مصباحی‌مقدم: چطور مردم به خودشان اجازه می‌دهند که به اعضای شورای نگهبان یا مجمع تکلیف کنند؟

ایلنا نوشت: یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اعمال فشارهایی که به تصمیم‌گیران کشور جهت بررسی کنوانسون‌های زیرمجموعه FATF اعمال می‌شود، گفت: چطور بسیاری از مردم به خودشان اجازه می‌دهند که به نمایندگان مجلس و اعضای شورای نگهبان یا مجمع تشخیص مصلحت نظام تکلیف کنند که این کار را بکنید یا نکنید؟ البته ما به مردم‌مان حق می‌دهیم که دغدغه مسائل نظام وآنچه در جریان تصمیم‌گیری کشور است را داشته باشند چرا که زخم خورده‌اند و این زخم خوردن‌ها موجب حساسیت آن‌ها شده اما آیا نباید به ساختاری که نظام ایجاد کرده اعتماد کنند؟

حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم  در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پیوستن ایران به کنوانسیون‌های بین‌المللی در آرامش اقتصادی ایران موثر نیست؟، تصریح کرد: در رابطه با حل مسائل اقتصادی موضوع الحاق ایران به کنوانسیون‌های پالرمو و سی اف تی در درجه دوم اهمیت قرار می‌گیرد و اتفاقا کسانی که به این‌ها اهمیت ویژه داده‌اند، اشتباهی بزرگ مرتکب شده‌اند.

متاسفم که سرنوشت FATF به مساله توده مردم تبدیل شده است

عضو کمیته فقهی سازمان بورس در پاسخ به این سوال که چرا در ماجرای بررسی پالرمو و سی اف تی که مباحثی کارشناسی است در کشور دچار حواشی می‌شویم و اینکه چرا نمایندگان مجلس یا مجمع تشخیص باید بگویند ما در این موضوع تحت فشار هستیم و برای ما پیامک‌هایی می‌آید که پالرمو را تصویب کنید یا نکنید؟، گفت: متاسفانه مسائلی در این سطح دارد  تبدیل  می‌شود به مسائل توده مردم که من از این بابت ابراز تاسف می‌کنم چرا که این‌ها مسائلی بسیار پیچیده و فنی است. این‌ها مسائلی نیست که حتی اگر عبارت‌های آن را بسیاری از مردم ما بخوانند معنای آن را متوجه شوند چراکه به زبان حقوق بین‌الملل آشنا نیستند، این‌ها کارهایی بسیار تخصصی است.

چطور مردم به خودشان اجازه می‌دهند که به اعضای شورای نگهبان یا مجمع تکلیف کنند

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: خود من اولین بار که این کنوانسیون‌ها را دیدم در مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کردم که فهم این‌ها ساده نیست و بنده تا تمامیت آن را متوجه نشوم رای نخواهم داد و لذا تقاضا کردم چندنفر متخصص حقوق بین‌الملل را به کار بگیرند تا این دو کنوانسیون را برای ما استخراج کنند و به طور کامل توضیح دهند، آنگاه است که ما می‌توانیم تصمیم بگیریم که بپیوندیم یا نپیوندیم، یا اینکه شرط بگذاریم. حال چطور بسیاری از مردم به خودشان اجازه می‌دهند که به نمایندگان مجلس و اعضای شورای نگهبان یا مجمع تشخیص مصلحت نظام تکلیف کنند که این کار را بکنید یا نکنید؟ البته ما به مردم‌مان حق می‌دهیم که دغدغه مسائل نظام و آنچه در جریان تصمیم‌گیری کشور است را داشته باشند چرا که زخم خورده‌اند و این زخم خوردن‌ها موجب حساسیت آن‌ها شده اما آیا نباید به ساختاری که نظام ایجاد کرده اعتماد کنند؟ 

کاری کرده‌اند که حتی به مجموعه معتبر و مهمی مثل مجمع تشخیص هم اعتماد نشود

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: بالاخره این نظام رهبری دارد، مجلس دارد، این نظام جایگاهی مثل شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام دارد. مجمع تشخیص نزدیک به ۵۰ نفر عضو دارد که هرکدام از این‌ها رئیس‌جمهور و معاون رئیس‌جمهور و وزیر و چند دوره نماینده مجلس بوده‌اند، آیا به این‌ها هم نمی‌خواهید اعتماد کنید؟ پس به چه کسی می‌خواهید اعتماد کنید؟ این‌ها منتخب و منصوب رهبری هستند. رهبری به این‌ها اعتماد کرده، خدا انصاف دهد کاری کرده‌اند که حتی به یک چنین مجموعه بسیار معتبر و مهمی هم اعتماد نشود.

وی افزود: این مجموعه تصمیمی نمی‌گیرد مگر اینکه بررسی‌های کارشناسی دقیقی کرده باشد. طی این مدت چندماه که این لوایح در دستور کار است خدا می‌داند که ما صدها ساعت وقت گذاشتیم و نظرات کارشناسی موافق و مخالف را شنیده‌ایم و به تعبیر حضرت آقا ما تقریبا به ته این موضوع رسیده‌ایم.

نگاه مجمع تشخیص جناحی و سیاسی نیست

این استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) گفت:  آقا فرمودند اگر خودتان بروید قانون داخلی وضع کنید بهتر از این است که چیزی را تصویب کنید که نمی‌دانید ته آن چیست.پس ما اگر نمی‌دانیم نتیجه آن چیست نباید قبول کنیم و اگر رسیدیم به اینکه نتیجه آن مثبت است رای می‌دهیم و گاهی به این نتیجه می‌رسیم که برای یک شرایطی مثبت می‌دانیم و برای یک شرایطی منفی می‌دانیم. الان بخش زیادی از مقالاتی که کارشناسان در رسانه‌ها می‌نویسند تماما دارند توصیه می‌کنند که این دو کنوانسیون بسیار خوب است و باید  به آن بپیوندیم و ۱۹۰ کشور به آن پیوسته‌اند و می‌گویند ما که تافته جدا بافته نیستیم و یا می‌گویند موجب شفافیت مبادلات می‌شود.

وی ادامه داد: مگر ما می‌خواهیم از تروریست‌ها حمایت کنیم که بخواهیم راجع به تامین مالی تروریسم یا پالرمو تردید و تامل داشته باشیم؟ این‌ها القاء شبهات اذهانی است که نظراتی کارشناسی هم هست، اما مساله را ساده می‌نگرند و چون در مطبوعات می‌آید توده مردم این‌ها را می‌بینند و گمان می‌کنند که مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌خواهد یک کار سیاسی کند که این را کش داده است.  واقعا این نیست و نگاه مجمع تشخیص نگاه جناحی و سیاسی نیست. اعضای مجمع تشخیص معتمدان رهبری هستند.

دو سوم اعضای مجمع مخالف پیوستن به FATF است

وی در پاسخ به این سوال که آیا اکثر اعضای مجمع هم به همین نتیجه رسیده‌اند؟، گفت: اکثر اعضای مجمع به این نتیجه رسیده‌اند هرچند کسانی هم هستند که موافق پیوستن ایران به این لوایح هستند، اما تقریبا یک سوم نظرشان موافق پیوستن است و دو سوم نظرشان مخالف پیوستن است.

موافقان لوایح FATF مردم را شرطی کرده‌اند

مصباحی مقدم در پاسخ به این سوال که پس چرا نظر مجمع به صورت نهایی اعلام نمی‌شود؟، گفت: ما عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هستیم همین تصمیم را هم باید بر اساس مصلحت بگیریم. مصلحت اقتضا می‌کند که با تاخیر تصمیم بگیریم آن‌ها هم چهارماه دیگر فرصت داده‌اند و در این چهارماه هیچگونه تغییری در مناسبات بین‌المللی ما از نظر تجارت و صادرات و واردات و کانال‌های مالی موجود رخ نخواهد داد. حتی بنا به تقاضای نماینده دولت این تاخیر انجام شد. گفته شد که ما می‌توانیم الان رای‌گیری کنیم اما وزیر اقتصاد گفتند رای گیری‌تان را بگذارید برای بعد از عید. خود دولت می‌گوید الان تصمیم نگیرید. برخی از موافقان این لوایح متاسفانه مردم را شرطی کرده‌اند و این شرطی کردن آثاری دارد که آن آثار این است که موافقت و مخالفت مجمع با این لوایح دو بازتاب متفاوت دارد.

نمی‌توان در مناسبات حقوقی بین‌المللی گفت «یک کاریش می‌کنیم»

وی افزود: به نظر می‌آید آن آقایانی که دارند اصرار می‌کنند که ایران به این کنوانسیون‌ها بپیوندد از این نکته‌ای که من عرض کرده‌ام غافل هستند. ممکن است برای کسی واضح شده باشد و برای کسی دیگر واضح نشده باشد. برای موافقان پیوستن چیزی که واضح است این است که ۱۹۰ کشور پیوسته‌اند و ایران هم می‌شود یک کشور و می‌گویند اگر شما می‌گویید ما تحریم‌ها را نمی‌توانیم دور بزنیم پاسخ می‌دهند «یک کاریش می‌کنیم» که این برای ما قابل قبول نیست. چون نمی‌توان در مناسبات حقوقی بین‌المللی گفت یک کاریش می‌کنیم. در مناسبات حقوقی بین‌المللی باید پای تعهد خود بایستید و در غیر این صورت شما را به تنگنای شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌برند ، چراکه تخلف از معاهدات بین‌المللی است.

مصوبه ممنوعیت نمایندگی بیش از ۳ دوره متوالی موجب افت مجلس می‌شود

مصباحی مقدم در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره مصوبه اخیر مجلس در مورد ممنوعیت نمایندگی بیش از سه دوره متوالی چیست؟، گفت:  صد در صد معتقدم این مصوبه مجلس را افت می‌دهد. در هر دور انتخابات حداقل ۷۰ درصد نمایندگان آن دوره در دوره بعد رای نیاورده‌اند ، گاهی حتی شده ۸۰ و ۸۵ درصد؛ پس این کار دارد اتفاق می‌افتد و آن کسانی که می‌مانند ۱۰ تا ۲۰ درصد هستند این‌ها اتفاقا کسانی هستند که از کارآمدی بیشتری برخوردارند و توانایی‌های آنان ظهور و بروز پیدا کرده و مردم به آن‌ها برای دوره‌های بعدی اعتماد کرده‌اند و این‌ها یعنی بهترین‌ها هستند، این‌ها حافظ استمرار و تاریخ مجلس هستند، این‌ها می‌توانند با توجه به تجربیاتی که اندوخته‌اند، کار مجلس را بهتر پیش ببرند.

با دست خودمان ثروت مهم نرم‌افزاری مجلس را از دست می‌دهیم

وی با اشاره به وظیفه نظارتی مجلس گفت: این مساله اگر از قانون‌گذاری بیشتر اهمیت نداشته باشد کمتر اهمییت ندارد این نظارت وقتی می‌تواند نسبت به حسن جریان امور و اجرای قوانین بهتر صورت بگیرد که نماینده از پختگی لازم برخوردار باشد و پیچ و خم مسائل وزارت‌خانه‌ها را بداند و با یک حوزه خاص بیشتر آشنا باشد. این‌ها کارشناس می‌شوند. چرا یک دوره نمایندگی مجلس برابر با یک دوره کارشناسی دانشگاه است؟ و قانون وضع کرده‌اند که اگر کسی یک دوره نمایندگی مجلس داشت این یک مقطع تحصیلی برای او از نظر سوابق به حساب می‌آید. این یعنی یک پختگی را از دل گفت‌وگوها و مباحث مجلس به دست آورده است. ما با این کار با دست خودمان این ثروت مهم نرم‌افزاری را از دست می‌دهیم.

مصباحی‌مقدم گفت: آقای باهنر هفت دوره نماینده مجلس بود و برادر آقای ناطق نوری هفت دوره نماینده مجلس بود و آقای عبدالهی که رئیس کمیسیون برنامه و بودجه بود فردی نبود که تخصص اقتصادی و بودجه‌ای داشته باشد ولی در اثر تجربه به جایی رسید که همه انتخابش می‌کردند برای ریاست کمیسیون برنامه بودجه و چند دوره رئیس کمیسیون برنامه و بودجه بود و رئیس کمیسیون تلفیق بود و این‌ها به تجربه بالا آمدند و حال آیا از بین بردن این ثروت شوخی است؟ به نظر من تصمیم غلطی بود که گرفتند و این به زیان اعتبار مجلس است.

23216

کد خبر 1241342

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 46
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    74 1
    ظاهرا حضرات بر خلاف نظر امام خودشان بجای مردم ولی نعمت شده اند. اینطور که معلومه مردم فقط برای پر کردن صحنه خوبن و بصیرت برای اونها تا همین حد تعریف شده.
  • IR ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    89 0
    مردم هم متاسف هستند که......
  • IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    74 0
    از اونجایی که حیات سیاسی شماها به همین مردم وابسته است ...همین مردم شماها رو مسئولیت دار و رئیس کردند پس حق دارند در مورد عملکرد شماها اظهارنظر بکنند .
  • IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    67 0
    اگه این مردم نباشند شماها هم وجود نخواهید داشت
  • رضا IR ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    58 1
    این تفکر اشرافی گری است که مدتهاست به جان ملت افتاده است.کلا امام ورهنمودهای ایشان را به تاریخ سپرده اند.شما هرچه دارید از مردم است.اگر مردم نبودند شما الان کجا بودید؟
  • IR ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    55 0
    اگر همین مردم نبودند شما سر میز و کار نبودید
  • IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    62 0
    بله؟ بله؟ یعنی شما به خودتان اجازه می دهید که برای مردم تعیین تکلیف کنید؟ پاشو داداش. چهل سال پیش مردم انقلاب کردند که مسئولین برایشان تعیین تکلیف نکنند و فقط خواسته های آنها و منافعشان را شکل اجرایی بدهند.
  • IR ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    26 0
    چی شده!
  • کریم IR ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    45 0
    شما از مردم حقوق میگیرید و مردم شما را انتخاب میکنند پس چطور نمی توانند نضرات خود را درباره مسئله ای به این مهمی بگویند
  • ariamoradi IR ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    30 1
    انگار گفتار امام خمینی از یاد ایشان رفته : 1- جمعیت یا ملتی اگر بخواهد موفق باشند. علاوه بر این که برای خدا باید کار کنند و از دیگران چشمداشتی نداشته باشند باید با مردم باشند. بدون مردم نمی شود کار کرد و موفقیت حاصل نمی شود» 2-«دائماً در نظرتان باشد که ما یک بنده خدایی هستیم که این مردم ما را به این محل رساندند ما برای آنها باید خدمت بکنیم.» 3-«مردم را بپذیرید برای خودتان، بروید توی مردم، جدا نشوید از مردم، آنوقت این طور بود که مردم را نمی پذیرفتند، جدا بودند از مردم.» 4-«پیروزی را برای ما و شما اینها به دست آوردند و اینها ولینعمت ما هستند و ما باید این معنا را در قلبمان احساس کنیم که با این ولینعمتهای خودتان رفتاری بکنیم که خدا از آن رفتار راضی باشد.»
  • IR ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    48 0
    آقای مصباحی مقدم بهتر است کمی فکر کنی که چه کسی تو رو به اینجایی که الان هستی رسونده بعد حرف بزنی اولا مردم ولی نعمت هستند و هیچکس نمی تونه یه اظهارنظر خشک و خالی رو ازشون بگیره . دوما حالاشما چقدر به مردم اهمیت می دید . سوما طبق قانون اساسی در مسایل مهم مملکتی باید به رای مردم رجوع شود . اگر مردید یه بار نظر اکثریت مردم رو از طریق همه پرسی بپرسید .
  • IR ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    26 1
    ظاهرا حضرات بر خلاف نظر امام خودشان بجای مردم ولی نعمت شده اند. اینطور که معلومه مردم فقط برای پر کردن صحنه خوبن و بصیرت برای اونها تا همین حد تعریف شده.
  • IR ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    49 0
    ببخشيد مردم صاحبان اصلي قدرت هستند. مشروعيت حكومت از مردم است. قدرت شما ناشي از راي مردم است. پس براي مردم خط و نشان نكشيد.
  • IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    52 0
    چی فکر میکردیم چی شد
  • آرمین IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    41 0
    واقعا لطف بزرگی میکنین که به مردم حق میدین !
  • IR ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    32 0
    همونطور که رأی میدن شما رو آقابالاسر خودشون میکنند!
  • عبداله IR ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    23 6
    از آنجایی که بنیانگذار این نظام( امام خمینی (ره)) مردم را ولی نعمت خواندند.
  • نکته بین US ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    57 0
    راست میگه دیگه. مردم چطور جرات میکنین نظر بدین. مگه مملکت مال شماست؟؟؟ شما فقط باید موقع انتخابات بیاین صف های رای دادن رو شلوغ کنین و برگردین خونه هاتون.
  • IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    36 0
    مردم ولی نعمت شما هستند
  • سلام IR ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    63 0
    شاید ایشان هم فکر میکنند نماینده خدا هستند بدانند بدون مردم هیچ هستند و حرف مفت نزنند
  • 100 US ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    29 0
    چون مردم خیلی بیشتر از شما آگاهی دارند ومنافع تصمیمات شما برای خودتان اما دود اشتباهات شما به چشم مردم میرود
  • GB ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    37 0
    حاج آقا پیاده شد باهم بریم...شماها همه خادمین مردم هستین و مردم ولی نعمت شماها هستن( یادتون رفت) پس نه تنها حق بلکه وظیفه دارند ،خواسته‌ای خودشون رو به وضوح بیان کنند و شنا هم وظیفه دارید تا راه حل‌های مناسب برای تحقق خواست مردم پیدا کنید.نظام ارباب و رعیتی را مردم چهل سال پیش سرنگون کردند،یادتون باشه. چه مجمع تشخیص مصلحت و چه شورای نگهبان همگی خادمین مردم هستید و نه بر عکس.
  • علی IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    30 1
    باسلام خدمت مخاطبین گرامی باید به اطلاع ایشان برسانم که کسیکه معمار انقلاب بود جمله خوبی می فرمودن: مردم ولی نعمت ما هستن بترسید از روزی که مردم دیگر به شما اعتماد نکنند بله حضرت اقا ........
  • IR ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    45 1
    یواش یواش دارن برای فکر کردنمون هم مجوز صادر میکنن!نه اینکه خیلی هم شما و امثالهم نظر مردم براتون مهمه؟! ما نبودیم شما هیچی نبودین اقای بودجه نویس سابق!
  • ناشناس IR ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    33 0
    آقای مصباحی مقدم، مگر اعضای این شوراها نعوذ بالله پیامبر یا امامند که مردم حق ندارند به آنها چیزی بگویند؟ برای خودتون بدجوری شان خدایی قائل هستید. هر چه دارید از مردم است و وای به روزی که .... اینقدر برای مردم خط و نشان نکشید.
  • ناشناس IR ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    14 0
    شورای نگهبان باید در متن مشکلات مردم حضور مستقیم داشته باشد وگرنه مردم در ارجحیت حیات و دین دچار تشکیک خواهند شد
  • خام IR ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    12 1
    سلام چون امام ره فرمود مردم ولی نعمت ما هستند .مگر اینکه شما نظر دیگه ای داشته باشید.
  • IR ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    24 0
    بعید میدونم اینچنین حرفایی رو زده باشه.علنا داره به مردم توهین میکنه.هر چند تو این مملکت چیزی بعید نیست.
  • IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    20 0
    مردم فقط وقت انتخابات باید در صحنه باشند؟ از این حرف چیزی جز حس قیمومیت و «برادر بزرگتر» بودن برای مردم «صغیر» میشه برداشت کرد؟
  • امير IR ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    20 0
    متاسفانه بدبختي اين ملت هم همينه كه چند نفر از ديدگاه خوب يا بد خودشون براي چند ميليون نفر بايد تصميم بگيرند .اگه اعتقاد به حق الناس داريد بدونيد كه عواقب تصميم گيريهاي شما پدرخوانده ها را ما مردم حلال نخواهيم كرد
  • مهرداد IR ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    11 0
    1-شورای نگهبان با رای مردم انتخاب شدن،2-شعار مردم ولینعمت ما هستند،ما خدمتگزار مردم هستیم چی شدن پس؟
  • IR ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    25 0
    ((((((((((((((مصباحی‌مقدم: چطور مردم به خودشان اجازه می‌دهند که به اعضای شورای نگهبان یا مجمع تکلیف کنند؟)))))))))))))))) كي به شما اجازه داده در مورد مردم اينجوري حرف بزنيد جناب مصباحي مقدم؟!!!!!!!!!!!!شما كي هستيد كه در مورد مردم اينجوري اظهار نظر مي كنيد!!!!!!!!!مردم ولي نعمت شما هستند و اگر شما رو نخواهند پست شما هيچ ارزشي ندارد.
  • US ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    23 0
    چند درصد از اعضای مجمع سواد مرتبط این موضوع رو دارند؟ مگه اتفاق صد مرتبه مهم‌تری مثل خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که تعداد زیادی از کشورها رو تحت تأثیر قرار داد رو به رای مردم نذاشتند؟ اونجا چرا پس نگفتند مردم عوام هستند؟ چرا وقتی به جمهوری اسلامی میخواستند رای بدند نگفتند که مردم عوام هستند و ممکنه از سر هیجان و شرطی شدن رای بدند؟ وقتی به نفعمون هست مردم عاقل و بالغ هستند ولی بقیه موارد عامی و ساده هستند؟
  • حميد IR ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    14 0
    ساختار !!!!! مگه داريم ؟؟؟
  • IR ۱۴:۳۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    10 0
    برای ایشان، حدی که مردم می توانند اظهار نظر کنند صرفا دغدغه است و اجازه بیش از این را به مردم نمیدهند
  • ایران IR ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    12 0
    مردم به امثال جناب عالی حق داده اند و نه شما حدود خود را بدان
  • IR ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    18 0
    چطور شما به خودتون اجازه میدید راجع به مردم اینطور صحبت کنید؟؟؟متاسفم واقعاً
  • IR ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    9 0
    مگه نمایندگان مجلس،نمایندگان مردم نیستند؟یا مردم مگر از شمایان نیستند؟
  • IR ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    26 0
    یکی به ایشان بگوید پولی که بابت فروش نقت به ایران واریز میشود حتی از راه دور زدن تحریم با رفتن ایران به لیست سیاه دیگر قابل واریز نیست. به کدامین گناه سرنوشت زندگی من به دست امثال شما باید رقم بخورد؟
  • IR ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    26 0
    عالیجناب! این کشور کشور این مردم است و متعلق یه این مردم است و با پول این مردم اداره می شود! پس حق دارند به امثال شما که مستخدمین آنها هستید بگویند چه کنید .
  • امیر IR ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    21 0
    دیگه ببخشید ارباب... جوونی کردیم شما به بزرگی و جلال و شکوه خودتون ببخشید تو رو خدا...
  • ناشناس IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    43 2
    توده مردم همین کسانی بودند که انقلاب کردند و شهید دادندو بقول امام رحمه الله انقلاب را پابرهنه ها کردند. اونوقت جناب آقای مصباحی مقدم مردم را واحد شرایط برای اظهار نظر در مورد مسائل کشور نمیدانند. شما و امثال جنابعالی مدتهاست که مردم را نمی بینید و ازراه انقلاب دور شده اید. همان مردمی که توی خیابانها می آیند و برای حفاظت از انقلاب و آرمانهای آن سخت ترین شرایط اقتصادی را میپذیرند. و جوانان خود را به نام مدافع حرم برای پاسداری از ارزشهای اسلامی درراه خدا میدهند تا شهید شوند و این کشور همچنان پابرجا بماند.
  • IR ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    8 2
    برای اینکه امام خمینی رضوان الله فرمود : شما هر چه دارید از پابرهنه هاست .... برای اینکه شما بقول خودتان خدمتگزاران مردم هستید ... آیا فراموش کرده اید ؟؟؟؟
  • علی IR ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    13 0
    مردم نگرانندضمناشعورهم دارند.بااحترام به اعضای مجمع وشوراآنهاراآسمانی ومعصوم وهمه چیزدان نمیدانند.
  • IR ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۵
    22 0
    چی !!!!!!!!!! همه مسائل مملکت به مردم ربط داره این مردم بودن که شما رو اوردن و گذاشتن اون بالا خجالت بکش
  • GB ۰۴:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۶
    28 0
    شما بدون مردم از هیچ هم هیچ ترید.