۲ نفر
۱۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۱
اقدام بی فایده ضدعفونی شهر توسط آتش نشانان فداکار

چند روز است در خبرها می بینم که عزیزان آتش نشان به جمع دیگر عزیزان در تیم های مختلف برای مقابله با ویروس کرونا وارد عملیات شدند.

اگر اشتباه نکنم بنا به فرمایش آقای محمدی  از شهرداری تهران،  این تیم ها در قالب صد تیم قرار است مراکز پر تردد را مثل میادین تره بار و دیگر اماکن را ضد عفونی نمایند. متن فرمایش ایشان بشرح ذیل:
فقط یک نکته می بایستی قبل از این مطلب مورد توجه قرار بگیرد آنهم این است که ضد عفونی یا سم پاشی این چنین مکان هایی برای ویروسی که در حال حرکت به صورت دینامیکی با افراد بیمار است چه سودی در فاز مقابله از بحران خواهد داشت؟
فرض کنیم تمام یک میدان میوه بین ساعت ٨ الی ٩ صبح با مواد شیمیایی ضد عفونی شد، بلافاصله با ورود افراد این مکان ها دوباره شرایطی کم و بیش شبیه قبل از ضد عفونی را پیدا خواهند کرد!
با افزایش ساعت تردد مردم این معضل بیشتر خواهد شد. در سم پاشی برای حیوانات مثل موش، فرض بر آن است که یک کلنی بزرگی از آنها معدوم و تا زمان زیادی منطقه پاک خواهد ماند ولی با ورود اولین فرد بیمار تمام هزینه ها و تلاش ها از دست  خواهد رفت و خدای ناکرده این عزیزان آتش نشان خود ممکن است در این فرایند دچار بیماری شوند! 
در متن یادداشت جناب محمدی آمده هر روز و تا اتمام واگیر! به نظرم این کار ممکن است مثلا چند درصد ناقابل در مقابل این مقدار هزینه، وقت و... بر ورودی های اولیه به آن مکان ها فقط داشته باشد. در وحله اول تصاویر و تبلیغات این موضوع جذاب بنظر می آید ولی کمی دقت در اصل موضوع عملکردی که نسبت به هزینه- فایده داشته باشد به هیج وجه قابل توجیه نیست.
می بینم که تهران به زودی نیازهای اساسی تری خواهد داشت! در کشور کره هم این کار انجام شد ولی در مناطق حاشیه نشین و با تمرکز بر معدوم کردن حیوانات و حشرات برای تقلیل انتقال توسط این موجودات و حمایت از حاشیه نشینان با امکانات بهداشتی کم یا نادر.
کشورچین نیز بعد از چند روز اسپری وحشتناک مردم و خیابانها را متوقف کرد. دوباره امروز در خبرها  از سوی جناب دکتر مردانی، عضو کمیته کشوری آنفولانزا دیدم که فرموده اند:

« ویروس کرونا به شدت در حال گردش است و چون یک فرد همزمان با ابتلا به این بیماری می‌تواند ۴ نفر را آلوده کند تخمین می‌زنیم ۳۰ تا ۴۰درصد جمعیت تهران تا آخر اسفند ماه به ویروس کرونا مبتلا شوند.»

 این به معنی آن است که بین ٤ الی ٦ ملیون تهرانی امکان آلودگی داشته باشند و لذا شاید بازنگری و تخصیص این انرژی عظیم و بودجه در دیگر فاز های رویارویی با بحران کرونا در شهر مفید تر باشد. توصیه جدی برای آماده سازی سالن های مجموعه آزادی برای بستری کردن شهروندان به جای چنین اقداماتی دارم.
در ضمن با کمال تاسف خبری از اعضای شورای شهر تهران و همیشه در صحنه نمی بینم، شاید بهتر باشد ساختمان شورای شهر تخلیه و آنجا نیز جهت بیماران مهیا شود.  

* استاد نمونه کشور در مهندسی سازه، زلزله و مدیریت بحران

کد خبر 1361257

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۶
    0 0
    تورو خدا بجای تصمیمات جزیره ای و خودخواهانه، حداقل از تجربیات چین کمک بگیرید. مگه فیلمهاش نیست که کل ووهان تعطیله و همه توی خونه هستند؟ آخه این چه مدیریت بحران مسخره ایه که مردم آزادانه در شهر پرسه میزنند و ادارات بازند؟ نهایت بی سوادی و سوء مدیریت درین شرایط به وضوح دیده میشه.
  • IR ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۶
    0 0
    این اظهار نظر چه ارتباطی با تخصص ایشون داره؟ ایشون اپیدمیولوژیستن؟ یا پزشک؟ یا متخصص گندزدایی؟ یا ... ! تا وقتی این وضعیت اظهار نظرهای هر کی هر کی ادامه داشته باشه،، این مملکت روی آرامش نخواهد دید
  • رضایی ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۶
    0 0
    به نظرم کاملا درسته. با ضدعفونی گردن که برای همیشه ضدعفونی نمیشه, هر روز ضدعفونی کردن هم هزینه زیادی دربرداره
  • مهدی IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۶
    0 0
    ضمن احترام این کار در درجه نخست تاثیر روانی خواهد داشت و حداقل توجه مردمی را که ظاهرا به اندازه کافی موضوع را جدی نگرفته اند تا حدودی جلب خواهد کرد.ثانیا سم پاشی لزوما شلیک کردن نیست که فقط ویروس های موجود را هدف قرار بدهد بلکه تا مدتی محیط را برای انتشار آلودگی ها نا مناسب می کند.همچنین به نظر من در حال حاضر وقت آن است که پیشنهادات علمی و سازنده و شفاف برای مبارزه بهتر ارائه شود تا اینکه بخواهیم با نقدهای خود همان تاثیر روانی و محیطی اقدامات فعی را هم از بین ببریم.البته انجام کارهای عوامفریبانه مورد تایید هیچ کس نیست اما قضاوت در باره عدم تاثیر گذاری هر اقدامی هم باید با پشتوانه تحقیقات علمی همراه باشد خصوصا وقتی این اقدامات حاصل برخی تجربیات بین المللی است
  • GB ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۶
    0 0
    اتفاقا این کار خیلی هم در کاهش آلودگی میکروبی و ویروسی خیلی هم موثر می باشد،خیلی
  • IR ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۶
    0 0
    توقف ضد عفونی شهر کار غلطی است ولو در روز فقط یکبار باشد که خداقل برای مدت کوتاهی ویروسها را کشته و از سرایت در آن زمان جلوگیری می کند. ولی باید ضد عفونی کردن در فاصل معینی تکرار گردد! قرار نیست بدون دلیل برای یک کاری علمی با چین چشم و هم چشمی کنیم!
  • هوشیار IR ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۶
    0 0
    باسلام... پمپ های ضد عفونی کننده بکار گرفته شده بنزینی ،پر هزینه که آلودگی صوتی و آلاینده های هوا رادر بردارد لطفا برای ضد عفونی از پمپ های دستی (مکانیکی )استفاده کنند .سرمایه ی بیت المال را هدر ندهید. هرکاری را که انجام می دهید مسائل زیست محیطی را در نظر بگیرید. باسپاس
  • محمد IR ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۶
    1 0
    بنظرم اظهار نظر در این حوضه، به تخصص ایشان مربوط نمیشود ! دخالتهای بیجا و غیر ضروری از افراد عیره در حوضه های تخصصی بلای دامنگیر اجتماع ما شده است و رسانه های بی سرپرستی مثل شما، همین نظرها را در هر زمان ارائه میدهد
  • ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۶
    2 0
    احتمال ابتلا را کمتر میکند