رشد اقتصادی ایران بیش از دو سال است که توسط بانک مرکزی اعلام نشده است، سکوت در قبال این شاخص توسط بانک مرکزی طی این دوره حواشی بسیاری داشته است.

علی پاکزاد:آخرین امارهای منتشر شده از سوی بانک مرکزی مربوط به رشد اقتصادی در 6 ماهه اول سال 87 است که بر اساس این آمارها در که در این دوره رشد اقتصادی کشور بدون نفت حدود 2.3 درصد و با نفت حدود 2.7 درصد اعلام شد ولی بعد از آن بانک مرکزی در این مورد سکوت کرده است.

نکته قابل توجه آنکه در برنامه چهارم که به دلیل عدم تصویب بروان پنجم برای سال 89 نیز تمدید شد پیش بینی نرخ رشد اقتصادی متوسط بالغ بر 8 درصد در دوره اجرای قانون پیش بینی شده بود که متاسفانه در این دوره هیچگاه دولت به این سطح از رشد دست پیدا نکرد و در مورد نرخ رشد اقتصادی سال 90 نیز با توجه به آنکه در برنامه پنجم هیچ رقمی ذکر نشده است در واقع هیچ هدف کمی در این زمینه وجود ندارد.

در حال حاضر در مورد میزان رشد اقتصادی ایران تنها منابع خارجی از جمله صندوق بین المللی پول است که برآوردهایی در مورد نرخ رشد اقتصادی ایران منتشر کرده اند. بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول در سال 88 نرخ رشد اقتصادی ایران به حدود یک درصد رسیده است و در سال 89 در حدود 1.5 درصد بوده است و البته در سال 90 این نرخ به حدود 3 درصد خواهد رسید اما این پیش بینی قبل از اجرای قانون هدفمندسازی منتشر شده و هنوز هم صندوق بین المللی پول برآورد جدیدی در این زمینه انجام نداده است. البته  آخرین برآوردهای بانک جهانی در مورد نرخ رشد اقتصادی در سال 89 نیز در دی ماه گزارشی در مورد نرخ رشد اقتصادی سال 2010 میلادی منتشر کرد و در آن میزان رشد اقتصادی ایران را در حدود 1.5 درصد عنوان کرد.

در کنار این ارقام برخی از کارشناسان اقتصادی برآوردهای خود را از رشد اقتصادی بر اساس شواهد شهودی از فضای اقتصادی کشور پایین تر از این رقم دانسته و حتی برخی به نرخ رشد صفر  و یا حتی منفی هم اشاره دارند که البته خود این کارشناسان نیز تاکید دارند چون منابع رسمی تهیه آمارهای اقتصادی در این زمینه سکوت کرده اند این برآوردها در حد حدس باقی می ماند.

البته تنها اظهار نظر نیمه رسمی در این زمینه از سوی احمد توکلی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در دوم اسفند سال 88 در گفتگویی با سایت فرهیختگان صورت گرفته است که در آن گفتگو عنوان کرد: رشد رکودی ما از سال ۸۷ آغاز شده و سال بعد اگر رشد اقتصادی منفی نشود نزدیک به صفر خواهد بود. رشد اقتصادی ایران در پایان سال ۸۸ به‌عنوان سال پایانی برنامه چهارم باید به سالانه ۸ درصد می‌رسید.

اینهمه در حالی است که تمامی مسئولین دولتی از ارایه آمار طفره رفته و فقط عنوان می کنند که رشد اقتصادی کشور در سال 89 بسیار خوب بوده است ولی حاضر به العم هیچ رقمی در زمینه این دستاورد نیستند و باید دید در سال 90 آیا این سکوت بلاخره شکسته خواهد شد؟

رشد اقتصادی سال 89

کد خبر 139799

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایرانی IR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۱
    0 0
    مگر ایران هم رشد اقتصادی دارد ؟
  • amirkhan UZ ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۱
    0 0
    roshde eghtesadi hatman shukhi mikonid.bekhod biaeid va amare dorost be mardom bedahid
  • بدون نام IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۱
    0 0
    واقعا کشور عجیبی داریم 2 ساله که بانک مرکزی رشد اقتصادی رو اعلام نمی کنه ونهاد های نظارتی هیچ واکنشی نشون نمیدن..
  • بدون نام IR ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۱
    0 0
    اگر رشد اقتصادي ماخوب بود كه در بوق و كرنا مي كردند و نيازي به پنهانكاري نبود ...كساني كه مي گويند رشد اقتصادي ايران مطلوب است پس چرا براي ثبات ادعايشان آمار به مردم و رسانه ها نمي دهند ... تنها چيزي كه دايما تو گوش ما صبح تا شب از صدا و سيما و مطبوعات معلوم حال دايم مي خونند و جار ميزنند آمار بيكاري، ورشكستگي ، گرسنگي ...غرب استً
  • وحید IR ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۱۱
    0 0
    شاید یادشون رفته بنده ی خداها...!؟!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین