نسرین وزیری: روحانی خوشبرخورد شاهرودی تباری که در میان علما به فضل و دانش برتر مشهور است در روزهای پایان ریاستش در قوه قضاییه بیشترین رفت و آمدها را به مشهد داشته است. او در نظر دارد به منظور فراهم آوردن مقدمات اعلام مرجعیت از پایتخت هجرت کند و به قم یا مشهد برود.
به این ترتیب آیتالله صادق لاریجانی جایگزین او در قوهای خواهد شد که آیتالله شاهرودی در هنگام تصدی ریاست آن گفته بود: «ویرانهای را تحویل گرفتهام».
او که از 23 مرداد سال 1378 به مدت 10 سال بر این کرسی ریاست تکیه زده بود تاکنون نگفته است که در این سالها در بازسازی این ویرانه چقدر موفق بوده است. اما بسیاری از ناظران او را موفقتر از رئیس پیشین این قوه -محمد یزدی- میدانند. او با دستور اخیر خود برای تشکیل هیأتی در قوه قضائیه به منظور بررسی وضعیت بازداشت شدگان اخیر کوشید تا نامی نیک از خود در این عرصه برجای گذارد.
آیتالله سید محمود شاهرودی که تحصیلات خود را در نجف گذرانده و از همان جا با امام خمینی (ره) آشنا شده بود، پس از انقلاب به ایران آمد و رابط دو استاد خود یعنی امام و سیدمحمد باقر صدر شد و روزگاری نیز از فقهای شورای نگهبان گردید. از او به عنوان یکی از متولیان تشکیل مجلس اعلای عراق و سازماندهنده آن یاد میشود. همین فعالیتهای برون مرزی وی سبب شده بود که در ابتدای انتصابش به عنوان رئیس قوه قضائیه از سوی مقام معظم رهبری، برخی از او به عنوان «شاهرودی عراقی» یاد کنند. در حالی که او زاده نجف در سال 1327 است و والدینش مشهدیالاصل هستند.
پدرش سیدعلی حسینی شاهرودی، از استادان و بزرگان حوزه علمیه نجف بود و مادرش فرزند سیدعلی مدد موسوی از علمای دینی و از اهالی روستای سیدان استان خراسان جنوبی است.
نظر شما