اجرای سومین طرح جنگلانه در کهگیلویه و بویراحمد

گودرز باقری فرد معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: این سومین طرح جنگلانه کهگیلویه و بویراحمد در دی ماه امسال است.

به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از یاسوج، گودرز باقری فرد معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به پروژه‌های طرح توسعه منابع طبیعی گفت: ۴ هزار هکتار عملیات جنگل‌کاری با بذر و ۴۰۰ هکتار جنگل‌کاری با نهال در راستای توسعه جنگل و مرتع انجام گرفته است.

وی عنوان کرد: در مناطق سردسیر گونه‌های بلوط، بنه، زالزالک و گلابی وحشی و در مناطق گرمسیر کنار، کهور و اکالیپتوس کاشت شده است.

باقری بیان کرد: در همین راستا ۳ هزار هکتار عملیات اجرایی در بخش مرتع انجام گرفته است  که عمدتا توسعه گیاهان دارویی و صنعتی از جمله باریجه و آنغوزه است.

وی با اشاره به بهره‌برداری از گیاهان دارویی عنوان کرد: ۱۸ تن شیرابه آنغوزه توسط بهره‌برداران برداشت شد و درآمدی بالغ بر ۵ میلیارد تومان عاید آنها شد.

وی با اشاره به اجرای ۱۰۰ هزار متر مربع عملیات کنترل سیلاب گفت: با خرید پنل‌ها و آبگرمکن‌های خورشیدی از قطع درختان و جنگل‌ها توسط ساکنین و ذی‌نفعان در حوزه آبخیز جلوگیری کردیم

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در طرح جنگلانه منطقه شلالدون باشت گفت: سالیانه ۲۰۰ تا ۵۰۰ هکتار از جنگل های استان با مشارکت تشکل های زیست محیطی احیا می شود.

گودرز باقری فرد افزود: این سومین طرح جنگلانه کهگیلویه و بویراحمد در دی ماه امسال است.

باقری فرد گفت: کارده، بن سرخ، بلوط، زالزالک و بادام وحشی از مهمترین گونه‌های گیاهی و جنگلی این شهرستان است.

وی بیان کرد: پیش از این طرح جنگلانه در هفت هکتار از جنگل های منطقه پشکان در شهرستان گچساران و پارک جنگلی یاسوج با مشارکت تشکل های زیست محیطی انجام شد.

وی گفت: کاهش آلایندگی های زیست محیطی، بهره برداری به عنوان گردشگری و اجرای طرح های اقتصادی نظیر گیاهان دارویی،جلوگیری از فرسایش خاک و خسارت های ناشی از سیلاب از حداقل کارکردهای جنگل هاست که این مزایای ضرورت همکاری مردم و دستگاه های اجرایی متولی را بیشتر کرده است.

در ادامه خدابخش جنگلی معاون آبخیزداری منابع طبیعی بیان کرد: با لطف و عنایت مقام معظم رهبری و تخصیص اعتبارات از صندوق توسعه ملی در سال ۹۷، ۱۰۰ هزار متر مکعب عملیات سازه‌ای در راستای حفاظت از خاک، پوشش گیاهی و منابع آب و خاک انجام شده است.

وی عنوان کرد: در سال گذشته  ۵۷ هکتار عملیات سازه‌ای انجام پذیرفت و سال جاری ۶۸ هزار مترمربع عملیات سازه‌ای مصوب شد که ۴۸ هزار متر مربع انجام شد.

وی با اشاره به اجرای ۱۰۰ هزار متر مربع عملیات کنترل سیلاب گفت: با خرید پنل‌ها و آبگرمکن‌های خورشیدی از قطع درختان و جنگل‌ها توسط ساکنین و ذی‌نفعان در حوزه آبخیز جلوگیری کردیم.

جنگلی عنوان کرد: از سال گذشته تاکنون ۷۲۰ دستگاه پنل و آبگرمکن خورشیدی خریداری شد و در آستانه خرید ۳۰۰ دستگاه دیگر هستیم.

معاون آبخیزداری منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: با نصب آبگرمکن‌های خورشیدی ۶۰ درصد از قطع درختان جلوگیری شد چرا که یکی از عوامل قطع درختان توسط مردم برای پخت و پز و برای استفاده در آبگرمکن بود که با خرید آبگرمکن خورشیدی جلوی قطع درختان گرفته شد.

46

کد خبر 1334934

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =