به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری به نقل از وب دا، سید راشد جزایری افزود: در پی ارائه گزارشی مبنی بر مسمومیت خانواده ای در اردل، بلافاصله مصدومین به بیمارستان منتقل و تیم واکنش سریع مرکز بهداشت استان متشکل از اکیپ های مبارزه با بیماری ها و بهداشت محیط به شهرستان اعزام و نسبت به بررسی اپیدمیولوژیکی و محیطی اقدام گردید.
وی تصریح کرد: احتمال اولیه مبنی بر بروز مسمومیت در پی مصرف مواد غذایی مصرفی و ترشیجات و شوریجات محلی بنام جوشیر مورد بررسی قرار گرفت و افراد در مرکز آموزشی و درمانی آ یت اله کاشانی شهرکرد توسط تیم درمانی متخصص، تحت درمان و ضمن هماهنگی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به مشکوک بودن افراد به بوتولیسم بر اساس پروتکل مراقبت بیماری بوتولیسم تحت درمان تزریق سرم ضد سم این باکتری قرار گرفتند و بلافاصله آزمایشات لازم از بیماران و مابقی مواد غذایی مصرفی بعمل آمد و نمونه مواد غذایی به انسیتو پاستور تهران ارسال و با انجام آزمایشات تخصصی وجود سم بوتولیسم در نمونه های مواد غذایی محرز گردید.
به گفته وی، با تلاش تیم بهداشتی، درمانی ومتخصصین حال افراد بستری شده رو به بهبودی است، ولیکن توصیه مرکز بهداشت استان مبنی بر این است که از آنجایی که این شوری و ترشیجات سنتی در فرایند فرآوری آن از حرارت کم یا بدون حرارت استفاده می شود و موقع مصرف نیز حرارتی داده نمی شود و به علت شرایط نگهداری مستعد تولید سم بوتولیسم می باشد لذا به خانواده ها توصیه می شود در مصرف مواد غذایی بویژه تولیدات محلی وسنتی نکات وتوصیه های بهداشتی راجدی بگیرند واز مصرف اینگونه موادغذایی پرهیز کنند.
46
نظر شما