جهانگیری: سیلاب‌ لرستان به سمت خوزستان سرایز شد

مهر نوشت: معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه سیلاب های لرستان در حال سرازیر شدن به سمت خوزستان هستند، گفت: به مردم خوزستان قول می دهیم خسارت بخش کشاورزی را جبران کنیم.

اسحاق جهانگیری ظهر امروز در جریان سفر دو روزه خود به استان خوزستان به منظور بررسی شرایط سیلاب در جمع خبرنگاران در سد دز اظهار کرد: با توجه به بارندگی‌های صورت گرفته در کرمانشاه، مدیریت این استان با توجه به شرایط موجود، مسلط بود و طبق پیش بینی‌های صورت گرفته، ستاد بحران کرمانشاه خود را برای بارندگی امشب تا چهارشنبه آماده کرده است.

وی با اشاره به همکاری خوب مردم کرمانشاه افزود: امیدوارم با توانمندی و آمادگی که در مدیریت کرمانشاه دیدم در این استان با مشکل جدی مواجه نشویم.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سفر شب گذشته خود به استان لرستان، بیان کرد: در خرم آباد شاهد بارندگی گسترده‌ای بودیم؛ رودخانه خرم رود ارتفاع یک متری تا سطح خیابان‌ها و معابر عمومی فاصله داشت ولی با بارندگی‌های مستمر از شب گذشته تاکنون سطح آب رودخانه افزایش و وارد خیابان‌ها شده بود.

جهانگیری ادامه داد: فرمانداران درود دلفان و دیگر شهرهای استان لرستان از افزایش بارندگی ابراز نگرانی دارند؛ مراتب در تماس تلفنی به وزیر کشور ابلاغ شد و به وزیر راه اعلام کردم که در خرم آباد بماند تا به همکاری استان‌های همجوار مثل اصفهان و مرکزی بتواند کمک‌های مورد نیاز استان لرستان را تأمین کند.

وی با بیان اینکه در استان لرستان نیز مجموعه مدیریت آمادگی کامل داشت، اذعان کرد: در این استان نیز پیش بینی‌های لازم صورت گرفته و مردم هم در جریان بودند. از مردم لرستان و کشور خواهش می‌کنم با توجه به افزایش بارندگی در روزهای اخیر، به هشدارها توجه جدی داشته باشند؛ این هشدارها برای سلامتی مردم است چون جان آنها برای ما در اولویت قرار دارد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سفر زمینی خود از استان لرستان به خوزستان، گفت: در مسیر سیلاب‌های خروشانی را دیدیم که عمدتاً به سمت خوزستان در حرکت هستند و در پشت سدهای ساخته شده بر رودخانه‌های اصلی استان سرریز می‌شوند.

جهانگیری گفت: سد دز یکی از مهمترین سدهای استان و کشور است و برای پایداری آن مسئولان سد و متخصصان هیچ دغدغه و نگرانی ندارند.

وی افزود: سد دز جزو سدهای محکمی است که سیلاب‌های بزرگ را نیز بدون ورود کمترین آسیب به تأسیسات سیل مهار می‌کند؛ در حال حاضر مسئله مهم ورودی بالای پنج هزار مترمکعبی سد دز است و پیش بینی می‌شود که تا چند ساعت آینده افزایش پیدا کند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه سد دز در دوران مختلف خروجی‌های مختلف را تجربه کرده است، اظهار کرد: در شرایط فعلی خروجی سد دز یک هزار و ۸۰۰ مترمکعب بر ثانیه است.

جهانگیری ادامه داد: مهمترین تدبیر استاندار و مدیران ستاد بحران خوزستان این است که سیلاب بزرگی که وارد سد دز شده به نحوی خارج شود که در مرحله اول این سیلاب در سد آرام بگیرد و به سد آسیبی نرساند؛ در مرحله بعد راه سازی آب به حدی باشد که حداقل خسارت به دزفول و اندیمشک یا شهرهای پایین دست برسد.

وی با بیان اینکه از سد کرخه بازدید خواهد داشت، گفت: استاندار خوزستان و مجموعه مدیریت استان تسلط کامل بر شرایط دارند؛ شرایط امروز در سدهای خوزستان به عنوان یک نعمت بسیار بزرگ برای کشور و به طور خاص این استان است که هم توانسته سیلاب‌های بزرگ چند هزار مترمکعبی را کنترل کند و از سر بگذراند و هم حجم زیادی از آب را ذخیره کرده تا زمان نیاز کشور و استان از آن استفاده شود.

معاون اول رئیس جمهور اظهار کرد: صمیمانه از مردم خونگرم خوزستان که در همه مسائل کشور پیشتاز و پیش قدم بوده‌اند تقاضا می‌کنم به هشدارها توجه کنند چون هیچ هدفی غیر از حفظ جان مردم نداریم؛ اگر به هشدارها توجه کنند همچنان هیچ حادثه تلخ جانی نخواهیم داشت و برای خسارت‌های مادی نیز با اطمینان به مردم اعلام می‌کنیم که خسارت‌های بخش کشاورزی را جبران می‌کنیم.

17231
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1246024

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =