زرویی نصرآباد؛ طنزپردازی که زیر تابوت‌اش را کسانی گرفتند که باعث خودتخریبی‌اش شدند

سیدعباس سجادی در مراسم رونمایی از کتاب «رمز طنز» که مجموعه درس‌ گفتارهای ابوالفضل زرویی نصرآباد است، تاکید کرد این شاعر و طنزپرداز به دلیل بی‌مهری‌هایی که دید، از تهران کوچ کرد و در گوشه‌ای از احمدآباد مستوفی خلوت گزید و دچار خود تخریبی شد. کسانی که باعث این خود تخریبی وی شدند، از جمله کسانی بودند که زیر تابوتش را گرفته بودند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیین رونمایی ازکتاب «رمز طنز»، درس‎گفتارهای ابوالفضل زرویی‌نصرآباد، دیشب (سه‎شنبه سوم  دی‌) با حضور جمعی از طنزپردازان، شاعران و علاقمندان به ادبیات در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم و پس از پخش بخش‌هایی از نشست ادبی رمز طنز که به مدیریت ابوالفضل زرویی نصرآباد در فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شد، گیتی صفرزاده، سردبیر سابق مجله گل‌آقا با حضور در جایگاه گفت: «ابوالفضل زرویی نویسنده‌ای شناخته شده بود، درحدی که صابری همیشه او را به عنوان نویسنده «تذکره المقامات» معرفی می‎کرد. در همان روزهای اول حضورش که جوانی بیست و سه چهار ساله بود، خوب تذکره‌المقامات را می‎نوشت و می‎توانست نقیضه و نظیره زیبایی از آثار کهن ایجاد کند.»

وی افزود: «واقعیت این است که وقتی فرجی در سال ۶۸ مجله خورجین را منتشر می‎کرد، زرویی با او همکاری می‌کرد. در سال ۶۹ هنگامی که صابری خواست مجله گل‌آقا را منتشر کند، از فرجی خواست هیات تحریریه فراهم کند. نود درصد هیات تحریریه افراد، قدیمی بودند، که با مجله توفیق همکاری داشتند و تعدادی جوان هم بودند که زرویی هم یکی از آن‌ها بود. صابری از همان ابتدا شیفته قلم و ذوق این جوان بیست و یکی دو ساله شد، تا جایی که گفت: خوشحالم اگر روزی بمیرم، می‎دانم که زرویی هست و قلم طنز دست او می‎افتد.»

محمد سلمانی، شاعر و دبیر جشنواره شعر نیاوران هم درباره ابوالفضل زرویی گفت: «زرویی در همان ابتدای جوانی «تذکره‌اولیا» را خوانده بود و درست هم خوانده بود. آثار او هم نشان می‎داد که مطالعه دقیق داشته است. اشعار این شاعر سهل و ممتنع بود و این مهم نشان می‌دهد او به خوبی  سعدی را هم کامل مطالعه کرده است. زرویی طنز را جدی می‌گرفت و خیل عظیمی از شاعران طنزپرداز را آموزش داد.»

در ادامه، خلیل جوادی، طنزپرداز، درباره زرویی گفت: «من هیچ وقت ذره‎ای حسادت در زرویی ندیدم. ابوالفضل آنقدر بزرگ بود که چیزی وجود نداشت که به آن رشک بورزد. این حرف بسیار به جا بود. زرویی نخبه و نابغه بود. شاید در صد سال اخیر کم نظیر بود. ولی آن‌طور که باید از مسئولان، مدیران، شاعران قدر ندید. توقع داشتیم که در زمان حیات زرویی بیشتر قدرش را می‎دانستیم و بیشتر به او می‎پرداختیم. هنر و شعر و شاعر اینجا کم‌ترین بها را دارد در صورتی که از مایه مباهات ما ایرانیان است. وی صحبت‌های خود را با خواندن شعری از زرویی پایان بخشید.»



سیدعباس سجادی، مدیر عامل بنیاد آفرینش‎های هنری نیاوران، دیگر سخنران این مراسم بود که گفت: «با همه اندوهناکی که دارم _چرا که دوست داشتم کتاب در زمان حیات زرویی منتشر می‎شد_ اما خوشحالم که به قولی که به زرویی دادم عمل کردم.»

وی ادامه داد: «در دورانی به‌سر می‌بریم که دوره ابوالفضل زرویی‌ها نیست. ابوالفضل زرویی به دلیل بی‌مهری‌هایی که دید و کم‌توجهی‌هایی که به او شد، از تهران کوچ کرد و در گوشه‌ای از احمدآباد مستوفی خلوت گزید و دچار خودتخریبی شد. کسانی که باعث این خودتخریبی وی شدند، زیر تابوت او را گرفتند.»

سجادی درباره کتاب «رمز طنز» توضیح داد: «این کتاب شامل ۳۲ جلسه حضور ابوالفضل زرویی‌نصرآباد در جلسات «رمز طنز» است، که با عشق و علاقه چاپ شده است.»

محمد زرویی‌نصرآباد به نمایندگی از خانواده این نویسنده نیز در این مراسم حضور داشت. وی همچنین در سخنانی با تشکر از مدیریت و تمام کسانی که در پدید آمدن این کتاب نقش داشتند، در انتهای صحبت‌هایش برای اولین‌بار یکی از اشعار خوانده نشده ابوالفضل زرویی‌نصر آباد را برای حاضرین در سالن خواند.

کتاب «رمز طنز»، شامل درس‎گفتارهای ابوالفضل زرویی‌نصرآباد، به کوشش سیدعباس سجادی، توسط انتشارات بنیاد آفرینش‌های هنری نیاوران منتشر و روانه بازار نشر شده است.

۵۷۵۷

کد خبر 1335175

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین