موج تعطیلی فست‌فودها؛ ۱۵۰ پیتزا فروشی یک شبه تعطیل شده‌اند

ایرنا نوشت: براساس آمارها و ارقام و البته مشاهدات، درآمد بسیاری از واحدهای عرضه‌کننده غذاهای فست فود در مشهد افت فاحشی داشته و بسیاری نیز تعطیل شده‌اند.

امروزه با تغییر سبک زندگی؛ تغییرات زیادی در سبک خورد و خوراک جامعه ایجاد شده است. اقبال عمومی از ساندویچ‌ها، فست فودها به ویژه پیتزاها بویژه در میان نوجوانان و جوانان منجر به ظهور پیتزافروشی‌ها و گسترش واحدهای تولید و فروش غذاهای سنتی شده است.  تا پیش از شیوع کرونا در سطح شهر مشهد بیش از  ۱۲۰۰ واحد مجوزدار در این حوزه مشغول بودند که با توجه به تعطیلی نزدیک به دوماهه این صنف؛ ورشکستگی و تعطیلی بسیاری از این واحدها را در پی داشته است.

تاریخ مصرف مواد اولیه ما گذشته است

مالک یکی از پیتزافروشی های مشهد در واکنش به وضعیت بازار گفت: از اسفندماه که صنف تعطیل شد علاوه بر ضرر و زیان‌هایی مانند اجاره محل و حقوق و پرسنل ما با مشکل اتمام تاریخ مصرف برخی اقلام یخچالی خودمان نیز مواجه شدیم. سوسیس، کالباس، پنیر پیتزا و... که به صورت عمده توسط پیتزا فروشی‌ها خریداری می‌شود در این یک ماه و نیم منقضی شد و مجبور به  امحاء آن شدیم.این در حالی است که چک‌های مربوط به همین اجناس را باید در برج‌های فروردین و اردیبهشت پاس کنیم.

وی پیرامون وضعیت پرسنل خود می‌گوید: هشت نفر در مجموعه ما مشغول به کار بودند که نصف حقوق اسفندماه را گرفتند اما حقوق فروردین و فعلا هم اردیبهشت مانده است زیرا بحث «بیرون‌بر» که به تازگی مجوز داده شده است مشتری ندارد و باز بودن ما چیزی جز ضرر و زیان بیشتر نیست. مادامی که مردم احساس امنیت نکنند هرچه ما پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم بازهم به فروش سابق باز نخواهیم گشت.

واحدها یکی پس از دیگری در حال تعطیلی هستند

ابوالقاسم کاشفی؛ رییس اتحادیه صنف فروشندگان فراورده های گوشتی، اغذیه، پیتزا و غذاهای فانتزی در واکنش به وضعیت کنونی بازار می‌گوید: تعداد واحدهای فعال مجوزدار  این صنف در سطح مشهد ۱۲۰۰  واحد است که تا همین امروز ۱۵۰ واحد جمع‌آوری و مجوز خود را ابطال کرده‌اند. با این روال مسلما باید منتظر تعطیلی دیگر واحدهای استیجاری باشیم.در این میان آمار دقیقی از کارگرها و کارکنان بیکار شده نداریم و تنها کمک به واحدها، ثبت نام در سامانه اداره بیمه در جهت درخواست بیمه بیکاری بوده است.

کاشفی می افزاید: این وضعیت در حالی رخ می‌دهد که همه ساله در فروردین ماه دخل چندین ماه به دلیل حضور زائران و فراغت مجاوران درآمد فست‌فودها و اغذیه‌ها بود؛  در ابتدا ۸۰ درصد صنف از بحث «بیرون‌بر» استقبال نکردند زیرا فایده‌ای نداشته است چون مردم رغبتی به خرید ندارند اما در چند روز اخیر با باز شدن مجتمع‌ها و مترو و و اتوبوس وضعیت اندکی بهتر شده هرچند حالا هم در ماه مبارک رمضان هستیم و فست‌فود جایگاه چندانی در سبد تغذیه مردم در این ماه ندارد.

مردم با احتیاط سفارش می‌دهند

مدیر یک فست فود در بلوار وکیل‌آباد که این روزها شروع به فعالیت نموده و سفارش «بیرون‌بر» خود را فعال کرده است؛ اظهار می‌کند:  جدا از تعطیلی مربوط به بحث کرونا که کمر فست فودها و اغذیه‌ها را خم کرده است؛ افزایش قیمت مواد اولیه از ابتدای سال نیز ما را مجبور به افزایش قیمت نموده است که با توجه به توان مالی جامعه واقعا خرید را برای افراد سخت نموده لذا اگر کرونایی هم در کار نباشد توان شهروندان برای خرید یک پیتزا حداقل به قیمت ۵۰ هزار تومان دیگر کشش ندارد. از طرف دیگر ما نیز چاره‌ای نداریم زیرا یا باید کیفیت را کاهش دهیم یا به طبع افزایش قیمت مود اولیه، نرخ را  افزایش دهیم.

وی در واکنش به وضعیت  کسب و کار پس از کرونا ادامه می‌دهد: سفارش «بیرون‌بر» از قبل از افطار تا  ۱۲ شب فعال است اما در واقعیت باید بگویم درآمد اصلی فست فودها از سالن است که تا اطلاع ثانوی تعطیل است و در سفارش «بیرون‌بر» هم ۲۰ درصد وضعیت مشابه سال قبل فروش نداریم. تنها دلیل باز بودن ما درآمد حداقلی برای پاس کردن چک‌های ماه‌های آتی و حقوق کارگرانمان است.

حتی اتحادیه‌ها در حال تعدیل نیرو هستند

نایب رئیس اتاق اصناف مشهد پیرامون راهکار برون رفت از این بحران اقتصادی اصناف می‌گوید: باید هر چه سریع‌تر کمک‌های دولتی عملیاتی شود. در ابتدای کار می‌توان بحث بخشودگی مالیاتی و عوارض را مطرح کرد.  با این وضعیت واحدهای ما مشکلات مالیاتی خواهند داشت و توان پرداخت ریالی مالیات ندارند چرا که اصلا فعالیتی نکرده‌اند.

همین روزها شاهد سرایز شدن چک‌های برگشتی هستیم و بانک‌ها با وجود وعده‌های دولت به راحتی برای این چک‌ها اقدام قانونی می‌کنند. صاحبان اصناف برای پاس شدن چک‌هایشان در حال فروش ماشین و خانه هستند ولی این وضعیت تا کجا می‌تواند ادامه پیدا کند؟

کاشفی ادامه می‌دهد: همین چند روز گذشته مالک واحدی به اتاق اصناف مراجعه کرده بود که  اجازه دهید روزی دو ساعت باز کنم تا بتوانم خرج زندگی روزمره خود را دربیاورم و این واقعا دردآور است. در قبال تعطیلی باید دولت کمک کند و مهمتر اینکه اتحادیه‌ها هم در حال تعدیل نیرو هستند و اعضا حق حضویت نمی‌دهند.

اتحادیه درآمد ندارد و توان پرداخت حقوق نیرو را ندارد. اتحادیه‌ها در حال تعدیل نیروهای خود هستند؛ در همین اتاق اصناف برای پرداخت حقوق پرسنل مانده‌ایم و راهی جز اخراج برای ما نمانده است زیرا حقوق همین ماه را برای پرداخت نداشتیم واقعا فکری جدی برای این سونامی بیکاری باید برداشته شود و قدم مهم و اصلی را دولت باید بردارد.

۲۲۳۲۳۱
کد خبر 1382874

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • US ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۱
    0 0
    حداقل قبل از فاسد شدن میداید به فقیر. وبیچاره ها
  • IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۱
    0 0
    جالب اینجاست که در این وضعیت رکود اجاره ها مدام بالا می رود. فکری به حال اجاره املاک بکنید.
  • محمد IR ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۱
    0 0
    بنده در تهران یک فست فود دارم دقیقا همین وضعیت در تهران هم هست واقعا کم آوردم
  • IR ۱۹:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۱
    0 0
    چرا داخل فردیس البرز کنترل نیست نیست نیست. سر خیابان 12غربی قدیم.سر خیابان 21شرقی قدیم باز هستند
  • IR ۰۰:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۲
    0 0
    من که غذا از بیرون می خرم می زارم تو قابلمه اب کف قابلمه می ریزم می زارم ده دقیقه خوب داغ داغ شه حتی فیله سوخاری
  • ناشناس RO ۰۱:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۲
    0 0
    منه بدبختم صندوق دار رستورانم این سومین ماهه تعطیلیم هیچ پولی نگرفتیم واقعا دیگه موندیم چیکار کنیم
  • شهرام IR ۰۳:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۲
    0 0
    من هرگز راضی به ورشکستگی و زیان هیچ کسی نیستم، اما، . . . پرسش اینجاست که آیا این دوستان هم سلامتی مردم و مشتریان برایشان اهمیت دارد یا خیر!!؟
  • IR ۰۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
    0 0
    خوب بالاخره الان اقتضای شرایطه