۰ نفر
۲۳ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۳:۵۰

حسین میرزایی

بداخلاقی در جامعه ما منحصر به عرصه سیاست نبوده و در دیگر عرصه‌های زندگی اجتماعی قابل مشاهده است همچنانکه در سطح روابط خانوادگی و عرصه های خرد این بداخلاقی حاکم بوده و بسیاری از روابط ما از آن تاثیر پذیرفته است.

بسیاری از این مشکلات از تحمل ناپذیری ما نشات می گیرد زیرا بسیاری از ما از دوران کودکی یاد نگرفته ایم که چگونه تعامل کرده و با کسی که نظری مخالف با ما دارد، تعامل کنیم و این فرهنگ آنچنان در تارو پود ما ریشه دوانده است که در سطح کلان تر نیز ما با آن مواجه هستیم.

این فرهنگ غلط آنچنان با ما عجین شده که بلافاصله فرد در مواجه با تفکر مخالف عصبانی شده و به طرف مقابل فحش داده و سعی می کند که رقیب خود را از عرصه حذف نماید. این مساله آن زمانی مشهودتر می شود که افراد عرصه سیاست را به میدانی برای حذف یکدیگر با بهره گیری از انواع روشهای غیراخلاقی می کنند و برای برون رفت از این مساله باید چاره ای اندیشیده شود.

البته فقدان احزاب در عرصه سیاسی این روند را تشدید می کند زیرا افراد در قالب حزب به رقبای سیاسی خود انتقاد وارد می کنند اما وقتی این چارچوب وجود ندارد این انتقادات از اصول دور شده و در قالب فحش نمود پیدا می کند بنابراین تقویت احزاب در عرصه سیاسی می تواند افراد را ملزم به رعایت چارچوب ها و پذیرش مسئولیت اتهام زدن ها و احتمالا هتاکی ها خود نماید.

قوه قضاییه باید در این راستا قاطعانه وارد میدان شود و اجازه ندهد که بداخلاقی شیوه مرسوم در عرصه سیاست شود به عبارت بهتر به محض اینکه فردی بدون دلیل رقیب خود را در رسانه های جمعی متهم کرد باید قوه قضاییه وی را محاکمه کند و باید فاصله زمانی بین زدن اتهام ومحاکمه کوتاه شود تا افراد به خود جسارت ندهند که به رقیب سیاسی خود تهمت زده و با تندروی فضا را به سود خود تغییر دهند .

در این مسیر هر کسی که دارای مقام سیاسی بالاتر است باید با حساسیت بیشتری با وی بر خورد کرد زیرا ضریب نفوذ این افراد در بین افراد جامعه به مراتب بیشتر از سایر افراد است. اگر نهادهای قضایی در این مورد کوتاهی کنند فضای موجود همچنان ادامه خواهد یابد.

استادیار جامعه شناسی دانشگاه تبریز 

 /30118

کد خبر 137143

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =