رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه جدای از آنکه کراوات میزند، هرگز نه ادعای رهبری جهان اسلام را داشته، نه خود را مدافع حقوق محرومان و ضعفا در دنیا اعلام کرده، نه گفته که میخواهد در برابر نظام سلطه بایستد، نه اعلام کرده که سازمان ملل، شورای امنیت و آژانس بینالمللی هستهای را به رسمیت نمیشناسد و نه برای خانم محجبه مصری که در آلمان به قتل میرسد تشییعجنازه سمبلیک به راه انداخته. معالذالک آنقدر در سیاست خارجیاش عزت دارد که برای بیش از یکصد مسلمانی که در چین به دست نیروهای چینی کشته شدند و صدها نفر دیگر، که در ناآرامیهای اخیر آن کشور بازداشت شدهاند، به رهبر چین اعتراض کرد و برخورد با مسلمانان در آن کشور را نسلکشی خواند. او آنطور برای مسلمانان دیگر مرام داشت که به روسها نیز در قبال کشتار مسلمانان چچن اعتراض کند.
یقینا بسیاری از مسلمانان جهان از «برخورد دوگانه» مسوولان ایران در قبال پایمال شدن حقوق مسلمین در دنیا درشگفتاند. در حالی که ما در قبال قتلعام 184 مسلمان چینی سکوت کامل میکنیم، که انگار هیچ اتفاقی نیفتاده، همزمان با آن وقتی یک شهروند آلمانی به یک شهروند دیگر که مسلمان هست و محجبه حمله کرده و او را به قتل میرساند ما تشییعجنازه سمبلیک راه میاندازیم. غرب و شرق، شمال و جنوب و صدر و ذیل بشریت را به زیر سوال برده و آن را محکوم میکنیم. یا در خصوص موضعگیری رئیسجمهور فرانسه در قبال مساله حجاب زنان مسلمان در آن کشور یقه چاک کرده و دستار میدریم، در عین حال نسلکشی، شکنجه سازمانیافته، بازداشت گسترده و از بین رفتن یک ملت مسلمان به نام چچن را اساسا نمیبینیم.
از نظر ما مصداق کامل تجاوز به حقوق مسلمانان و حکایت از دروغ و فریب حکومت آلمان در مورد دفاع از حقوقبشر است. خیلی هم به اصل موضوع کاری نداریم که عملکرد یک شهروند چه دخلی به حکومت آلمان دارد. از دید ما عمل یک شهروند آلمانی مصداق نقض حقوقبشر از سوی حکومت و دولتمردان آلمان است ولی کشتار 184 مسلمان چینی از سوی ماموران رسمی حکومت چین، مصداق عمل خلاف حکومت چین نیست. سوال اساسی آن است که در اعمال این سیاست دوگانه در دفاع از مسلمانان جهان، ما به راستی هدفمان مجاب کردن کیست؟ مردم خودمان یا مسلمانان جهان؟
روزنامه اعتماد ملی در مقاله ای به قلم صادق زیباکلام نوشت:
کد خبر 12510
نظر شما