ایرنا نوشت:وزیر اقتصاد و امور دارایی با تاکید براینکه اقتصاد ایران جذاب و دارای ظرفیت های بسیار بالایی است آن را به کشتی بزرگی تشبیه کرد که از طوفان تحریم ها گذشته است.

سید شمس الدین حسینی شنبه شب به وقت محلی در حاشیه در اجلاس بهاره بانک جهانی و صندوق بین المللی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر تحریم ها بر اقتصاد کشورمان اظهار داشت : عظمت اقتصاد ایران و بزرگی جهان تحریم ها را به اثر کرده است.
وی با یادآوری تصویب غیرقانونی و سیاسی قطعنامه 1929 از سوی شورای امنیت در شهریورماه سال گذشته، تاکید کرد: در آن زمان گفتم که اقتصاد ایران بسیار جذاب و تجارت با ایران سودآور و در برخی موارد منحصربفرد است.
وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه تجارو بازرگانان کشورهای مختلف همواره به دنبال سود هستند، گفت : آنها به خاطر نیات سیاسی برخی دولت ها از فعالیت اقتصادی سودآور دست برنمی دارند، لذا تحریم اقتصادی سایر کشورها را حتما نادیده می گیرند.
حسینی افزود: البته منظور ما این نیست که تحریم ها هیچ اثری نداشته است، بلکه با ابتکار کارهای خود را پیش می بریم.
وی اظهار داشت : اخیرا یکی از مقام های آمریکایی اعلام کرد که تحریم ها بر ضد ایران کم اثر و یا بی اثر شده است.
وزیر اقتصاد با یادآوری این مطلب که در سال گذشته حجم ترانزیت کالا ازایران 40 درصد افزایش داشته است، خاطر نشان کرد : مسیر ترانزیتی ایران مسیر بی نظیر و بی بدیل است و دراین سال بیش از 80 کشورجهان مسیر ایران را انتخاب کردند.
حسینی با بیان اینکه اقتصاد ایران مسیرشکوفایی خود را ادامه می دهد، گفت سال گذشته درمصاحبه ای با یکی از نشریات آمریکایی تاکید کردم که تجارت مانند آبی است که وقتی سد ایجاد شود یا سرریز می شود و یا مسیر دیگری را انتخاب می کند.

** رابطه تجاری با انگلیس را کاهش دادیم

وزیر اقتصاد و دارایی در بخش دیگری از این گفت وگو با بیان اینکه ایران هم اکنون با 190 کشورجهان رابطه اقتصادی و تجاری دارد، گفت : درسال گذشته برخی کشورها را از فعالیت های اقتصادی کنار گذاشتیم.
حسینی خاطر نشان کرد : به عنوان مثال در گذشته انگلیس شریک پنجم تجاری ما بود، اکنون رتبه اش تنزل پیدا کرده و ترکیه بالا آمده است.
وی تاکید کرد : به دنبال ابتکاراتی هستیم و با تجار صحبت کردیم که این کشور را کمتر در نظر بگیرند.

** سال 90 تحول اقتصادی شتاب بیشتری می گیرد

حسینی در پاسخ به سوالی درباره برنامه های وزارت اقتصاد و امور دارایی در سال جهاد اقتصادی گفت : در سال 90 مجموعه اصلاحات وتحول اقتصادی در کشور شتاب بیشتری خواهد گرفت.
وی خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم رشد اقتصادی هشت درصدی داشته باشیم و بتوانیم سالانه برای دو میلیون و 500 هزار نفر شغل ایجاد کنیم، باید شرایط تسهیل مالی در همه جهات بهبود یابد.
وزیر اقتصاد و امور دارایی گفت : تسریع در نظام بانکی و گمرکی یکی دیگر از طرح هایی است که در این سال دنبال خواهد شد.

** موج صرفه جویی به موج بهره برداری تبدیل می شود

وی با بیان اینکه مرحله اول قانون اجرای هدفمندی یارانه ها با موفقیت پشت سر گذاشته شد، گفت : موج صرفه جویی به موج بهره برداری تبدیل می شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر هدفمندی یارانه ها بر تحریم ها گفت : سال گذشته در زمان اجرای این طرح، برخی دلسوزانه و برخی دیگر که به دنبال تضعیف دولت بودند، اظهار داشتند که نباید این قانون اجرا شود.
وزیر اقتصاد با اشاره به اجرای موفقیت آمیز مرحله اول این قانون گفت : هدفمندی یارانه ها بخش های زائد اقتصاد ایران را سبک وکم می کند.

** اعتراف به موفقیت آمیز بودن این طرح

حسینی با اشاره به برخی ملاقات هایش با همتایان خود در اجلاس بهاره بانک جهانی و صندوق بین المللی افزود: در دیدارهایی که داشتم مدیران اقتصادی سایر کشورها تایید می کردند که ایران با موفقیت این طرح را اجرا کرده است.
وی اضافه کرد : به عنوان مثال با اجرای هدفمندی یارانه 30 درصد از هدر رفتن گندم ، آرد و نان جلوگیری می شود و این امربه مقابله با تحریم ها کمک می کند.
حسینی همچنین یادآور شد: سال گذشته عده ای به این دل بسته بودند که با تحریم بنزین مشکل ایجاد کنند، اما دراین سال نه تنها وارادت بنزین نداشتیم،بلکه صادر کننده هم بودیم.
وی به نقش اساسی مردم در اجرای این قانون هم اشاره کردو گفت : مردم نظام خود را دوست دارند و در هر شرایطی از کارهای سودمند پشتیبانی می کنند.
وزیر اقتصاد همچنین خاطرنشان کرد: هدفمند کردن یارانه ها استحکام بیشتری برای کشور ایجاد می کند.
اجلاس بهاره در اواخر فروردین ماه و اجلاس پاییزه (سالانه) به طور معمول در اواسط مهرماه در واشنگتن برگزار می شود و هر سه سال یک بار نیز یکی از کشورهای عضو به عنوان میزبان اجلاس سالانه تعیین می‌شود.
از مهمترین نشست های این اجلاس، می توان به میزگردهای اقتصادی با حضور مقام های ارشد صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی، نشست وزرا و روسای کل گروه 24، نشست معاونین گروه 24، اجلاس کمیته پولی و مالی بین المللی (IMFC) و کمیته توسعه (DC) اشاره کرد.

/32

کد خبر 144046

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین