حتما در دید و بازدید امسال و بعضا سال گذشته در خانه برخی از اقوام به جای ماهی قرمز، ماهی آبی، سبز یا حتی بنفش دیده اید. به نظر می رسد ماهی قرمز جایش را به ماهی دیگری داده است.
به گفته یک دوستدار محیط زیست و فعال میراث فرهنگی امسال برای جلوگیری از تلف شدن ماهی های قرمز یا گلدفیش، ماهی فایتر یا رزمجو درسفره هفت سین مردم بود. این ماهی رنگارنگ جداگانه فروخته شد که این امر از انتقال بیماری جلوگیری کرد.
شاهین سپنتا به مهر گفت: از آنجایی که ماهی های قرمز یا همان گلدفیش حساس هستند و بسیاری از مردم هم نمی توانستند به درستی از آن نگهداری کنند با همکاری گروهی از دوستداران حیوانات و کارشناسان پرورش آبزیان پیشنهاد شد که امسال از گونه دیگر ماهی به نام فایتر یا رزمجو برای قراردادن در سفره های هفت سین استفاده شود.
به گفته او به این ترتیب از تلف شدن بی اندازه ماهی های گلدفیش در ایام نوروز جلوگیری شد: یکی از ویژگیهای خوب این ماهیها این است که آنها را در کیسههای پلاستیکی کوچک حاوی آب و اکسیژن به صورت انفرادی به فروش میرسانند و به این ترتیب دیگر از آبزیان بزرگ و آلوده که باعث انتقال بیماری و افزایش استرس ماهیها به هنگام جابجایی و فروش میشد، خبری نیست. ضمن آنکه عمر بیشتری نسبت به ماهی های گلدفیش دارند.
آنطور که سپنتا می گوید رنگهای این ماهی ها متنوع است و با قیمتی تقریبا همسان با قیمت ماهی های گلدفیش در حدود هزار تا دو هزار تومان فروخته شد.
سپنتا درباره شناسایی این ماهی از گونه های دیگر آبزیان گفت: ماهی های فایتر باله های پشتی و دم بلندی دارند که برخی از باله های آنها رشته رشته هستند و زمانی که حرکت می کنند باله های آنها باز می شود.
این دوستدار محیط زیست گفت: برای آزمایش مدت عمر این ماهی ها، آموزش نگهداری از ماهیان را به دانش آموزان دو مدرسه هاجر و طاها در شهر اصفهان دادیم. همچنین به دانش آموزان یک مدرسه ماهی گلدفیش و به دانش آموزان مدرسه دیگر ماهی فایتر داده شد تا با آموزشهایی که کسب کرده اند این ماهی را در منزل نگهداری کنند.
به گفنه سپنتا آموزش نگهداری از ماهی ها به کودکان بسیار راهگشا بود چون بیشتر آنها بودند که ماهی های سفره هفت سین را دوست داشته و با آنها بازی می کنند.
44
نظر شما