یاسر مهدویان تصریح کرد: قبل از هرچیز باید متوجه این امر شوید که شروع دوره افسردگی همسرتان قبل از ازدواج با شما بوده است و یا بعد از ازدواج، اگر قبل از ازدواج هم مشکل افسردگی داشتند، احتمالا بیماری همسرتان مزمن است. ولی اگر بعد از ازدواج دچار افسردگی شدند، یک یا چند مورد میتواند دلیل افسردگی همسرتان باشد.
وی با اشاره به اینکه یکی دلایل افسردگی همسرتان میتواند عدم آمادگی ایشان برای زندگی مشترک باشد، افزود: عدم مهارت کافی ایشان در زمینه ارتباط با همسر و روانشناسی رفتار با جنس مخالف، بر آورده نشدن خواستههای ایشان در زندگی مشترک، رفتارهای نامناسب شما در زندگی و عدم شناخت کافی شما در مورد روحیات همسرتان از دیگر دلایل افسردگی همسرتان میتواند باشد.
وظیفه فردی که همسر افسرده دارد، چیست؟
مهدویان بیان کرد: همانطور که اگر شخصی بیماری جسمی مثلا مشکل کلیوی داشته باشد، باید به پزشک متخصص مراجعه کند، برای درمان بیماری افسردگی هم باید به روانپزشک ماهر و یا روانکاو مراجعه کرد، هیچگاه و تحت هیچ شرایطی سعی نکنید خودتان راهکاری جهت درمان بدهید و یا سعی کنید خود درمانی کنید.
این روانشناس در توصیه به افرادی که همسر افسرده دارند، گفت: به هیچ عنوان برچسب افسرده بودن به او نزنید، و تحت هیچ شرایطی بیماری او را به او یادآوری نکنید، سعی کنید در تمرینهایی که روانپزشک به همسرتان داده، وی را همراهی کنید تا انگیزه برای انجام آن داشته باشد، در این زمان همسرتان بیش از هر چیزی نیاز به توجه و حس مهم بودن دارد، پس سعی کنید این خواسته پنهان او را برایش برآورده کنید، اما باید توجه داشته باشید در این کار افراط نکنید و یا طوری رفتار نکنید که حالت مصنوعی داشته باشد، چون در این حالت نتیجهای کاملا برعکس خواهد داشت، سعی کنید محیطی شاد و پر از آرامش برایش به وجود بیاورید، اینکار برای درمان افسردگی میتواند حکم معجزه را داشته باشد.
وی افزود: اکثرا افراد افسرده دچار حالتی میشوند که خودشان را دوست ندارند، پس تمرکزتان را بگذارید روی این نکته که با رفتارهایتان به همسرتان این حس را بدهید که نه تنها برای شما دوست داشتنی است، بلکه به صورت کلی فردی محبوب و خواستنی است و سعی کنید تا میتوانید تنوع در نوع زندگی تان ایجاد کنید.
17302
نظر شما