اما متاسفانه دلمشغولی های سیاسی کسی را به تأمل و تفکر وا نداشت.
«سالیانه ۱۳۹۰۰۰ سقط جنین غیرقانونی در کشور »خبری نیست که به سادگی بتوان از آن عبور کرد وبخاطرآن به متولیان جامعه هشدار نداد!
برای واکاوی صحت خبر به جستجوی بیشتری پرداختم و با شگفتی به عمق بیشتر فاجعه رسیدم!
۴ ماه پیش همین خبر با روایتی وحشتناکتربه نقل از رئیس انجمن جنین شناسی کشور منتشر شده و مورد اعتنا قرار نگرفته است .او روایت تلخ تری از آمار را به زبان آورده است ؛به باور محمد مهدی آخوندزاده آمار رسمی سقط جنین غیرقانونی به نقل از معاون آموزش وزارت بهداشت بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار یعنی بطور متوسط هرروز تقریبا ۱۰۰۰مورد است و به استناد آمار به گفته او موثق دیگری سالیانه ۷۰۰ هزار!( خبرگزاری فارس ۲۳ مرداد ۹۸ )
به روایت معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد هر ۴ دقیقه یک سقط جنین غیرقانونی و بر اساس خبررسمی مورد استنادرئیس انجمن جنین شناسی هر۱/۵ دقیقه یک مورد! و بر اساس آماری که به ادعای وی موثق است هر دقیقه یک سقط جنین غیرقانونی در کشور رخ میدهد!
بخشی از این سقط ها به خاطر بارداری ناخواسته و عدم تمایل خانوادهها به فرزندآوری است که میتواند دلایل اقتصادی داشته باشد ویا تحت تأثیراقتضائات زندگی مدرن چنین نگرشی ایجاد شده باشد . اما بدون شک درصدی از سقط جنینهای غیرقانونی حاصل وضعیت اقتصادی جامعه و فقر و تنگدستی است. زوجهایی که نگران تامین هزینههای فرزند خویش هستند و هیچ دلیل پزشکی نیز برای سقط قانونی ندارند ،به سقط غیرقانونی روی میآورند .دراین میان اما قطعاً بخش قابل توجهی از این اتفاق ناگوار به خاطر ارتباطات ناسالم اجتماعی و روابط نامشروع در جامعه است که در این مورد هم نمیتوان«فقرو اعتیاد»را به عنوان بستراین روابط نادیده گرفت .
ازدواج سفید_ بخوانید سیاه_ و نفوذ فساد درجامعه و روابط نامشروع ،منجر به بارداریهای ناخواسته ای میشود که برای رهایی از آنها چارهای جز روی آوردن به سقط جنین غیرقانونی باقی نمی ماند! بنابراین دو عامل«مشکلات اقتصادی» و« فساد اجتماعی» را باید بسترهای اصلی این فاجعه دردناک دانست.
جستجوی راهکارهای موثر و برنامهریزی مدبرانه برای حل مشکلات معیشتی مردم نخستین و مهمترین انتظار جامعه از مسئولان برای کاهش این آمار وحشتناک است. حتی در شرایط سخت تحریم امروز نیز با بهرهگیری از صاحبنظران اقتصادی وتکیه بر امکانات و منابع غنی کشور و نیز کاستن از هزینههای غیر ضروری کلان در بدنه ساختارهای اداره کننده کشور،راهکارهای موثربرای حل مشکلات اقتصادی دوراز دسترس نیست .
علاوه بر نهادهای رسمی، نیکوکاران و موسسات خیریه نیز میتوانند توجه خود را به سوی خانوادههایی که در معرض چنین ناهنجاریهایی_ به خاطر فقر و مشکلات معیشتی_ قرار دارند معطوف کنند.
در خصوص مقابله با فساد و اصلاح روابط ناسالم اجتماعی نیز زمان آن فرا رسیده است که دستگاههای مسئول از تجربیات گذشته درس بگیرند و با بازنگری در روشهای بینتیجه قبلی ،درشیوه های مقابله با فساد اجتماعی تجدید نظر کرده و با رویکردی علمی و جامعه شناسانه از روشهای موثر بهره گیرند.
یک نکته:شما برای مطالعه این نوشتارتقریبا ۴ دقیقه وقت گذاشته اید یعنی در این فاصله یک جنین بی گناه در سقط غیرقانونی به قتل رسیده است. این دردناک نیست؟
* منتشر شده در روزنامه قدس . ۲۶ آذر ۱۳۹۸
نظر شما