به گزارش خبرآنلاین، علی لاریجانی شب گذشته در گفتگو با شبکه خبری العالم درباره «انقلاب مصر و آینده منطقه» با بیان اینکه آمریکایی ها در قبال انقلاب مصر برنامه های مشکوکی را طراحی کردهاند، به انقلابیون توصیه کرد که تا تحقق همه اهداف خود، از پای ننشینند و با دقت نظر به پیش روند.
گزیده سخنان وی به شرح زیر است:
- انقلابیون مصر هنوز در مرحله اول انقلاب هستند که رژیم حسنی مبارک را سرنگون کرد و مرحله دوم، تغییر کامل رژیم است. آمریکاییها بدنبال رهبران جایگزین هستند تا به مردم مصر تحمیل کنند اما جوانان انقلابی مصر این واقعیت را درک کرده اند.
- انقلابیون مصر باید به دنبال ایجاد نظامی راهبردی بر اساس دموکراسی واقعی باشند که ملت مصر در آن تصمیم گیرنده باشند نه اسراییل و آمریکا. این ساده لوحی است که گفته شود مردم مصر و انقلابیون آن بپذیرند که تنها حاکمی جوان به جای ژنرالی سالخورده، در راس قدرت قرار گیرد.
- آمریکایی ها یکبار به طرف مردم مصر رفتند و سپس به طرف مبارک تغییر موضع دادند اما در نهایت تسلیم مقاومت مردم شدند. اگر چه آمریکایی ها درصدد هستند تا مردم مصر را فریب بدهند و مانع تحقق همه اهداف انقلاب مصر شوند، اما باید بدانند که این انقلاب را رهبرانی جوان ، هوشمند واندیشه ورز هدایت می کند.
- اینکه آمریکایی ها بخواهند با اقدامی نظامی انقلاب مردم مصر را کنترل کنند، بعید نیست. آمریکایی ها بدنبال قرار دادن رهبران بدلی با سوابق نامشخص در راس قدرت مصر هستند و برخی افراد نیز تلاش می کنند تا با حمایت آمریکا در صحنه سیاسی مصر برای خود جایی دست و پا کنند.
- انقلابیون مصر درک درستی از صحنه دارند اما آمریکایی ها این پدیده را ساده گرفته اند، به همین دلیل فکر می کنند که می توانند با کمی تغییرات ظاهری ، تفکرات خود را در مصر عملی کنند.
- با شکلات سیاسی نمی توان مسائل منطقه را که بسیار عمیق است، حل کرد. ممکن است محافظه کاران دولت آمریکا و عوامل آنان در منطقه فکر کنند می توانند انقلاب مصر را سست نمایند، ولی بعید می دانم که چنین حادثه ای رخ دهد.
- در اینکه انقلاب اسلامی ایران تاثیری مهم در خیزش های مردم منطقه و شرایط حساس سلطه غرب بر کشورهای منطقه داشته است، تردیدی نیست.
- خاورمیانه در حال ورود به مرحله ای جدید است و از مرحله سرافکندگی ناشی از وابستگی به آمریکا و اسراییل در حال ورود به حیاتی جدید و بازگشت به خویشتن و بازیافتن هویتش است. نظم جدید خاورمیانه درحال شکل گیری است که جوهر اصلی آن بیداری اسلامی می باشد. مسلمان ها می خواهند به هویت خود بازگردند و آمریکایی ها با پول، زور و فریبکاری نمی توانند شرایط جدیدی را به آنان تحمیل کنند.
- ملت های ایران و مصر همیشه از نظر فکری به یکدگیر نزدیک بوده اند و ایران همیشه خواستار برقراری روابط با این کشور بوده است اما مشکل توافقنامه ننگین "کمپ دیوید" بود. امضای این توافقنامه بین رژیم مبارک و رژیم صهیونیستی موجب شکسته شدن اراده ملت های مسلمان شد و ایران در این زمینه بسیار حساس بوده و هست وگرنه با ملت مصر قرابت ریشه ای داریم.
- اگر در مصر حکومتی دموکراتیک تشکیل شود و این کشور هویت خود را بازیابد که موجب جشن وشادی ملت های اسلامی خواهد بود، ایران جزو اولین کشورهایی است که با آن دولت مردمی می تواند ارتباط برقرار کند.
/30111
نظر شما