۴ نفر
۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۷:۲۶
گوی دوربین‌دار برای دیدن تمساح در دریاچه

دیروز در خبر ها دیدم که سازمان اتش نشانی تهران برای ردیابی وجود تمساح در دریاچه چیتگر اکیپ هایی را برای پیدا کردن ان در دریاچه مشغول بکار کرده است.

در آخرین اخبار از جستجوی تمساح در دریاچه چیتگر آمده است: سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران: « امروز اکیپ‌های ۳ و ۴ نفره را به دریاچه چیتگر اعزام کردیم. با پهپاد، قایق و نیروی پیاده سطح آب و اطراف دریاچه را بررسی کردیم و مورد خاصی مشاهده نشد. احتمالا بررسی‌های ما چند روز دیگر ادامه داشته باشد. وسعت دریاچه زیاد است و اگر هم چنین چیزی باشد حیوان به راحتی خود را نشان نمی‌دهد و بررسی‌ها ادامه دارد.» ( منبع: باشگاه خبرنگاران)

بله همانطور که عزیزان آتش نشان فرموده اند با توجه به وسعت دریاچه و امکان حرکت تمساح در صورت وجود، ردیابی آن بسیار سخت خواهد بود. 
این مقوله کاملا دور از تخصص حقیر است ولیکن راه حلی ساده ای که در تشخیص خرابی و شناسایی ترک و خوردگی در لوله ها بارها برای تعیین آسیب پذیری آنها در مقابل زلزله استفاده کرده ام شاید در این شناسایی نیز مفید واقع باشد.
توصیه می کنم یک گوی از فولاد به قطر حدود نیم متر و تعبیه چهار حفره با دوربین سیل (کیپ و عایق) شده با شیشه در لایه بیرونی گوی همانند یک زیر دریایی کوچک تهیه و توسط آن زیر آب را عملا رویت و رصد نمایند.
بهتر است چندین گوی تهیه و از قایق ها درون دریاچه از روی قایق ها به صورت موازی و همزمان با توجه به شعاع دید دوربینها عمل گردد. چهار دوربین در چهار طرف گوی توسط سیم و یک انترفیس به لپ تاپ وصل و هر چهار تصویر بصورت هم زمان روی مانیتورها  رویت شود. حرکت موازی و هم زمان تعدادی از این قایق ها و گوی و مانیتور کمک شایانی به امنیت برداشت های میدانی خواهد نمود.
ایجاد همزمان صوت زیر آب که برای تمساح تحریک آمیز باشد (مشورت با متخصص) می تواند مفید ارزیابی شود.  نمونه ای از دوربین تک جهته که برای ارزیابی مشکلات لوله در ارزیابی آسیب پذیری مورد استفاده قرار گرفته است در تصویر های زیر نشان داده شده است، برای برداشت همزمان در درون یک دریاچه با شی ایی متحرک، حداقل ۴ دوربین در چهار جهت و بتعداد شعاع گستردگی محیط لازم است.


استفاده دوربین در داخل لوله

لوله و دوربین متحرکت در امتداد لوله

یادآور می شوم پهباد بدون وجود سنسور روی تمساح کارایی خاصی نخواهد داشت.
یک راه دیگر آوردن تمساحی دیگر و قرار دادن ان در قفس با غذا در داخل اب در دریاچه و مانیتور کردن محدوده ان می باشد. برای حصول به نتیجه مطمینتر و سریعتر انجام توام هر دو روش توصیه میشود و گرنه روش دوم همیشه جواب می دهد! .                              

* استاد نمونه کشور در مهندسی سازه، زلزله و مدیریت بحران و بنیانگذار مقاوم سازی و مدیریت بحران کشور

کد خبر 1466205

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
    1 0
    به جای نظر دادن راجع به روشهای جستجو و یافتن تمساح ، ایکاش به این نکته توجه میشد که امکان زندگی تمساح در دریاچه چیتگر در این فصل همانند امکان زندگی شتر در قطب شماله !! تمساح یک مهره دار خونسرده که بیشتر بیرون اب زندگی میکنه و در دمای پایین تر از 10 درجه سانتیگراد امکان زنده موندش تقریبا غیرممکنه . الان تهران دو هفته است که دما ماکزیمم 7 درجه است و مینیمم به صفر میرسه .. اگر هم تمساحی وجود داشت تا الان از بین رفته بود . محیط طبیعی تمساح در ایران عرض جغرافیایی چابهاره .
  • IR ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
    2 0
    استاد عزیز لطفا یه راهکار برای ایمن سازی کودکان سیستان در مقابل خطرات ارائه دهید ... در تهران با تردید وجود تمساح همه به جنب و جوش اومدن .... در سیستان هر روز اتفاقات بدی میفته و کسی به فکر نیست واقعا باعث تاسفه
  • IR ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
    0 0
    بابا جان نیازی به این هزینه ها و طرح ها نیست، تمساح اگه باشه که همیشه زیر آب نمیمونه! شما ساحلش رو چند روز خوب با دوربینهای مدار بسته کنترل کنید.
  • بی نام IR ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
    3 0
    ای ول
  • ح ر IR ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
    1 0
    8سال قبل رئیس دولت وقت ادعا می کرد فردی را داریم که تضمینی میگه در عمق چند ده متری زمین چی هست. یا مگه به این بهانه موشک برای ماهواره های کاوشگر هوا نمی کردند و کلی هزینه برای ملت می کردند و می تراشیدند. حالا امثال همون آقایان یا نهادها یعنی نمی توانند ببینند که در یک دریاچه مصنوعی پایتخت مملکت فلان موجود زنده ای هست یا نیست.
  • DE ۲۲:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
    0 0
    خدای بزرگ. ملت! بخونید بعدنظر بدید. داره طعنه میزنه. باید همه چیز رو به این ملت کم سواد توضیح دارد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین