۲۲ نفر
۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۰
شورای شهر و سازۀ نام‌گذاری خیابان‌ها

تجلیل از صاحبان رای و فضل، در هر جامعه‌ای با قدردانی آثار و احوال بزرگان و نام‌گذاری مراکز و خیابان‌های شهرها همراه است .

بدین روی کمیته‌های مختلف علمی-فرهنگی تشکیل و با جامعه‌شناسان، روان‌شناسان و اهالی علم و فرهنگ مشورت می‌کنند تا ضمن ارج نهادن به شخصیت‌های برجسته، اولویت‌ها بر اساس ارزش‌ها، خواست‌ها و نیازهای آن کشور مشخص و تعریف شوند. بی‌شک اقدام شورای شهر تهران در نام‌گذاری برخی معابر  تحسین‌برانگیز و قابل تامل است. اما به نظر می‌رسد گزینش فقط برخی افراد صاحب‌نام بیش از آن که تابع ممیزات مشخص باشد سلیقه‌ای است چرا که انتخاب تعدادی از استادان از میان جمع زیادی شخصیت نام‌آور بایستی دارای ضوابط و معیارهای مشخص و معین باشد تا دلیل گزینش هر استاد روشن شود و از میزان اعتراض‌ها و انتقادهای به‌جا و نابه‌جا کاسته شود.

ضمن سپاس از اصل این طرح، نکاتی قابل گفتن است:

۱. ملاک‌ها، و شرایط انتخاب این شخصیت‌ها چگونه است؟ آیا صرفا شهرت آن‌ها ملاک عمل بوده است یا نکات اجتماعی سیاسی نیز منظور نظر بوده است؟ آیا استاد بهاءالدین خرمشاهی، دکتر شفیعی‌کدکنی و استاد محمدعلی موحد در عداد بزرگان این ملک و مملکت نبوده و نیستند؟

۲. آیا شخصیت‌های هنرهای تجسمی، خوش‌نویسی، نویسندگان و استادان و نجبگان ایرانی در این مقوله جایی نداشته و ندارند؟

از آن‌جا که اسامی منتخب و اعلام شده شورای شهر گزیده‌ای از استادان زنده و فوت شده هستند، حوزه بررسی و نحوه داوری را سخت‌تر می‌کند و این نشانگر کم‌توجهی طراحان آن است.

اساسا مقوله نام‌گذاری محتاج تخصص‌های ویژه در حوزه‌های مختلف علوم انسانی به‌خصوص روان‌‍شناسی، جامعه‌شناسی، مردم‌شناسی، زبان‌شناسی و آواشناسی است تا ضمن بررسی کلیه عوامل موثر در انتخاب، معرفی  و در صورت اجرای طرح در نهایت مردم نیز از آن استقبال کنند. اگراین نکات رعایت نشود نه فقط ثمری نخواهد داشت بلکه  موجب پریشان حالی و سردرگمی عموم مردم می‌شود. مختصات فرهنگی این‌گونه مقولات کم‌تر از اصول مهندسی ساخت یک سازه نیست که هر کس بتواند با سلیقه و مشی و مرام خود و بدون اطلاع و آگاهی از تاثیرات ملموس و ناملموس آن، به انتخاب دست یازد. به نظر می‌رسد باید طرح جامع و کاملی توسط خبرگان برای نام‌گذاری معابر و خیابان‌ها فراهم شود تا ضمن شمول همه عرصه‌های علمی، فرهنگی، هنری و مفاخر کشور، ذهن و زبان مردم نیز آن را بپذیرد. البته این امر مستلزم نگاه ملی و فراجناحی است.

کد خبر 1252601

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رهگذر IR ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۴
    0 0
    موضوع خوبی بود اما ناامید تر شدیم تموم کوچه خیابونهامون شده اسم و فامیل، سوال اینجاست آیا مردم دوست ندارند در جهت زیبا سازی فضای شهری اسمهای قشنگتری بر روی کوچه و خیابانهاشون نقش ببنده؟ آیا در این باره مردم حق نظر دادن ندارند؟ سلام ، آیا راه بهتری نیست که بجای نامگذاری خیابانها و میادین شهر به نام مشاهیر و شهدا ، یادشون گرامی داشته بشه مثلاً احداث باغ مشاهیر یا موزه شهدای دفاع مقدس و تمام پلاک کوچه ها رو با ترتیب خاص در اون موزه ها برای همیشه حفظ کرد و در یک روز بشه تعداد بیشتری از این عزیزان رو با نمایش عکس و زندگی نامه و ... به افراد جامعه شناسوند؟ دست آخر اسم کوچه ها و خیابونها رو با اسامی لطیف و زیبا زینت داد بلوار سروستان خیابان تابناک کوچه پرستو
  • IR ۰۴:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۵
    0 0
    یه حرکت مثبت هم انجام شد!!! حالا هر کی یه لیست از هنرمندان (کمتر مشهور) مورد علاقه خودش رو میده و اعتراض میکنه که کار کارشناسی نبوده!!! والا لیست اسامی انتخاب شده واقعن مشهورترینها بودن! کسانی که همه میشناسن به عنوان هنرمند!