باز هم چهارشنبه‌سوری از راه رسید اما ما همچنان در قبال آن، موضع صریح، روشن و درستی نداریم. بعضی‌ها فکر می‌کنند اگر قرار باشد چهارشنبه‌سوری را به رسمیت بشناسند، باید ابتدا شأن دینی برای آن بتراشند.

تلاش و تکاپوی رقت‌انگیزی که سال‌هاست هیچ نتیجه‌ای درپی ندارد. از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز سعی فراوان شده تا به بسیاری از چیزهایی که فکر می‌کنیم ممکن است در تعارض با دینداری قرار بگیرد، رنگ و بوی دینی بدهیم.

پیش از انقلاب اقشار متدین جامعه با تصور اینکه همه کالباس‌ها از گوشت خوک تهیه می‌شوند، از خوردن این غذا پرهیز می‌کردند. با پیروزی انقلاب برخی از مغازه‌ها پشت ویترین‌شان نوشتند: «کالباس اسلامی رسید.» تا بدین‌وسیله مشتریان بیشتری برای خود دست و پا کنند.

این روزها حال و روز کسانی که می‌خواهند برای چهارشنبه‌سوری تأویل‌های عجیب و غریب حکمی و دینی دست‌وپا کنند،‌ بی‌شباهت به احوال کالباس‌فروشان اسلامی نیست. البته بعضی از این بزرگواران نیت‌خیر دارند اما آیا داشتن نیت خیر برای انجام کار خیر کافی است؟

از آن طرف هم خیرینی یافت می‌شوند که اعمالی که در چهارشنبه‌سوری انجام می‌شود را در تعارض با شرع و احکام دینی می‌دانند. خب، حتماً هم همین‌طور است که این بزرگواران می‌فرمایند منتها مشکل اینجاست که اگر چنین مبنایی را بپذیریم، نه‌تنها چهارشنبه‌سوری که بسیاری از اعمال و رفتارهایی که در زندگی روزمره ما صورت می‌گیرد، حرام اندر حرام است.

آیا این همه مسابقات و بازی‌های سرگرم‌کننده‌ای که هزینه زیادی هم توسط دولت اسلامی برای آن می‌شود، توجیه شرعی و دینی دارد؟! این حرف‌ها به معنای دفاع از چهارشنبه‌سوری نیست،‌ این بنده کمترین نه‌تنها هیچ علاقه‌ای به چهارشنبه‌سوری و سیزده‌به‌در و ... ندارم که حالم از این جنگولک‌بازی‌ها به هم می‌خورد اما نکته اینجاست که در برخورد با مسائل و پدیده‌های اجتماعی طبع و سلیقه من و امثال من هیچ اهمیتی ندارد. باید با مسائلی از این دست عاقلانه برخورد کرد.

چه خوشمان بیاید و چه نیاید، تعداد کسانی که به مسائلی از این دست دلخوشند، اندک نیست. نمی‌توان تمامی آنها را کافر و بی‌دین و بی‌اعتنا به مسائل شرعی خواند و صورت مسئله را پاک کرد.

ممکن است عده‌ای بگویند چیزهایی از این دست خرافاتند و با خرافات هم باید به هر قیمتی مبارزه کرد و اصلاً هم مهم نیست تعداد کسانی که به این مسائل توجه می‌کنند، اندک است یا بسیار.

فرمایش این دسته از عزیزان هم کاملاً متین و درست، منتها کمی منصف باشیم. آیا در میان این همه خرافاتی که دور و بر ما را فرا گرفته، همین یک‌قلم که آن هم سالی یک بار برگزار می‌شود، آنقدر مهم شده که باید با آن مبارزه کرد؟
60

کد خبر 137001

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایرانزاد IR ۰۸:۲۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۳
    0 1
    نیست که ماشاءالله جنابعالی مشغول گرفتن پنچری لایه ازن و حل مشکلات کیهانی هستی اینه که چهارشنبه سوری و سیزده بدر جنگولک بازیه و مال ما جماعت بیکار
  • ناصر OM ۰۸:۴۲ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۳
    0 0
    این "جنگولک بازی" مورد استفاده ی شما در متن بالا لزومی ندارد که در چهار شنبه سوری و سیزده بدر متوقف بماند. اگر بنا باشد "جنگولک" پیدا کنیم کار بالا می گیرد و در آخر هم باید هر آنکه هست بگیریم! بهتر است به جای تحقیر به تحلیل این رفتارهای اجتماعی بپردازیم.
  • بدون نام IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۳
    1 0
    دست شما درد نکند و قلمتان پایدار. همیشه از نوشته های شما لذت می برم.بسیار منطق درستی دارید.
  • نيوشا بابايي IR ۱۰:۳۶ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۳
    0 1
    جناب آقاي موسوي عزيز چرا از چهارشنبه سوري و سيزده به در بدتان مي آيد؟ حتما اين مراسم ريشه در باورهايي بسيار كهن و اصيل دارند كه اين همه سال دوام آورده اند! نكند خداي نكرده شما هم بر اين باوريد كه با اين همه اعياد مذهبي چه احتياجي به نوروز داريم؟از شما بعيد است! گلي كه شما پرتاب مي كنيد از سنگي كه دشمنان مي زنند دردآورتر است.
  • tina IR ۰۰:۱۵ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۴
    0 0
    موافقم
  • سعید IR ۱۰:۵۳ - ۱۳۸۹/۱۲/۲۶
    0 0
    ما نباید پشت سر اجداد آتش پرستمان حرکت کنیم آنها اشتباه میکردند اکنون که خدا مارابه راه راست هدایت کرده امیدواریم آنها راببخشد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین