به گزارش فارس، پایگاه خبری "نهریننت " با انتشار گزارشی به بررسی تحولات اخیر در مصر و قیام مردمی علیه رژیم "حسنی مبارک " رئیسجمهور مصر پرداخت و نوشت: قاهره و دیگر شهرهای مصری از روز سهشنبه گذشته شاهد خروش خشم و اعتراض مردم مصر بود که اوج این اعتراض در جمعه گذشته که به "جمعه خشم " نامگذاری شده بود، دیده شد.
مردم ناراضی از عملکرد نظام حاکم تنها با 4 روز پایداری و تظاهرات رژیم مبارک را به زانو در آوردند و نیروهای امنیتی برغم سرکوب تظاهرات در قاهره، سوئز، اسماعیلیه و دیگر مناطق مصر و نیز اعلام حکومت نظامی نتوانستند، خشم مردم را مهار کنند و ملت مصر بار دیگر در صحن خیابانهای مصر حاضر شدند و برغم گازهای اشکآور و تیراندازی نیروهای امنیتی موج مردم موجب عقبنشینی نیروهای امنیتی در چند منطقه از مصر از جمله میدان "التحریر " در قاهره شد.
در پی افزایش خشونت نیروهای امنیتی علیه مردم مصر، تظاهراتکنندگان مصری ساختمانهای حزب حاکم در قاهره، سوئز و اسماعیلیه را به آتش کشیدند و به طرف ساختمان صدا و سیمای مصر یورش بردند و آنجا را محاصره کردند اما گارد ویژه ریاستجمهوری مانع ورود آنها به این ساختمان شد.
* آمریکا برای نجات مبارک به ارتش مصر دل بسته بود
کارشناسان سیاسی اروپایی تاکید کردند که آمریکا برای عدم سرنگونی و سقوط رژیم مبارک به ارتش مصر دل بسته بود. اما طی 24 ساعت موضع آمریکا که پیش از این فقط از مبارک حمایت میکرد تغییر یافت و "رابرت گیبس " سخنگوی کاخ سفید از مبارک خواست که به نارضایتیهای ملت مصر توجه کند.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران گفت که هر احتمالی درباره آینده مصر وجود دارد. سوال این خبرنگار روشن و واضح بود. او پرسیده بود: آیا دولت آمریکا سناریوهای پس از سقوط رژیم مبارک را بررسی کرده است؟
* حمایت آمریکا از هر نوع دولت جایگزین رژیم مبارک غیر از جمهوری اسلامی
از سوی دیگر "نیکلاس ولیوتس " (Nicholas Veliotes) سفیر سابق آمریکا در قاهره اعلام کرد: در صورت بدتر شدن اوضاع در مصر، دولت آمریکا برای هرگونه همکاری با هر نظام جدیدی در این کشور آمادگی دارد اما این مشروط به ایجاد یک رژیم لائیک است.
وی در ادامه افزود که دولت آمریکا با ایجاد جمهوری اسلامی در مصر مطابق آنچه که در ایران است، مخالفت خواهد کرد.
* اختلاف نظر در کاخ سفید درباره تحولات مصر
منابع دیپلماتیک اروپایی از وجود اختلاف نظر در دیدگاههای دولت آمریکا خبر دادند و اعلام کردند که کاخ سفید دلایل انتفاضه ملت مصر را درک کرده است و از رژیم مبارک میخواهد که به اعتراضهای مردم توجه کند.
از سوی دیگر یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا در گفتوگو با بیبیسی اظهار داشت: واشنگتن هر گونه تغییر در مصر بدون بقای رژیم مبارک را اجازه نخواهد داد.
* سیا بدنبال ابقای رژیم مبارک است
این به آن معناست که سرویسهای جاسوسی آمریکا "سیا " که وزارت خارجه آمریکا یکی از شاخهها و بازوهای آن است بدنبال ابقای رژیم مبارک به هر قیمت ممکن است. به همین دلیل نیز دولت اوباما خواستار توجه سریع و فوری مبارک به خواستههای مردم و مهار اعتراض آنها است.
سوالی که در اینجا مطرح است، این است که آیا انقلاب مردمی مصر با پیوستن ارتش به مردم علیه سرویسهای امنیتی مانند آنچه که در تونس روی داد، به ثمر خواهد نشست یا ملت مصر این فرصت را به آمریکاییها خواهند باخت؟
روزهای آتی سرنوشت این انقلاب مردمی در مصر را رقم خواهد زد و پیروز میدان نیز مشخص خواهد شد.16146
نظر شما