به گزارش خبرآنلاین از اصفهان: رحیم محمدی ظهر سه شنبه در نشست خبری سه شنبه ها با رسانه با تاکید بر تحقق شعار «اصفهان؛ شهری بدون زباله» اظهار داشت: مدیریت پسماند دستخوش پیچیدگی های خاص است که مدیریت ۵ نوع پسماند شهری، صنعتی، ویژه، پزشکی و کشاورزی بر عهده شهرداری ها و دهیاری هاست اما به علت عملکرد مناسب شهرداری کلانشهر اصفهان در مدیریت پسماند، ساماندهی پسماندهای پزشکی هم به مدیریت پسماند شهرداری اصفهان محول شده است.
وی افزود: در کلانشهر اصفهان روزانه یک هزار تن پسماند در کلانشهر اصفهان تولید می شود که از این میزان ۶۵ درصد پسماند آلی و ۳۵ درصد پسماندهای غیرآلی است که بخشی دفن و بخشی بازیافت میشود.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به وجود ۷۰ ایستگاه ثابت دریافت پسماند در کلانشهر اصفهان تصریح کرد: روزانه چهار هزار و ۵۰۰ تن پسماند ساختمانی در کلانشهر اصفهان مدیریت می شود که روند تزایدی دارد.
وی با اشاره به اینکه در هرم مدیریت پسماند اصفهان اجتناب از تولید زباله جا دارد، تصریح کرد: کاهش تولید زباله تر و خشک و استفاده مجدد و بازیافت و تولید انرژی و دفن مراحل بعدی این هرم را تشکیل می دهد که نقش تفکیک در منزل شالوده این هرم تعریف شده است.
افزایش ۱۸ درصدی پسماند پزشکی در کلانشهر اصفهان
محمدی به افزایش ۱۸ درصدی پسماند پزشکی در کلانشهر اصفهان اشاره ای کرد و گفت: با شیوع بیماری کرونا روزانه هشت تن زباله پزشکی در کلانشهر اصفهان و شهرهای اطراف در سایت سگزی مدیریت می شود. با محوریت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در راستای مدیریت پسماند پزشکی اقدام کردیم که با کمترین آلودگی ابتلا به کرونا همراه شد و همین مقیاس موفقیت اصفهان در مدیریت پسماند پزشکی تلقی می شود.
وی اضافه کرد: برای ادامه همکاری برای دفن پسماندهای بیمارستانی در اصفهان نیازمند همکاری بیشتری از سوی دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستانها هستیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان در پاسخ به خبرنگار خبرآنلاین میزان تخلیه پسماندهای ساختمانی را سه هزار و ۵۰۰ تن معرفی کرد و گفت: روزانه به طور متوسط در اصفهان هفت هزار تن پسماند ساختمانی تولید می شود که با راه اندازی سیستم یکپارچه در آینده نزدیک سامانه مدیریت پسماند ساختمانی در گردنه زینل بهبود توسعه می یابد.
وی بیان داشت: کاهش ۴۵ درصدی دفن زباله در اصفهان رقم قابل قبولی است اما درصدد رسیدن این رقم به زیر ۱۰ درصد هستیم.
مدیریت شیرابه در راستای جلوگیری از نفوذ به لایه های زیرزمینی
محمدی در پاسخ پرسش دیگر خبرنگار خبرآنلاین گفت: میزان تولید شیرابه در اصفهان بر اساس نوع فصل از ۱۰ تا ۳۰ مترمکعب متغیر است، باتوجه به میزان ترکیبات سمی موجود در شیرابه درصدد مدیریت صحیح آن هستیم تا به لایه های زیرزمینی نفوذ پیدا نکند.
وی با بیان اینکه حال حاضر دفن زبالههای عادی به روش هوازی است، اضافه کرد: در برخی از نقاط نیز روش بی هوازی استفاده میشود، یکی از مهمترین ویژگیهای این روش تولید انرژی الکتریسیته است؛ هنوز در این زمینه در استان اصفهان فعالیتی صورت نگرفته و ما در اقدامی مبتکرانه بخش پایلوت را بومیسازی کردهایم و در صورت نتایج مناسب فاز صنعتی این طرح را اجرایی خواهیم کرد.
46
نظر شما