حجت‌الاسلام غلامی گفت: در رابطه با عدالت کارهای تئوریک زیادی در کشور انجام شده اما به نظر می رسد برای اجرایی کردن عدالت و تبدیل آن به فرمول های کارآمد در ابعاد مختلف توسعه کم کاری صورت گرفته است.

به گزارش خبرآنلاین از ستاد خبری دومین همایش ملی الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت نشست رسانه ای همایش با موضوع «عدالت و اقتضائات تحقق آن» برگزار شد. در این نشست رسانه‌ای حجت‌الاسلام والمسلمین رضا غلامی، رئیس شورای سیاست گذاری همایش و دکترعطا الله رفیعی، دبیر علمی همایش حضور داشتند.

حجت الاسلام رضا غلامی، در نشست خبری این همایش گفت: عدالت از برجسته ترین فضیلت ها و ارزش ها در جوامع اسلامی است و در قرآن کریم نیز مهمترین هدف بعث انبیاء اقامه عدالت ذکر شده است. اقامه عدالت کاری دشوار است، اما با این وجود راه برای پیشبرد عدالت در جامعه باز است و باید تمامی تلاش ها برای اجرایی شدن هر میزان از عدالت در جامعه متمرکز شود.

وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی و نظام بر آمده از آن در طول سی و دو سال گذشته همواره دغدغه برقراری عدالت را داشته و در جهت تحقق آن به ویژه در سال های اخیر گام های موثری در زمینه عدالت توزیعی برداشته شده است . باید زمینه و بستری فراهم شود تا منابع و امکانت کشور بر اساس استحقاق ها و صلاحیت ها در نقاط مختلف توزیع شود تا در حصار اغنیاء قرار نگیرد و این کار مهم در کشور در حال نهادینه شدن است.

وی به اهمیت برقراری عدالت در کشور اشاره کرد و گفت: عدالت از عناصر جوهری گفتمان انقلاب اسلامی محسوب می شود. اگر عدالت را در گفتمان انقلاب کم رنگ در نظر بگیرد صیرت انقلاب اسلامی بی معنا و تهی است .رهبر انقلاب اسلامی بارها فرموده اند اگر به دنبال پیشرفت و تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هستیم، پیشرفتی مورد تایید است که با عدالت پیوند خورده باشد . پیشرفتی که در آن عدالت نهادینه نشده باشد از نظر تفکر اسلامی پیشرفت درست و واقعی نیست.

حجت الاسلام غلامی عنوان کرد: بر همین اساس موضوع همایش دوم را به عدالت و اقتضائات و تحقق آن اختصاص دادیم. در رابطه با عدالت کارهای تئوریک زیادی در کشور انجام شده است اما به نظر می رسد برای کاربرد عدالت و اجرایی کردن و نیز تبدیل آن به فرمول های اجرایی کارآمد در ابعاد مختلف توسعه فرهنگی، سیاسی، قضایی، اقتصادی کم کاری صورت گرفته است. البته در طول سالهای گذشته بسترهای خوبی برای نظریه پردازی علوم انسانی فراهم شده است اما کار قوی ای در بخش اقتضائات و تحقق عدالت صورت نگرفته است.

وی گفت: به جای بحث بر روی واژه عدالت باید به اقتضائات و لوازم اجرایی کردن آن بپردازیم و نظریه پردازان را به این سمت سوق دهیم تا بتوانیم یک مدل و الگوی جامعی را برای پیاده سازی عدالت اجتماعی در ابعاد مختلف به دست بیاوریم. همایش آغاز گر راه است. بعد از برگزاری نخستین همایش در اردیبهشت ماه سالجاری موضوع الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از حاشیه خارج شد و به بطن مباحث حوزه علمیه و دانشگاه وارد شد. 

 در ادامه این نشست خبری دکتر عطاالله رفیعی، دبیر علمی دومین همایش ملی الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت گفت: انقلاب اسلامی ایران امروزه در دنیا به لحاظ جهانی بودن در قله‌های توفیق خود قرار دارد و در دوئل نفس‌گیر با غرب با پیروزی‌های مکرر روبرو است که ما در این همایش این پیروزی‌ها را نشان خواهیم داد.

وی با تاکید بر اینکه عدالت فلسفه اجتماعی جهان است، ادامه داد: امام خمینی(ره) در اوج انحرافات فرهنگی فرمودند مشروعیت نظام سیاسی - اسلامی عدالت است و اگر مسیری به سمت عدالت نداشته باشیم قطعاً حکومت ما اسلامی نخواهد بود.  عدالت مهمترین عامل پایداری حکومت‌ها است. تحولات بنیان‌برافکن اجتماعی دنیا همیشه از ناعدالتی نشات گرفته است بنابراین عدالت عالی‌ترین و جامع‌ترین مفهومی است که در فرهنگ بشر به وجود آمده است.

وی با اشاره به اینکه تا به حال حدود 250 چکیده مقاله به دبیر خانه همایش رسیده و 160 عنوان از آن مورد تایید قرار گرفت است، گفت: 90 مقاله به صورت کامل به دست ما رسیده است و با توجه به زمان مناسبی که امسال داریم با دقت و تامل بیشتر مقالات را بررسی خواهیم کرد.

لازم به ذکر است دومین همایش ملی الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت با موضوع عدالت و اقتضائات تحقق آن در 9 محور مفهوم شناسی، نقد نظریه‌های غربی عدالت، نقد نظریه مارکسیستی عدالت، عدالت در تاریخ، فرهنگ و اندیشه اسلامی، ابعاد عدالت، تحقق عدالت، شاخصه‌های اندازه گیری عدالت، عدالت و الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت، 19 اریبهشت ماه سال آتی در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار خواهد شد.

/62

کد خبر 133940

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =