مردم به نمایشگاه بیایند، کتاب چندان گران هم نشده است

مهدی حسین‌زادگان، مدیر داخلی نشر ققنوس، تاکید می‌کند بسیاری از مردم به تصور گران شدن خیلی زیاد کتاب به نمایشگاه نمی‌آیند، در حالی که این‌طور نیست. او تاکید می‌کند با وجود افزایش نرخ کاغذ، کتاب تنها حدود ۲۰ درصد گران شده و بسیاری از کتاب‌ها هم با قیمت سال‌های گذشته در غرفه های ناشران به فروش می‌رسند.

محدثه نوری: سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی تهران این روزها با حضور ۳ هزار و ۲۰۰ ناشر داخلی و خارجی در مصلای تهران در حال برگزاری است. با این‌که نمایشگاه در نگاه نخست، مثل دوره‌های قبلی شلوغ‌ به نظر می‌آید، ولی بعضی از غرفه‌داران از فروش پایین می‌گویند و این‌که وضع اقتصادی موجب شده تا مردم بیشتر تماشاگر باشند تا خریدار. مهدی حسین‌زادگان، مدیر داخلی نشر ققنوس، در این زمینه حرف‌های جالبی دارد که در ادامه می‌خوانید.

از شرایط و فضای نمایشگاه امسال توضیح دهید.

امسال هم مثل سال‌های گذشته با محدودیت فضا مواجه هستیم و متاسفانه در روزهای پرازدحام نمی‌توانیم پاسخگوی مخاطبان باشیم و هم مردم و ما تحت فشار هستیم. علاوه بر فضای کم، مشکل بی‌برنامگی هست که امسال بیشتر از سال‌های پیش در حال اتفاق افتادن است.  یک سری ناهماهنگی‌ها میان نهادهای مختلف مرتبط با نمایشگاه وجود دارد که این مسئله عملا فشار مضاعفی بر همکاران ما وارد می کند. 

یکی دیگر از مشکلاتی که باید به آن اشاره کنم، خارج شدن نمایشگاه کتاب از صرف نمایشگاه بودن و تبدیل آن به یک فروشگاه بزرگ کتاب است که در حال حاضر شاهد آن هستیم. اگر شما چرخی در غرفه‌ها بزنید می‌بینید که از یک عنوان کتاب، در اکثر غرفه‌ها وجود دارد و فروخته می‌شود که این خلاف قوانین نمایشگاه است. متاسفانه ارائه تخفیف‌های بیش از عرف هم خیلی مشاهده می‌شود که عملا نظارتی بر آن نیست و این موضوع که تخفیف نباید بیشتر از بیست درصد باشد، در آیین‌نامه نمایشگاه وجود دارد.

همچنین نظارت بر ارائه کتاب وجود ندارد، برخی از کتاب‌های پرفروش انتشارات ما به صورت قاچاق عرضه می‌شود. ما به رئیس نمایشگاه نامه زدیم، با رئیس اتحادیه صحبت داشتیم اما متاسفانه هیچ اقدامی صورت نگرفت و همچنان این کتاب‌ها روی میز برخی از کتاب فروشان دیده و فروخته می‌شود.

مهدی حسین‌زادگان، مدیر داخلی نشر ققنوس

فروش نشر ققنوس نسبت به سال گذشته چطور بوده است؟

در سه روز اول نمایشگاه فروش خوبی داشتیم و استقبال خیلی خوبی دیدیم ولی متاسفانه هر چه به جلوتر می‌رویم، استقبال و حضور مردم کمتر می‌شود و توقع ما خیلی بیشتر از این‌ها بود. فروش در سه روز اول تا بیست و پنج درصد نسبت به سال پیش بیشتر بود ولی استقبال در حال کم شدن است.

به نظر شما علت کم شدن استقبال مردم در این چند روز چه بوده است؟

یکی از دلایل آن نبود بودجه مناسب برای سازمان‌ها است. متاسفانه کتابخانه‌ها اعلام می‌کنند، بودجه آنان که مثلا در سال گذشته بیست میلیون تومان بوده است، امسال تبدیل به پانصدهزارتومان شده است. فکر می‌کنم یکی از دلایل دیگر این است که مردم فکر می‌کنند کتاب خیلی گران شده است ولی این‌طور نیست، مثلا ما با جود افزایش نرخ کاغذ، نسبت به سال قبل بیست درصد افزایش قیمت داشتیم و کتاب خیلی گران نشده است و بسیاری از کتاب‌های ما با قیمت سال‌های گذشته به فروش می‌رسند. ما ۳۱۰ عنوان کتاب با قیمتی زیر ده هزار تومان داریم که عملا قدرت خرید زیادی به مردم می‌دهد ولی مردم این تصور را دارند که کتاب خیلی گران شده و به نمایشگاه نمی‌آیند.

دغدغه اصلی مخاطبان در نمایشگاه چطور بوده است، آیا تفاوتی با سال‌های گذشته داشته‌ایم؟

نمایشگاه کتاب تهران، نمایشگاهی عمومی است یعنی عامه مردم برای خرید می‌آیند و شاید کمتر از یک درصد از مردم فهرست و لیست تهیه شده دارند و با تحقیق قبلی آمده‌اند. بعضی از لیست‌های خرید که چند کتاب معروف در آن نوشته شده است، دست به دست می‌شوند و مردم فکر می‌کنند که فقط این کتاب‌ها باید خوانده شوند ولی فقط بخشی از مردم هستند که سعی دارند با کتاب‌های جدید آشنا شوند، اسم کتاب را انتخاب کرده و می‌آیند که آن را در اینجا بررسی و خرید کنند.

۵۷۲۵۸

کد خبر 1254899

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    23 0
    هیچی گران نشده ... همه قیمتا خوبه تازه دولتم 19.5 گرفته ...
  • US ۱۰:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    13 0
    گرون بود آقا ما رفتیم
  • عرفان123 GE ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    21 0
    یک کتاب 200 صفحه ای با کیفیت چاپ معمولی که تا چند وقت پیش قیمتش 10 هزار تومن بوده شده 50 هزار تومن! ان وقت اقا میگوید گران نشده!! شاید با معیار های جیب شما و درامد شما گران نشده آقای ناشر... سزای گران فروش نخریدن است.
  • IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    8 13
    مردم نون و آب میخوان نه کتاب !
    • BH ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۳
      0 1
      مردم به شعور و فرهنگ هم نیاز دارن تو زندگی همش به فکر شیکم نباش
  • IR ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    19 0
    دوتا کتاب معمولی خریدم ۱۰۰ هزارتومن شد!! گرون نشده
  • شریف IR ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    10 0
    ۴۰ درصد تفاوت قیمت بین دو چاپ گران نیست؟ همین دیروز کتابی را در نمایشگاه خریدم و چاپ قبلی مربوط به یک ماه پیش همان کتاب ۱۲ هزارتومان تفاوت قیمت داشت.
  • شریف IR ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    3 0
    ۴۰ درصد تفاوت قیمت بین دو چاپ گران نیست؟ همین دیروز کتابی را در نمایشگاه خریدم و چاپ قبلی مربوط به یک ماه پیش همان کتاب ۱۲ هزارتومان تفاوت قیمت داشت.
  • IR ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    17 0
    خبر بود یا تبلیغات نشر ققنوس؟
  • همت IR ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    1 0
    چقدر بد
  • فرزاد IR ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    12 0
    یه کتاب ۱۰ صفحه ای برای بچه ها رو میگن ۳۵ هزار تومان(حداکثر ۱۰ درصد تخفیف) بعد میگه گرون نیست؟!!!
  • IR ۱۹:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۲
    12 0
    یه کتاب 70 صفحه ای شده 20هزار تومان ، این گرانی نیست پس چیه ؟
  • سامان IR ۰۰:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۳
    0 0
    کتاب ها هم گران شده و هم محتوای جهتدار دارند. آن کتاب هایی که به درد مردم واقعا میخوره ممنوع هستند و در نمایشگاه وجود ندارند.
  • IR ۰۲:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۳
    1 0
    کتاب 110 صفحه ای نمونه کد برای یک زبان برنامه نویسی (با جلد و کاغذ معمولی) در غرفه م 60 هزار تومان، ضمنا توصیه می کنم به بچه های حقوق که بیخود نرید ... با بن در بهترین حالت 3 تا کتاب می تونید بخرید کتاب های آزمونی هم زیر 100 نیست
  • رسول IR ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۳
    1 0
    بعد از 14 سال که همواره به نمایشگاه کتاب می رفتم. امسال نرفتم. علتش حضور کتابخوان های الکترونیکی مثل طاقچه و فیدیبو هست که با قیمت مناسب می توانم کتابها را تهیه کنم.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین