۰ نفر
۱۳ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۷

از لی وایز پلاستیکی تا کامیون‌های برقی اسپار

برندها برای حفظ محیط زیست چه می‌کنند؟
از لی وایز پلاستیکی تا کامیون‌های برقی اسپار

محمد والا یزدانی: شرکت‌ها در راستای مسئولیت اجتماعی خود تلاش می‌کنند تا ردپای زیست محیطی خود را کم کنند و در این راه از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند. نمونه‌های زیادی هستند که در این راه قدم برداشته‌اند و روز به روز این مقوله را جدی‌تر دنبال می‌کنند.

به عنوان مثال Starbucks، غول کافی‌شاپ‌های دنیا لیوان‌هایی برای چای، آیس کافی و اسپرسو طراحی کرده که احتیاجی به نی پلاستیکی ندارد. با همین یک کار ساده و با توجه به تعداد شعب استارباکس در سرتاسر دنیا ( بیش از ۲۹ هزار شعبه)، این برند نقش خود را در محافظت از محیط زیست بازی می‌کند. Levis دیگر برندی است که به واسطه آسیب صنعت پوشاک و مد به طبیعت، برای حفظ محیط زیست پیش قدم شده است. آنها با راه‌اندازی کلکسیون "Waste<Less" از بطری‌های بازیافتی پلاستیکی، شلوار جین درست می‌کنند. علاوه بر این، Levis با استفاده از تکنیک‌های جدید، پروژه Water<Less را اجرا کرده که مصرف آب در تولید شلوارهای جینش را تا ۹۶% کاهش می‌دهد و این یعنی کاهش مصرف یک میلیارد لیتر آب در تولید کل محصولات این شرکت. Unilever در راستای کاهش ردپای محیطی خود برنامه دارد تا سال ۲۰۳۰ ردپای کربن خود را مثبت کند. آنها این کار را با حذف سوخت‌های فسیلی در عملیات تولید و جایگزینی انرژی‌های تجدیدپذیر انجام می‌دهند. ۵۶% مواد خام کشاورزی این شرکت از منابع پایدار تأمین می‌شود و این یعنی کاهش ۶۰۰ میلیون یورویی هزینه انرژی از سال ۲۰۰۸ به این طرف.

وقتی پای مسئولیت اجتماعی وسط می‌آید، برندها بیش از گذشته تلاش می‌کنند تا به نوبه خود زنجیره تأمین‌شان را پایدارتر کنند. کوکا کولا به عنوان یکی از برندهای پیشرو دنیا در نظر تا سال ۲۰۲۰ ردپای کربن خود را تا ۲۵% کاهش دهد. کوکا کولا که در سال ۲۰۱۴ کامیون‌هایش ۳.۷ میلیون متر مکعب گاز گلخانه‌ای تولید می‌کردند با نوسازی ناوگان حمل و نقل و استفاده از جایگزین‌های بنزین چون بیودیزل، گاز طبیعی و سیستم‌های دیزلی-برقی، سهم خود را در بهینه‌سازی حمل و نقل انجام داده است. از دیگر برندهایی که برنامه کاهش ردپای محیطی خود دارند، فروشگاه‌های زنجیره‌ای اسپار است. اسپار با توجه به مدل کسب و کارش که روی فرانچایز بنا نهاده شده است، در کشورهای مختلف، رویه‌های مختلف را در پیش می‌گیرد. آنها با رعایت "خرده‌فروشی مسئولانه" در زنجیره تأمین، پلاستیک را تا حد زیادی از چرخه خود حذف و با کیسه‌های کاغذی، کیسه‌های قابل تجزیه و کیسه‌های چندبار مصرف جایگزین کرده‌اند. در انگلیس ۵۱% بطری‌های آب "ُSilverbrook" به عنوان محصول خود اسپار از پلاستیک بازیافتی تولید می‌شود و این یعنی کاهش ۱۳۰ تنی مصرف سالانه پلاستیک.

اسپار مانند کوکا برای کاهش تولید دی اکسید کربن و ردپای کربن، روی ناوگان حمل و نقلش نیز تمرکز کرده است. SPAR هلند با معرفی کامیون‌های LHV ( کامیون‌های بلند و سنگین) به طول ۲۵ متر، به جای ۵۰ تن، ۶۰ تن بار را جابه‌جا می‌کنند و ۳۰% کمتر سوخت مصرف می‌کنند. در نتیجه دی اکسید کربن کمتری تولید می‌کنند. اما SPAR اتریش در راستای افزایش کارایی، با بهینه‌سازی مسیر کامیون‌هایش بین ۱۵۰۰ فروشگاه و ۶ انبار در کل کشور، سالانه ۲.۴ میلیون کیلومتر مسیرهایش را کوتاه‌تر کرده است. علاوه بر این، آنها با بکارگیری کامیون‌های برقی MAN آلمان مدل TGM ۲۶-۳۶۰ E  برای جابه‌جایی‌های روزمره، قدم مثبتی در کاهش ردپای کربن و آلودگی صوتی برداشته‌اند. با داشتن این کامیون‌ها، سالانه ۴۰ تن دی اکسید کربن کمتر تولید و وارد چرخه زیست محیطی می‌شود.

اما SPAR نروژ پا را فراتر گذاشته و تکنولوژی سبز را وارد فاز جدیدی کرده است. آنها با سفارش ۱۰ مینی کامیون برقی به Tesla، سهم پررنگ خود را در ادای دین به محیط زیست و تکنلوژی را انجام داده‌اند. مدیرعامل اسپار نروژ درباره این سفارش می‌گوید: "ما دو سالی است از کامیونهای برقی هلندی استفاده می‌کنیم اما از لحاظ تکنولوژی باور داریم که Tesla در بازار پیشرو است. بنابراین، ۱۰ کامیون از آنها خریداری کرده‌ایم. در راستای جاه‌طلبی‌مان، باور داریم که خودروهای هیدروژنی و برقی آینده را از آن خود خواهند کرد. ما فکر می‌کنیم تحویل این کامیونها در سال ۲۰۲۰ خواهد بود ولی امیدواریم بتوانیم در سال ۲۰۱۹ آنها را وارد زنجیره تأمین شرکت کنیم."

کیا باقری

۲۱۲۱

کد خبر 1296308

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین