۰ نفر
۸ مرداد ۱۳۸۸ - ۰۵:۴۹

پیکر سیف‌الله داد به خانه ابدی سپرده شد.

پیکر زنده‌یاد سیف‌الله داد، صبح روز گذشته با حضور جمع کثیری از سینماگران، مدیران، سیاستمداران و علاقه‌مندان به این هنرمند از مقابل ساختمان شماره دو خانه سینما تا خانه ابدی معاون اسبق امور سینمایی وزیر ارشاد تشییع شد. مراسم تشییع پیکر این هنرمند که از سوی خانه سینما برنامه‌ریزی شده بود، با سخنرانی محمدمهدی عسگرپور، مدیرعامل خانه سینما، آغاز شد. عسگرپور اظهار داشت: «فیلم‌های سیف‌الله داد چندان زیاد نیست، اما حتی یکی از آنها برای اثبات توانایی‌های او کافی است. روز جمعه به ملاقات ایشان رفته بودم و با دیدن حالش به یاد «آیه الکرسی» در فیلم «بازمانده» افتادم. ایشان در زمینه مدیریت هم علیرغم سختی‌های کار فرهنگ و هنر خدمات زیادی انجام دادند.»

سخنران بعدی، رضا کیانیان بازیگر سینما و تئاتر بود که با تأسف فراوان سخن می‌گفت و مطرح کرد: «سیف‌الله داد با‌سوادترین و روشنفکرترین معاونت سینمایی بود که در این مدت دیدم. ایشان قرار بود فیلمی بسازند و من در آن بازی کنم اما نشد. اما همین جا از او می‌خواهم که وقتی من در آن دنیا پیش او رفتم حتماً آن فیلم را بسازیم، چون آن طرفی‌ها هم به سرگرمی احتیاج دارند.»

علیرضا رئیسیان رئیس کانون کارگردانان سینمای ایران نیز، سیف‌الله داد را آدم ویژه‌ای در سینمای ایران معرفی کرد و ادامه داد: «ترکیبی از عقلانیت و احساس، بشردوستی، انسانیت و تفکر و ایمان بود. سیف‌الله داد چه در پشت دوربین و چه در پشت میز مدیریت، اخلاقش عوض نشد و همانی بود که در ابتدا بود.»

در ادامه این مراسم علی داد فرزند سیف‌الله داد متنی را از طرف خانواده این هنرمند قرائت کرد و گفت: «او نه تنها یک پدر، بلکه یک مربی دلسوز و یک راهنمای خوب بود که امروز او را بدرقه می‌کنیم، از دست دادن او بسیار سخت است. اما خوشحالم که در سال‌های عمرم درس‌های خوبی از او گرفتم و با پدرم فضیلت راستگویی را شناختم. امروز ما «بازمانده» پدری هستیم که تجلی لطف دوستانش آرام بخش ما است.»

خواهر سیف‌الله داد هم در سخنانی گفت: «گزیده کردن خصایل بی‌شمار برادرم بسیار مشکل است، اما بزرگترین و برجسته‌ترین خصلت او تفکربرانگیزی سخن گفتن با او بود که تو را به تفکر و دیالوگ وامی‌داشت.»

سپس سیدمحمد بهشتی گفت: «من در زمان انتصاب او به معاونت سینمایی اعتقاد داشتم هنرمندان سینما، مدیران خوبی نمی‌شوند و حتی به مهاجرانی گفتم که اشتباه می‌کند و داد بیشتر هنرمند خوبی است اما امروز اعتراف می‌کنم که اشتباه کرده‌ام. او یک استثنا بود که مدیریت خوبی داشت و هم مدیر و هم هنرمند خوبی بود.»

علی معلم هم در سخنانی به سه ویژگی سیف‌الله داد اشاره کرد و گفت: «او اهل شیراز بود و در روزگاری که همه فیلم‌های زیادی می‌ساختند، او سه فیلم خوب ساخت. و در قحط‌الرجالی هنر، هم مدیری توانا بود که به دیالوگ اعتقاد داشت. در روزگاری که آدم ماندن کار سختی است، او راه خود را رفت و به مسائل خود رسیدو آدم ماند و سلوک شخصی خودش را به رفتار اجتماعی نفروخت.»

منوچهر محمدی هم به عنوان آخرین سخنران این برنامه به سی سال رفاقت با داد اشاره کرد و گفت: «در انتخابات اخیر ایشان با جسم رنجورش که حتی نمی‌توانست روی صندلی بنشیند، کنار بچه‌های سینما بود و همدلی می‌کرد. محمدی به دیدارش با او در 18 خرداد اشاره کرد و گفت: در مسیری که می‌خواستم او را برسانم در راه از یک دغدغه سخن می‌گفت و نگران انقلاب و مردم بود.»

در ادامه پیکر سیف‌الله داد با زمزمه‌الله‌اکبر و لااله‌‌الاالله تا خیابان طالقانی تشییع شد. مراسم ترحیم سیف‌الله داد روز جمعه ـ 9 مرداد ماه ـ از ساعت 11 تا 12:30 در مسجد نور برگزار می‌شود. همچنین شب هفت این مرحوم نیز روز دوشنبه ـ 12 مرداد ماه - از ساعت 18 تا 19:30 در همان مسجد منعقد خواهد بود.

کد خبر 13656

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین