دانشمندان متوجه شدند رابطه مستقیمی بین اندازه مغز هر پستاندار از جمله انسانها و مدت زمانی که آنها از شیر مادر تغذیه میکنند وجود دارد.
طبق این بررسی ها، هر چه قدر این زمان طولانیتر باشد، به همان اندازه نیز اندازه مغز بزرگتر میشود.
این مطالعات باز هم اثبات میکند که برای نوزادان در چند ماه اول زندگی شیر مادر بهترین منبع غذایی است. دانشمندان هنوز نمیدانند که دلیل اصلی این موضوع به دلیل انرژی نهفته در شیر مادر است یا مواد غذایی موجود در آن هستند که این تمایز را با دیگر غذاها به وجود میآورند.
پروفسور روبرت بورتون از دانشگاه دورهام در این باره گفت: این مطالعات ثابت میکند که بین رشد مغزی و تغذیه با شیر مادر رابطه بسیار قدرتمندی وجود دارد. البته ما هنوز نمیدانیم چه چیزی در شیر مادر وجود دارد که به رشد مغزی انسان کمک میکند.
پروفسور بارتون و تیم همراهش مطالعاتی را روی 128 پستاندار از جمله انسان بررسی کردند تا رابطه بین مدت تغذیه با شیر مادر و اندازه مغز را بررسی کنند.
آنها متوجه شدند هرچه قدر طول مدت بارداری و زمان شیردهی طولانیتر باشد، به همان میزان، اندازه مغز بزرگتر است.
برای مثال آهوها تقریبا هم وزن انسانها هستند، اما طول مدت بارداری آنها نزدیک به 7 ماه است و فقط 6 ماه به فرزند خود شیر میدهند. به همین دلیل اندازه مغز این حیوانات تقریبا 6 برابر از انسان کوچکتر است.
سه سال پیش هم تحقیقاتی روی 14 هزار نفر انجام شده بود که نشان میدهد کودکانی که از شیر مادر تغذیه کردهاند ضریب هوشی بسیار بالاتری دارند. بررسیهای دیگر هم که اوایل این ماه منتشر شده بود نشان میدهد این کودکان در مهارتهایی مانند خواندن، نوشتن و کار با اعداد عملکرد بسیار بهتری نسبت به کودکان دیگر دارند.
تلگراف، 29 مارس
نظر شما