مشکل آلودگی هوا، مشکلی نیست که مربوط به دیروز و امروز باشد و به گفته کارشناسان از 15 سال پیش نیز شرایط اضطرار وجود داشته، اما اطلاعرسانی که امروز انجام میشود وجود نداشته است. این در حالی است که طی این سالها گام تاثیرگذاری برای حل این مشکل برداشته نشده است.
محمدرضا محمودی، معاون عمرانی استانداری در این رابطه در پاسخ به این سوال که "چرا طرح اساسی و زیربنایی برای کاهش آلودگی هوا تنظیم و اجرا نمی شود تا این مشکل به صورت بنیادی حل شود؟" میگوید: وقتی آلودگی هوا هست باید با طرحهای کوتاه مدت و بلند مدت برای کاهش و حذف آن اقدام کرد. در سال 79 طرح جامع کاهش آلودگی هوای تهران، مصوب شد و امسال هم زمان آن به اتمام رسید.
او با بیان این که "به نظر ما آن طرح، تنها برای دست زدن مردم و اینکه بگویند کاری انجام شده، نوشته شد" اظهار میکند: ولی در طرح جامع جدید که پیش نویس آن را سازمان محیط زیست در دست تهیه دارد، تمام ادارات در موضوع آلودگی هوا درگیر میشوند و باید نظر بدهند لذا تصویب آن طول کشیده است.
محمودی بیان میکند: معتقدم طرح قبلی قابلیت عملی شدن نداشت چون الزاماتی برای دستگاهها داشت که امکان اجرای آن نبود. مثلا آیا می توان جلوی تولید خودروی داخلی را گرفت؟ میلیونها نفر از این راه امرار معاش می کنند. بنابراین سعی می شود در طرح جدید، اصلی ترین موضوع یعنی قابلیت اجرایی شدن مد نظر قرار گیرد.
میتوانید گفتگوی کامل را اینجا بخوانید.
44
نظر شما