۰ نفر
۸ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۶:۱۳

محمد علی خطیبی

امسال پیش بینی می شود بازار با افزایش یک میلیون و 200 تا 300 هزار بشکه نفت خام مواجه شود که سهم اوپک از این میران افزایش 300 تا 400 هزار بشکه خواهد بود.بنابراین در شرایطی که برخی از اعضای اوپک در حال حاضر بیش از میزان تعهد خود تولید می کنند بنابراین این میزان تقاضا به نوعی در شرایط فعلی هم پوشش داده شده است.

بنابراین امسال نیازی به افزایش تولید اوپک نخواهد بودچرا که سازمان کشورهای صادرکننده نفت همواره براساس شرایط حاکم بربازار تصمیم می گیرد و شرایط فعلی بازار نگرانی را ایجاد نخواهد کرد که نیازی به افزایش تولید باشد.

امسال تقاضا در بازار شرایط متعادلی در پیش خواهد داشت بنابراین افزایش قیمتی ناشی از عدم تعادل میان عرضه و تقاضا بعید به نظر می رسد.در این بین آنچه مورد تاکید است عدم افزایش تولید در سال جدید است.چرا که تنها درصورتی این افزایش تولید از سوی اوپک محقق خواهد شد که بازار با کمبود یک میلیون بشکه ای نفت مواجه شود.

شاید به نوعی بتوان وضعیت بازار نفت در سال جدید را مشابه سال گذشته دانست چرا که به نظر می رسد با توجه به آنکه قیمت نفت از طریق عدم تعادل در عرضه و تقاضا بعید است اما مطمئنا امسال هم مشابه سال گذشته باید شاهد تاثیر عوامل روانی و غیربنیادی در بازار بود.بنابراین با توجه به حفظ شرایط فعلی بازار پیش بینی می شود سال 90 نیز قیمت نفت بین 70 تا 90 دلار باقی بماند.

چرا که اگر در قیمت روزانه نفت در سال گذشته دقت کنیم متوجه خواهیم شد که رئزهایی که نفت 100 دلار را پشت سر گذاشته است بسیار کم بوده و بیشتر قیمت نفت در مرز 80 تا 90 دلار باقی مانده است.

برهمین اساس است که پیش بینی می شود قیمت نفت خام در سالجاری از 70 دلار کمتر نشودو در کمترین زمان هایی بتوان شاهد نفت 100 دلاری بود.اما آنچه می تواند خاتمه ای برای این یادداشت باشد تاکید بر این نکته خواهد بود که امسال قیمت نفت جهش زیادی را تجربه نخواهد کرد در عین حال عوامل غیربنیادی همچنان در بازار تاثیرگذار خواهد بود. اما آنچه مشهود است عدم افزایش تولید توسط سازمان کشورهای صادرکننده نفت است./121

نماینده ویژه ایران در هیات عامل اوپک

کد خبر 138137

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین