بیماری قلبی و عروقی عامل مرگ بیش از ۱۷ میلیون نفر در جهان

تسنیم نوشت: متخصص قلب و فلوشیپ نارسایی قلب و پیوند از مرگ بیش از ۱۷ میلیون نفر در جهان توسط بیماری قلبی و عروقی خبر داد.

نغمه ضیایی بابیان اینکه امروز ۷ مهرماه روز جهانی قلب است، اظهار کرد: اتحادیه جهانی قلب شعار امسال را «یک قول بدهید تا قهرمان سلامت قلب شوید» نامگذاری کرد.

وی تصریح کرد: بیماری قلبی و عروقی اولین عامل مرگ و ناتوانی در دنیا و مسئول ۱۷.۹ میلیون مرگ در سال است که پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ تا ۲۳ میلیون نفر افزایش یابد.

متخصص قلب و فلوشیپ نارسایی قلب و پیوند دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: این تعداد یک سوم کل مرگ‌ها در دنیا و نصف کل مرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیر واگیر است حدود ۸۵ درصد این مرگ‌ها به علت بیماری قلبی و سکته مغزی است.

ضیایی خاطرنشان کرد: نارسایی قلبی، شایع‌ترین علت بستری بیمارستانی در دنیا محسوب می‌شود و از هر ۵ نفر یک نفر در طول زندگی خود مبتلا به نارسایی قلب خواهد شد.

وی بااشاره به اینکه نارسایی قلب به معنی عدم کفایت قلب در خونرسانی به ارگانها است، افزود: بسیاری از بیماری‌های قلبی عروقی نهایتا به نارسایی قلبی منجر می‌شوند.

متخصص قلب و فلوشیپ نارسایی قلب و پیوند دانشگاه علوم پزشکی بابل ادامه داد: براساس آمار وزارت بهداشت، در سال ۲۰۱۷، هشت درصد از ایرانیان به نارسایی قلبی مبتلا هستند که این آمار دو برابر سایر کشورهای آسیایی است و پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰، چهل و هفت درصد جمعیت جهان مبتلا به نارسایی قلبی می‌شوند.

ضیایی بااشاره به اینکه علائم نارسایی قلبی می‌تواند حاد و ناگهانی و یا تدریجی و پیشرونده باشد، تصریح کرد: میزان مرگ و میر ناشی از نارسایی قلبی از بسیاری از بدخیمی های شایع در کل دنیا بیشتر است.

وی بااشاره به اینکه تنگی نفس، سرفه، خستگی زودرس، تورم اندام‌ها، عدم تحمل فعالیت و سرفه شبانه از علائم بروز نارسایی قلبی است، بیان کرد: فشار خون، بیماری عروقی کرونر، دیابت، برخی بیماری‌های ویروسی، نقص ذاتی، عضله و دریچه‌های قلبی، استفاده از سیگار، مواد انرژی زا و روانگردان از علل ایجاد نارسایی قلبی محسوب می‌شود.

متخصص قلب دانشگاه علوم پزشکی بابل بابیان اینکه با ایجاد چند تغییر کوچک و ساده در زندگی، می‌توانیم خطر بیماری قلبی و سکته‌های مغزی را کاهش دهیم و کیفیت زندگی‌مان را نیز بهبود ببخشیم، گفت: رژیم غذایی متعادل فاقد روغن جامد، کم کالری، پرهیز از نوشیدنی های شیرین، هر غذای آماده و فرآوری شده و پرهیز از نمک و مهمتر از آن روی آوردن به رژیم محتوی سبزی و میوه و حبوبات و ماهی فراوان در جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی موثر خواهد بود.

ضیایی افزود: فعالیت ورزشی در سطح متوسط، پیاده روی تند به میزان ۳۰ دقیقه در روز، ترک سیگار و قرار نگرفتن در محیطی که سیگار مصرف می‌شود، عدم مصرف الکل نیز از راه های جلوگیری به ابتلا به بیماری‌های قلبی است.

وی با ذکر این نکته که بیماری قلبی و عروقی اولین علت مرگ و میر در کل جهان است، یادآورشد: با کنترل ۴ عامل خطر مهم «مصرف دخانیات، رژیم غذایی ناسالم، عدم فعالیت بدنی و مصرف بیرویه الکل»، از میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی به میزان ۸۰ درصد پیشگیری خواهد شد.

متخصص قلب دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار کرد: مصرف دخانیات و در معرض دود سیگار دیگران قرار گرفتن موجب مرگ ۶ میلیون نفر در سال است و تخمین زده می‌شود سبب تقریبا ۱۰ درصد بروز بیماری های قلبی عروقی شود.

ضیایی تصریح کرد: در معرض دود دست دوم سیگار قرار گرفتن ششصد هزار نفر را در سال از بین میبرد که ۲۸ درصد آن ها کودک هستند.

وی خاطرنشان کرد: طی ۲ سال بعد از ترک دخانیات، خطر بیماری عروق کرونر بطور آسانی کاهش می‌یابد و در طول ۱۵ سال بعد از ترک، خطر بیماری قلبی عروقی به وضعیت افراد غیر سیگاری برمی‌گردد.

۲۳۵۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1305116

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =