احتمال بازگشایی مدارس در این مناطق/ توضیح وزیر آموزش‌وپرورش

مهر نوشت: وزیر آموزش ‌و پرورش گفت: با توجه به پروتکل‌های بهداشتی در مناطقی که امکان تردد و برگزاری کلاس‌های کوچک و کم‌جمعیت باشد به گزینه آموزش حضوری هم‌فکر می‌کنیم.

محسن حاجی میرزایی با اشاره به وضعیت نظام آموزش و پرورش براثر شیوع کرونا، اظهار کرد: با یک پدیده غیرمنتظره‌ای مواجه شدیم که این پدیده باعث تعطیلی طولانی‌مدت مدارس شد و باید برای آن اقداماتی انجام می‌دادیم.

وی افزود: راه‌حل‌ها یکی این بود که آموزش را رها کنیم و هر زمان امکان بازگشایی مدارس بود آموزش را ادامه بدهیم اما این زمان مشخص نبود و وقفه در آموزش، آسیب جدی به‌نظام تعلیم و تربیت وارد می‌کرد. ممکن بود این زمان طولانی شود و اولین تدبیر استفاده از ظرفیت تلویزیون بود که رسانه ملی در فاصله کمتر از یک هفته به کمک آموزش و پرورش آمد؛ اما اگر بخواهیم کل دروس را پوشش دهیم نیاز به ۱۲ شبکه تلویزیونی داشتیم چون ۱۲ پایه و بیش از ۲۵۰ درس داریم و تنها با ظرفیت تلویزیون آموزش تمام محتوای آموزشی قابل تأمین نبود.

برای پوشش همه درس‌ها به ۱۲ شبکه تلویزیونی نیاز داریم

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به برخی ضعف‌های آموزش از طریق تلویزیون گفت: آموزش از طریق تلویزیون یک ارتباط تعاملی نیست و یک‌سویه است بنابراین به معلمان گفته شد که از ظرفیت‌های موجود استفاده کنند و به هر طریق ممکن است آموزش را ادامه دهید لذا معلمان به میدان آموزش مجازی آمدند و کارهای خلاقانه زیادی انجام دادند که در رسانه‌ها پخش شد و به شکل‌های مختلفی این کار ادامه پیدا کرد.

حاجی میرزایی بابیان اینکه نمی‌توانستیم اطمینان پیدا کنیم پوشش آموزش‌های مجازی چقدر و چگونه بوده است؟ اظهار کرد: نیازمند اقدام سراسری و هماهنگی بودیم و برای این اقدام بر اساس مصوبه ستاد مبارزه با کرونا وقتی آموزش حضوری امکان‌پذیر نیست باید روی آموزش از راه دور و آموزش مجازی فکر می‌کردیم. همچنین مهم‌ترین ظرفیتی که برای آموزش مجازی وجود دارد، بستر اینترنت و آموزش الکترونیکی است.

وزیر آموزش و پرورش بابیان اینکه نیازمند یک برنامه اختصاصی برای آموزش و پرورش بودیم که بتوانیم به همکاران فرهنگی و والدین بگوییم با اطمینان و آرامش خاطر این برنامه را نصب کنند و استفاده کنند، اظهار کرد: این برنامه باید مختص آموزش و پرورش باشد و محیط امن و ظرفیت لازم را برای ارائه خدمت گسترده داشته باشد چراکه نزدیک به ۱۵ میلیون دانش‌آموز در این فضا باید با معلمان خود ارتباط داشته باشند.

اتصال روزانه بیش از یک میلیون کاربر به شبکه آموزشی دانش آموزان (شاد)

وزیر آموزش و پرورش بابیان اینکه این فکرها نهایتاً منجر به اجرایی شدن شبکه آموزشی دانش آموزان (شاد) شد، گفت: شبکه اجتماعی دانش آموزان از نیمه شعبان افتتاح و معلمان و دانش آموزان در آن ثبت‌نام کردند و تاکنون بیش از ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار کاربر به این شبکه پیوسته‌اند و روزانه بیش از یک‌میلیون کاربر اتصال پیدا می‌کند و کار به‌سرعت پیش می‌رود.

حاجی میرزایی ادامه داد: در این برنامه مناسبت‌های واقعی که در مدرسه وجود دارد برقرار شده است و روابط معلمان و دانش آموزان و مدیر سرجای خودش است و همچنان که ما موظفیم آموزش را ادامه دهیم.

وی افزود: مدیران و معلمان مأموریت دارند این کار را انجام دهند و از این بستر استفاده می‌کنیم و کار را پیش می‌بریم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه برخی از افراد در مناطقی زندگی می‌کنند که دسترسی به اینترنت ندارند و یا ممکن است برخی دسترسی به گوشی هوشمند نداشته باشند و ما نسبت به همه دانش آموزان مسئول هستیم.

حاجی میرزایی تصریح کرد: در مناطقی که امکان استفاده از شبکه شاد را ندارند از مدیران خواستیم امکان‌های مختلف را بررسی کنند و بر اساس آن ادامه آموزش را امکان‌پذیر کنند چراکه این حق دانش آموزان است که از آموزش برخوردار باشند و ما موظفیم از تولید بسته‌های آموزشی، ظرفیت تلویزیون‌های محلی و رادیو نیز استفاده کنیم.

وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: با توجه به پروتکل‌های بهداشتی در مناطقی که امکان تردد و برگزاری کلاس‌های کوچک و کم‌جمعیت باشد به گزینه آموزش حضوری هم‌فکر می‌کنیم.

وی در ادامه اضافه کرد: باید محتوای آموزشی به اتمام برسد و تمام مسئولان در آموزش‌وپرورش در هر سطحی باید نقش و مأموریت خود را انجام دهند و البته فراگیرترین امکان شبکه شاد است.

وزیر آموزش‌وپرورش اظهار کرد: وقتی سامانه‌ای در این حد فعال می‌شود طبیعی است که در شروع با مشکلاتی روبرو است لذا در مدت کوتاه اشکالات به‌سرعت شناسایی و رفع می‌شود. همچنین معاونان آموزشی نیز به جد دنبال این هستند که درک دقیقی از افراد که تحت پو شش هستند و یا مناطقی که دسترسی ندارند داشته باشند.

خانواده‌ها نگران آموزش فرزندان خود نباشند

وی افزود: آموزش‌وپرورش این روزها تعطیلی ندارد و پیگیر این هستیم که دین خود را به دانش آموزان، والدین و کشور ادا کنیم و اطمینان می‌دهیم که نگران فرزندانتان نباشید به هر طریقی که شده کار آموزش را دنبال می‌کنیم.

حاجی میرزایی با اشاره برخی از نگرانی‌هایی که دانش آموزان پایه دوازدهم دارند گفت: به همین دلیل اعلام کردیم اردیبهشت‌ماه پایان دوره آموزشی آنان است و پس‌ازآن سه هفته برای زمان برگزاری امتحانات در نظر گرفته‌شده است و سه هفته پس از امتحانات، فرصت برای آمادگی کنکور است، لذا در دهه سوم تیرماه آمادگی برگزاری کنکور را با در نظر گرفتن ملاحظات وزارت بهداشت داریم.

وی در ادامه اضافه کرد: برای پایه‌های تحصیلی دیگر نیز اصرار بر این است که دوره آموزشی به اتمام برسد و نمی‌خواهیم اعتبار سال تحصیلی را خدشه‌دار کنیم زیرا برخی از آموزش‌های امسال نیازمند آموزش‌های سال تحصیلی بعدی است و با اتمام کل محتواهای آموزشی سال را به پایان می‌رسانیم.

در صورت نیاز امکان طولانی تر کردن دوره آموزشی وجود دارد

حاجی میرزایی تصریح کرد: معلمان و مدیران فرصت دارند برنامه‌ریزی کنند و اگر برای اتمام آموزش‌ها نیازمند توسعه زمان آموزش باشیم مجوز آن از ستاد ملی مبارزه با کرونا گرفته‌شده است و می‌توانیم ۴ تا ۶ هفته زمان دوره آموزشی را طولانی‌تر بکنیم.

وزیر آموزش‌وپرورش گفت: اگر می‌خواستیم مدارس حضوری برگزار شود به دلیل گرمای هوا و عدم امکانات سرمایشی مناسب با مشکلاتی مواجه هستیم و در حال حاضر با امکانات شبکه شاد از همه معلمان و دانش آموزان می‌خواهیم که با این حرکت همراهی کنند و معاونان آموزشی اطمینان داده‌اند که هیچ دانش‌آموزی از فرصت آموزشی محروم نخواهد بود.

در بحران کرونا فرهنگیان مسئولیت پذیری خود را اثبات کردند

وی با اشاره به ایثار و فداکاری معلمان در این دوره، اظهار کرد: کرونا در کنار تهدیداتی که داشت ظرفیت‌های نهفته‌ای را آشکار کرد و نشان داد جامعه فرهنگی؛ جامعه‌ای مسئولیت‌پذیر و فرهیخته و متعهد نسبت به مسئولیت‌هایش است.

حاجی میرزایی در ادامه اضافه کرد: برخی فیلم‌هایی که منتشر شد نشان می‌داد اعضای خانواده یک معلم درگیر آموزش وی شده‌اند و نشان می‌دهد مسئولیت در آموزش‌وپرورش خطیراست و کسانیکه با ما همکاری می‌کنند درک خوبی از مسئولیت خود دارند و افتخار می‌کنیم که جامعه فرهنگی از آزمون کرونا سرافراز بیرون آمدند.

۴۷۲۳۷
کد خبر 1380043

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 39
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • US ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
    31 6
    در کدام مناطق؟؟؟
  • IR ۲۲:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
    67 11
    بخدا بچه ها توی خونه دارن درس میخونن و نگرانی برای مدرسه نیست سلامتیشون مهمه
    • IR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
      25 25
      کدوم درس والا بچه های ما که درس میخوندن حالا لای کتابم وا نکردن
  • hossein IR ۰۱:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    84 8
    نگران نشید نگران نشید چی میگی اقا فکر میکنید الان با مجازی همه چیز حل میشه مگ همچین چیزی هم وجود داره والا کلافمون کردید یکم ب کشواری دیگ نگاه کنید. لطفا با اینده چندمیلینون دانش اموز بازی نکنید( بخصوص ما سال دوازدهم)
  • فرهنگی دلسوخته IR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    44 8
    با سلام وعرض ادب /اقای وزیر با اینکه شبکه ی شاد خیلی مشکل دارد ولی همین که در فکر تعلیم وتربیت بودید واقدام را در دستور کار قرار دادید سپاس گزاریم البته ایکاش می شد فرهنگ پیشگیری را جایگزین فرهنگ فکر کردن پس از ایجاد مشکل تغییر دهیم .و برای انجام کار زیر ساخت های ان را فراهم کنیم .
  • اولیا IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    43 6
    من از اسفند تا همین امروز دوسه تا سازمان مهم کار اداری داشتم همه اتاق ها جز دو اتاق دبیرخانه و نگهبانی بسته بود و تعطیل و خب باشرایط کرونا میشه حب داد پس چرا وزیر آموزش و پرورش اصرار داره جان معلم ها و دانش آموزان را با اصرار بر آموزش و امتحان حضوری به خطر بندازه.تازه کارنامه ضعیف سیستم آموزش و آزمون سازمان سالهاست ضعیف و پوسیده است. اصرار این همه عجیبه
  • زهرا IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    40 4
    دانش اموزان اقای محترم فکر خانواده هایی کن که سرپرست ندارن خداروخوش نمیاد من ۲تا بچه محصلی دارم
  • علی IR ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    37 20
    به نظر من دوازدهم را هم طبق نمرات کلاسی قبول کنید مشکرم
    • ملینا IR ۱۷:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
      17 17
      به روی چشـــــــم. امره دیگه؟ خــــــــــــــــــخخخخ
  • IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    54 17
    وقتی به ماها درست تدریس نشده چجوری میخواین امتحان و ازمون بگیرید معلمای ما اصلا بعضیا درس نمیدن اصلا کیفت درس خوندن تو مدرسه و مجازی کلی فرق داره
    • Mohammadreza IR ۲۰:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
      20 2
      والا
  • من IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    25 67
    بنظر من حقوق معلم ها رو نصف کنین به پرستارهای زحمتکش و جان بر کف بدین والله و بلا و طلا که عدالت اینه
    • احمد DE ۲۰:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
      29 8
      پرستار زیر دست معلم پرستار شده شده...پزشک زیر رست معلم پزشک شده...جامعه ب دستان توانمند معلم ساخته میشه تفکراتتون نیاز به جراحی داره
    • محمد US ۰۳:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
      14 4
      به نظرم خدا تو رو شناخته که هیچ کاره ای،،، همین که داری آتيش میگیری بسته
    • AE ۰۷:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
      18 3
      سلام. ببخشید واقعا اطلاع دارید ازکار معلما نظر میدین اولا معلما حقوقی ندارن که نصف کنن. دوما اونا اتفاقا کلاس درس براشون خیلی راحتتره ازفضای مجازی.
    • جانباز‌آموزشی AE ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
      16 2
      پرستارا‌هم‌نمیان‌مفتی‌براتوکار‌کنن‌معلم‌هاهم‌جانباز‌اموزشی‌هستن‌نه‌چشم‌ونه‌گردن‌براشون‌مونده‌تو،توخونه‌نشستی‌براخودت‌زر‌میزنی
    • IR ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
      15 3
      متاسفم برای این طرز فکر؟؟!! یا معلمی نکردی یا طرز فکر پوسیده ای داری که ارزش کار معلمان را این قدر کم میبینی. خودم معلم ۳ تا پایه بالا تو یه روستای دورافتاده هستم نسبت به زحمتی که می کشم حقوقم خیلی ناچیز به خصوص که الان کل ۲۴ساعت تو خونه درگیر آموزش بچه های ۳ تا پایه هستم....
    • IR ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
      13 1
      انسان نسبتا محترم از لفظ قسم جلاله داری استفاده میکنی البته منکر جانفشانی های کادر درمانی نیستم ولی کار آموزش و معلمی هم ردیف کار انبیاست. به جای این طرز فکرها باید نگاهتان درست کنید. من به شخصِ به عنوان معلم از کسی که همچین قضاوتی بکنه نمی گذرم...
    • IR ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
      24 3
      چرا حقوق معلم ها چقدر هست که بخوان نصفش کنن
  • IR ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    41 13
    نباید باز بشه
    • محمد IR ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
      13 3
      درسته
  • زهرا IR ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    62 16
    حتما مدارس رو بازکنید،ماهم راحت بچه هامونو می فرستیم مدرسه که شما ازش امتحان بگیری،زهی خیال باطل
  • مریم IR ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    20 7
    با سلام جون دانش آموزها از آموزش مهمتره میتونن بعدا این کتاب‌های بی محتوا رو یاد بگیرن باید امتحانت غیر حضوری یا اصلا بر گزار نشه وکنکور کنسل شود اگه تو برگزاری کنکور و امتحانات حتی یه دانش آموز فوت کند جناب وزیر میشه بفرمایید چه جیزی جایگزین میشود
  • مریم تک زارع IR ۱۶:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    11 10
    خطاب به وزیر آموزش و پرورش که گفت فرهنگیان در این موقعیت خودشان را ثابت کردند.فرهنگیان در خانه نشستند و حقوق مفت میگیرند.زحمت میکشند به خدا و دوکلمه آموزش از راه دور میدهند.
    • نارین RO ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
      11 4
      این طرزفکرتوعه.مامان منم معلمه ازصبح تاشب داره درس میده.تمام وقتشوگذاشته واسه دانش آموزاش
    • F IR ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
      13 5
      پسر و دختر من محصل هستند هردوتاشون معلماشون مرتب براشون کلاس مجازی میزارن...چرا الکی و نسنجیده حرف میزنی...معلمان عزیز حرمت دارن..
  • محیا IR ۲۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    14 4
    برنامه شاد مفت نمی ارزه نع میشه پیام فرستاد برای کسی نع میشه گروه یا کانال مدرستو پیدا کنی با اینکه کد ملی هم میزنیم ولی پیدا نمیشه
  • الهه IR ۲۳:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    15 10
    لطفا مدرسه رو باز نکنید بچه من مهم تره بعد هی بگید ۷۰ درصد تدریس شده ۳۰ درصد هم داره تدریس میشه کجا تدریس میشه دبیر ها فقط روی کتاب میخونن این سال و بیخیال شین درسته بچه ی من عقب میفته ولی جون مهم تره
  • IR ۲۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    20 1
    با سلام، محصل سال اخرم هستم بیماری آسم دارم و خانوادم حضورم رو در امتحانات نمیخوان چون یکی ازبستگانمون فوت شده سراین قضیه کروناو توی خونه هم هر فرد تو اتاقا قرنظینه شده لطفا شرایط همه رو درنظر بگیرین
  • دانش اموز IR ۲۳:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    13 3
    من بیماری اسم دارم یکی من سال اخری بااین شرایط روحیات درک کنه
  • دانش اموز IR ۲۳:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۴
    11 3
    من بیماری اسم دارم یکی من سال اخری بااین شرایط روحیات درک کنه
  • IR ۰۱:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
    15 1
    اقای وزیرمگه ماازجون بچهامون سیرشدیم که بفرستیمشون مدرسه اخه بچه دبستانی چی ازماسک فاصله گداری پروتکل بهداشتی سر درمیاره خواهشاباجون بچهای مردم بازی نکنیدحداقل تاواکسن یا داروی این بیماری پیدابشه
  • نگین IR ۰۳:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
    14 4
    یعنی چی این کارا ؟؟؟ چطوری میشه توی این اوضاع و احوال حضوری امتحان داد...استرس و مشکلات این روزا هم ک هیچی......چرا والدین دانش آموزان اعتراض نمیکنن اخه......این مدت رو بیخیال بشید توروخدا نخواستیم اصلا درس و کنکور رو مهم سلامتیمونه
  • مریم IR ۰۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
    13 1
    مسخره هااااا
  • رصا IN ۰۵:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
    29 1
    سلام واقعا اگه به فکر آموزش هستید حداقل اینتر نت را رایگان کنید و شعار ندهید با تشکر
  • رضا از مشهد IN ۰۶:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
    20 0
    سلام ما سلامت و آموزش فرزندانمان برایمان مهم است . دولت هم زحمت بکشد اینتر نت رایگان در اختیار دانش آموزان قرار دهد نه اینکه مدارس را بازکند ممنون
  • صنم IR ۰۷:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
    21 0
    واقعا فکر کردی مدرسه رو باز کنید کسی میره اون خانواده هایی هم که پول ندارن موبایل بخرن به خاطر برنامه شاد بزارید فقط شرمنده بچه هاشون باشن حداقل دیگه اینجوری بچه هاشون سالم کنارشون هستن خیالشون راحت، ما مردم هم تا جایی که می تونیم باید به خانواده هایی که می شناسیم و کم بضاعت هستن کمک کنیم .
  • Bat wing AE ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
    14 3
    تنها راه جبران این تعطیلی اینکه که دوباره پایه ایی که توش هستیمو شروع کنیم دیگه نمیشه ...معلمای ما یه بارم درس ندادن...دیگه زحمت نکش
  • عارف باصری IR ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
    17 6
    من که میگم امتحاناتم آنلاین بزارین تا همه20 بشن یا دوباره سال تحصیلی رو شروع کنیم ولی با گزینه دوم مخالفم چون یک سال ازعمرمون هدرمیره

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین