مدیر غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی شوشتر در گفتگو با خبرنگار خبرآنلاین گفت: به تازگی ویدیویی در فضای مجازی منتشر شده که شخصی با باز کردن قوطی کنسرو ماهی یکی از کارخانجات استان سیستان و بلوچستان و شستشوی محتویات آن مدعی است که آنچه باقی مانده الیاف پنبه و ... است.
مدیر غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی شوشتر افزود : چنین موضوعی به طور کامل شایعه و کذب است و کارخانجات کنسرو ماهی زیر نظر سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد فعالیت میکنند.
وی تصریح کرد: در صنعت کنسرو ماهی غالبا از ماهی تن استفاده میشود اما به جز ماهی تن، گونههای دیگری از جمله ماهی مارلین (بادبان ماهی) نیز در این صنعت مورد استفاده قرار میگیرد. ویژگی طبیعی ماهی مارلین داشتن بافتی سختتر و سفتتر از ماهی تن میباشد.
در فرآیند عمومی شستشوی پروتئین با آب، معمولاً پروتئینهای رشتهای عضلانی و یا پروتئینهای میوفیبریلار، شامل اکتین و میوزین، باقی میمانند که ضخامت پروتئینهای میوفیبریلار بر اساس گونه و سایز ماهی متفاوت است و در برخی گونهها مانند ماهی مارلین، بسیار ضخیم بوده که در اثر شستشو با آب به صورت رشتههایی با بافتی شبیه پنبه، به چشم میآید.هر چه پروتئینهای این نوع ماهی بیشتر در معرض شستشو قرار گیرد، رشتههای عضلانی شفافتر و سفیدتر میشوند.
اندیشمند تصریح کرد: به مصرفکنندگان اطمینان میدهیم کنسرو ماهی تولید شده در کشورکاملاً سالم و بهداشتی است. نکته مسلّم و مهم اینکه صنعت کنسرو ماهی یکی از سالمترین صنایع غذایی کشور محسوب میشود، چرا که ماده اولیه اصلی آن ماهی و از مفیدترین انواع گوشت است.
وی افزود: مصرف کنندگان آگاه، به شایعات بی پایه و اساس توجه نکرده و همچون همیشه میتوانند با خیالی آسوده از محصولات کنسرو ماهی کشور استفاده نمایند.
مدیر غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی شوشتر اظهار داشت : کارشناسان واحد نظارت بر مواد غذایی دانشکده ضمن بازدید مستمر از واحد های تولیدی و نمونهبرداری، در صورت مشاهده هرگونه تخلف، برخورد قانونی لازم را بعمل میآورند
دکتر اندیشمند در پایان از مردم خواست در هنگام خرید محصولات حتماً به آرم سازمان غذا و دارو، پروانه بهداشتی ساخت و علامت استاندارد محصولات توجه نمایند.
48
نظر شما