این غذاها و شیرینی‌های جذاب را در قزوین از دست ندهید

شهر قزوین، مرکز استان قزوین، یکی از شهرهای تاریخی و پرجاذبه‌ی ایران است که اماکن دیدنی قابل توجهی دارد.

به گزارش خبرآنلاین، در نوشته‌های قدیم، قزوین را شهر باستانی آرساس یا آرساسیا و در یونان راژیا نامیده‌اند. میوه‌های شهر قزوین به علت آب و هوای بسیار خوب این منطقه اغلب کیفیت بیشتری دارند.

قزوین به دلیل قرار گرفتن در گلوگاه ارتباطی استان‌های شمالی و غربی کشور، نزدیکی به تهران، دارا بودن چندین شهر صنعتی (شهر صنعتی لیا و البرز) و نیز برخورداری از چندین دانشگاه از جمله دانشگاه‌های بین‌المللی امام خمینی، علوم پزشکی و آزاد اسلامی و شماری دانشگاه غیردولتی از موقعیت خوبی برخوردار است.

در ادامه این گزارش قصد داریم تا به معرفی بعضی غذاها، سوغاتی‌ها و صنایع دستی این منطقه بپردازیم.

غذاهای قزوین

  • قیمه نثار

معروف‌ترین غذای قزوین، قیمه نثار است. برای تهیه‌ی این غذا از برنج آبکش شده، گوشت گوسفندی، خلال پرتقال، پیاز داغ، زعفران، زرشک، خلال بادام، خلال پسته، رب گوجه فرنگی و ادویه‌هایی مانند دارچین استفاده می‌شود.

  • کوکو شیرین قزوینی

کوکو شیرین، غذایی مانند کوکو سیب‌زمینی است که در آن از شکر، گلاب، تخم‌مرغ، زعفران و سیب‌زمینی استفاده می‌کنند.

  • شیرین پلو

یکی دیگر از غذاهای محلی قزوین، شیرین پلو است که طرفدار زیادی دارد. برای تهیه‌ی این غذا از سیب‌زمینی، زعفران، تخم مرغ، ماست، روغن، پودر هل، آرد، شکر و گلاب استفاده می‌شود.

  • دیماج یا دگماژ

دیماج غذایی است که از ترکیب تکه‌های خشک نان لواش، پنیر، خیار، سبزی خوردن، گردو، پیازداغ و زردچوبه تهیه می‌شود.

  • آش دوغ

این آش در بیشتر شهرهای ایران طبخ می‌شود. ترکیبات آن شامل حبوبات، برنج، سبزی آش، دوغ چکیده، پیازداغ، نعناداغ و سیرداغ است که معمولا همراه با گوشت قلقلی سرو می‌شود.

  • مشکوفی

مشکوفی در اصل نوعی دسر قزوینی است که از ترکیب کره، وانیل، شیر، گلاب، نشاسته، شکر و زعفران تهیه می‌شود.

  • آش ماش پیازو

این آش مخصوص قزوین است و شامل حبوبات، گوشت، پیاز، نمک و فلفل، پیازداغ و دارچین است

شهر قزوین نیز مانند تمام نقاط دیگر کشورمان صنایع دستی و سوغاتی‌های خاص خودش را دارد، در ادامه به معرفی بعضی از آنها می‌پردازیم.

  • باقلوای قزوینی

با وجود آن که باقلوا در شهرهای زیادی درست می‌شود اما هرکدام ویژگی خاص خودشان را دارند. باقلوای قزوین دارای انواع مختلفی از جمله باقلوا پیچ، باقلوای گل رز و باقلوای پرچمی است.​

  • شیرینی اتابکی

شیرینی اتابکی یا ولیعهدی، نوعی شیرینی اصیل قزوین است که فقط در این شهر می‌توان آن را پیدا کرد و امروز شکل‌ها و رنگ‌های متنوعی به خود گرفته است.

  • نان چایی

نان چایی نوعی شیرینی خشک است که اغلب برای پذیرایی نوروز تهیه می‌شود و روی آن با کنجد و مغز پسته تزیین می‌شود.

  • گلابتون دوزی

گلابتون دوزی نوعی هنر سوزن دوزی است که بجای نخ از مفتول‌های بسیار نازک طلایی یا برنجی استفاده می‌شود و از قدیم میان طبقات اعیان و متوسط رایج بوده است.

از دیگر صنایع دستی این شهر می‌توان به فرش و گلیم، موج بافی، پن بافی یا نوار بافی، ساخت گیوه، فلزات مشبک کاری شده و خوراکی‌هایی مانند نان قندی، پنیر کوزه‌ای، نان نازک قزوینی و نان چرخی اشاره کرد.

۴۲۴۲

کد خبر 1241234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۲:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۴
    0
    آش دوغ رو کل منطقه غرب و شمال غرب کشور داره.