۳ نفر
۴ دی ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۸
جامعه را شقّه شقّه نکنید

من با اینکه اسم خیابان‌ها را عوض کنند و به نام بزرگانی بگذارند از اساس مخالفم. خیابان زندگی عینی و ذهنی دارد، زندگی ذهنی خیابان در خاطره مردم است.

مردم زیادی در تهران هنوز خیابان شهید مطهری را می‌گویند تخت طاووس، و خیابان شهید بهشتی را می‌گویند عباس‌آباد و این اصلا بی‌حرمتی به آن دو شخصیت نیست بلکه تداوم حیات ذهنی خیابان است.

تغییر نام خیابان به استاد محمدرضا شجریان یا محمد مصدق هم غلط است. خیابانی که پنجاه سال نامش چیز دیگری بوده، در ذهن مردم عوض نمی‌شود.

این تغییر نام خیابان‌ها هم فقط به درد این می‌خورد که کار نمادین به عنوان گزارش کار ارائه شده و بعد که با مخالفت روبه‌رو شد، بهانه برای انجام نشون کارهای دیگر فراهم شود: نمی‌گذارند کار کنیم.

مصدق خیابان نمی‌خواهد، شجریان خیابان لازم ندارد. آدمی که پنجاه سال پس از مرگش سالی چند کتاب درباره او چاپ می‌شود و آدمی که فرهنگ آوازی ایران با او قوت می‌گیرد، خیابان لازم ندارد.

نامگذاری خیابان ابزاری فرهنگی برای تقویت انسجام اجتماعی و نه تشدید منازعه سیاسی در سطح اجتماعی است.

اگر نامگذاری خیابان ابزاری برای تقویت انسجام اجتماعی باشد، تغییر نام خیابان از استاد شجریان به شهید فخری‌زاده هم ضدانسجام و ابزار تفرقه‌افکنی و رویارویی اجتماعی است. چرا شهید و هنر، و شخصیت‌های مورد احترام اقشار اجتماعی مختلف را رو در روی هم قرار می‌دهید؟

سیاست فرهنگی و اجتماعی ایران امروز برخلاف کارکرد چنین سیاستی در حکومت‌های بالغ و توسعه‌یافته که به دنبال تقویت انسجام و کمرنگ کردن تضادهای اجتماعی است، فقط بر طبل منازعه می‌کوبد. جامعه را شقّه شقّه نکنید.

* عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی

کد خبر 1469247

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۴
    6 1
    کشور ما نظامی هست
  • IR ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۴
    5 0
    خودشیفته ها در بعضی صفات مشترکند. یکی هم همین شقه کردن جامعه است.
  • رضا IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۴
    3 3
    واقعا حرف درستی هست توی این مملکت آدرس جایی رو پیدا کردن کار مشکلی هست
  • IR ۱۵:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۴
    4 1
    چرا پرت می نویسید اینجوری باشه پس واژه های فارسی برای کلمات عربی و انگلیسی هم نمی توان جایگزبن کرد چون ذهن به قبلی عادت دارد ؟ این چه استدلالی است قدیم به عدلیه می گفتند دادگستری و بعد عوض شد و جا افتاد
  • IR ۲۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۴
    3 0
    اگر اسم بزرگراه به نام کسی باشد بهتر است یا یادش به احترام در دلها جاودانه باشد؟ احترام و عزت واقعی به زور به دست نمی آید. احترام به دلیل ترس از خشونت، تنفر می آفریند.
  • morteza IR ۰۵:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۵
    1 3
    من با پیشنهاد موافقم اصولا ارایش تابلوهای خیابان شهر تهران براساس مهندسی ترافیک .هدایت شده نیست . واین تغییرات ناگهانی اسم معابر باعث سرگردانی بیشترمردم جستجو گر ادرس می شوند. و در سابقه ذهنی مردم اثر خوب ندارد
  • DE ۱۸:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۵
    1 3
    نام گذاری خیابانها بنام کشته شدگان ( در هر واقعه ای ) و یا مردگان ، مرتب یاد آور مرگ و گورستان است . مردم را بیش از این دلزده از این افراد و افسرده نکنند . چه اصراریست در این جامعه غمزده ، مرتب مرگ و خون و قبرستان رادر ذهن مردم بیدار کنند . به امید روزی هستیم که این تابلوها و اسامی تحمیلی را دیگر نبینیم ...