رئیس‌جمهور آمریکا ماه گذشته در روسیه از «چالش موشک‌های بالستیک در قرن بیست و یکم، شامل ایران و کره شمالی» سخن گفت.

ماه گذشته باراک اوباما در سخنرانی خود در دانشگاه اقتصاد جدید مسکو مدعی شد به ارزیابی مشترکی با مدودف در مورد تهدیدهای ناشی از موشک‌های بالستیک رسیده است و به دنبال آن رئیس‌جمهور آمریکا در روسیه از «چالش موشک‌های بالستیک در قرن بیست و یکم، شامل ایران و کره شمالی» سخن گفت. اوباما هدف سامانه موشکی آمریکا در جمهوری چک و لهستان را جلوگیری از حمله بالقوه ایران اعلام کرد و گفت که استقرار این سامانه ارتباطی با روسیه ندارد.

او مشخصاً اعلام کرد «می‌خواهیم با روسیه در مورد ساختار دفاع موشکی همکاری کنیم تا زندگی همه ما را امن‌تر سازد. اما اگر تهدید از سوی برنامه هسته‌ای و موشکی ایران برطرف شود، نیروی محرک برای دفاع موشکی در اروپا از بین خواهد رفت، و این به نفع هر دو طرف است». از جمله نتایج سفر اوباما به روسیه، ایجاد کمیته مشترکی نظامی برای ارزیابی تهدیدهای ناشی از موشک‌های بالستیک بود. ظاهراً هفته گذشته چنین اقدامی آغاز شده و آمریکایی‌ها قصد دارند تحلیل خود درباره شرایط امنیتی منطقه و خطرات آن را به روس‌ها بقبولانند. آمریکایی‌ها به روس‌ها هشدار می‌دهند که آنها نیز در تیررس موشک‌های ایران قرار دارند و بدین نحو در پی انتقال ایران هراسی به روس‌ها هستند.

مقامات ارشد دولت اوباما به مجلس نمایندگان آمریکا گفتند که ایالات متحده در حال حرکت به سمت همکاری‌های بنیادین امنیتی با روسیه است و چنین همکاری‌هایی را باید به عنوان بخشی از تلاش‌های دولت اوباما برای «باز تنظیم» روابط با مسکو دانست.

این مقامات هفته گذشته گفتند که تیمی از متخصصان نظامی به مسکو سفر کردند تا در نخستین دور مذاکرات درباره مرکز هشدار اولیه بحث و گفت و گو کنند. قرار است این مرکز تهدید موشک‌های بالستیک، شامل موشک‌های ایران و کره شمالی را ارزیابی کند. همچنین مقامات روسیه و آمریکا قصد دارند در مهر ماه درباره چارچوب برنامه‌های گسترده نظامی با یکدیگر گفت‌وگو کنند. الکساندر ورشبو معاون وزیر دفاع در امور امنیت بین‌الملل به اعضای کمیته خدمات نظامی مجلس نمایندگان آمریکا گفت: از طریق ارزیابی مشترک تهدیدات، ما می‌توانیم به مرور برخی سوءتفاهم‌های روسیه را از بین ‌ببریم، سوءتفاهم‌هایی که ناشی از طرح‌های ایالات متحده برای دفاع موشکی در اروپاست.

ورشبو که سفیر پیشین ایالات متحده در مسکو بوده است، گفت: نخبگان روسیه «بدترین ارزیابی‌های شکاکانه» را در مورد طرح ایالات متحده برای استقرار رادار در جمهوری چک و 10 هواپیمای رهگیر در لهستان ارائه می‌کنند، در عین حال او افزود که گفت و گو می‌تواند نظراتشان را تصحیح کند. مسئولان آمریکایی گفته‌اند منافع امنیتی روسیه و ایالات متحده در مورد منع و مخالفت با برنامه‌های هسته‌ای ایران بر هم انطباق دارد و تلاش دارند که اینگونه همراهی‌های مبتنی بر منافع ملی و منفعت روسها در حوزه هسته‌ای را به سمت همراهی با ایده آمریکایی سوق دهند. فیلیپ گوردن، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور اروپا در این باره گفت: «تصور می‌کنم شاهد همکاری با روسیه در مورد ایران باشیم و سپس سایر مناطقی که کمتر همکاری می‌کرده‌اند نیز به ما خواهند پیوست».

او گفت گرچه برخی مسئولان در واشنگتن و سایر کشورها نگران روابط مسکو با ایران هستند، روسیه از انتقال صنایع نظامی بی‌ثبات‌کننده به ایران یا فعالیت در حوزه هسته‌ای ایران که موجب عصبانیت ما و سایرین می‌شود خودداری نکرده است. اما تلاشهای این روزهای ایالات متحده آمریکا برای متقاعد کردن روسها وارد مراحل نهایی خود شده است.

کد خبر 13726

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۵۳ - ۱۳۸۸/۰۵/۱۰
    0 0
    از چی می ترسید . امریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین