رئیس کمیسیون طرح تحول اقتصادی مجلس تاکید کرد که پیشنهاد دولت برای افزایش قیمت ها با هدف افزایش یارانه ها نقدی، غیر قانونی است.

 به گزارش خبرآنلاین، به دنبال دیدارنوروزی نمایندگان مجلس با رئیس جمهور، آن گونه که حمیدرضا فولادگر یکی از نمایندگان شرکت کننده در این نشست، خبر داده رئیس جمهور  پیشنهاد افزایش برخی اقلام با هدف افزایش یارانه ها نقدی به مردم را داده است تا از این راه به اقشار آسیب پذیر کمک بیشتری شود. 

اقدامی که حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون ویژه طرح تحول درگفت و گو با خبرآنلاین آن را «غیر قانونی»  خواند و گفت: اگر دولت قصد دارد اصلاح قیمت ها را در دو تا سه گام اجرایی کند و این گام ها باید طی 5 سال برداشته شود.

وی ادامه داد: دولت اجازه دهد که اصلاح قیمت های که سال گذشته انجام گرفته است، حداقل به مدت یک سال اجرایی و بازخورد آن گرفته شود و پس از آن اقدام به اصلاح قیمت ها کند.

مصباحی مقدم با اشاره به اینکه برخی از قیمت های فعلی از جمله گاز برای مردم مشکلاتی را آفریده است، خاطرنشان کرد: لااقل قبضهای گازی که به دست نمایندگان رسیده، نشان می دهد این ارقام مشکلاتی را برای مردم به وجود آورده است؛ دولت یا این مشکلات را حل کننند و یا به فکر اصلاح مجدد قیمت ها نباشند.

رئیس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی با تاکید بر اینکه اگر قراربر ازافزایش قیمت ها است، دولت باید به همه وظایف قانونی خود عمل کند،افزود: یکی از وظایف این قانون «غیرنقدی» ارائه کردن خدمات دولتی است. این اقدام به معنای  شکل گیری نظام تامین اجتماعی است و ما باید بیمه خدمات درمانی و تامین اجتماعی را برای همه اقشار برقرار کنیم و بیمه بیکاری به افراد فاقد شغل دهیم.

تامین هزینه بیماران خاص،کاهش سهم فرانشیز بیماران از 70 درصد به 30 درصد و ارائه آن به صورت غیر نقدی از دیگر مواردی است که مصباحی مقدم می گوید طبق قانون باید اجرایی شود.

به گفته این نماینده عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، براساس قانون باید سهم مردم در خدمات درمانی از 70 به 30 قبل از اجرای قانون به 30 به 70 تغییر و هزینه مردم به 30 درصد تقلیل پیدا کند. این اقدامات نیازمند وجوه است و منابع آن نیز از همین قانون به دست می آید.

کمک به بخش های صنعتی یکی دیگر از مواردی است که مصباحی مقدم خاطر نشان کردکه باید کمک های به تولید کنندگان داده شود تا تولید سر پا بماند و به اشتغال لطمه وارد نشود.

بسته حمایتی دولت در بخش صنعت بعد از اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها یکی از مواردی بوده که مورد گله نمایندگان در دیدار  نوروزی با رئیس جمهور بوده است. حوزه ای که احمدی نژاد به نمایندگان اطمینان داده است دولت برای رفع آن برنامه دارد.

مصباحی مقدم حمل و نقل را بخش دیگری دانست که نیاز به این کمک ها دارد. وی با بیان اینکه کمکی که دولت برای مترو می کند می تواند موجب شود این بخش خدمات خود را به خوبی ارائه کند،افزود: اگر قرار باشد آنچه در قانون پیش بینی شده  و پرداخت صورت نگیرد و مافقط به پرداخت نقدی اکتفا کنیم، این اقدام به معنای «اجرای ناقص» قانون است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کمک بیشتر به اقشار  آسیب پذیر اقدام درستی است اما نه به شکلی که در حال حاضر جریان دارد، گفت: بر اساس قانون، روستائیان باید سهم یارانه نان بیشتری بگیرند، اما در حال حاضر این قانون اجرا نمی شود. اگر بنا باشد دولت رقم یارانه ها را از 40 هزار تومان به 80 هاز تومان هم افزایش یابد این طور نیست که برای همه فایده داشته باشد.

وی خاطر نشان کرد: پیش بینی می شود وجوه هدفمندی یارانه ها از راه قیمت های فعلی به دست نیاید چرا که مقدار تخصیص یافته به خانواده ها در سال 90 حدود 30 هزارمیلیارد تومان است در حالی که درآمد ناشی از اصلاح قیمت حامل های انرژی در سال 90 پیش بینی 27 هزار میلیارد تومان است.این بدان معناست که هزینه ای که باز توزیع می شود بیش از مبلغی است که از درآمد به دست می آید. بنابراین افزایش مبلغ از این خلاف قانون است چون بقیه اجزا قانون در حال حاضر، اجرا نشده است.

/3028 

کد خبر 141564

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۲
    0 0
    نظر آقای مصباحی بسیار متین است. پرداخت نقدی یارانه ها نه تنها وضعیت کلی کشور را سرو سامان نداده بلکه خود دولت را نیز با مشکل تورم روبرو ساخته. بهتر است دولت به همان مواردی که آقای مصباحی مقدم گفته اند عمل کند که باز سود آن به قشر آسیب پذیر می رسد. پخش کردن پول نقد بین مردم چیزی به جز اقدام تبلیغاتی را به ذهن متبادر نمی کند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین