آماندا پال در یادداشتی برای تودیز زمان نوشت: نمک این زخم هم در این حقیقت نهفته بود که جوانان عرب در لیبی نیکولا سارکوزی را به دلیل حمایت از حمله به لیبی دوست شفیق خود می دانند اما چشم دیدن اردوغان را ندارند. سارکوزی از جدی ترین مخالفان حضور ترکیه در اتحادیه اروپا است.
وی در ادامه افزود اکنون با بالا گرفتن ناآرامی ها در سوریه باز هم ترکیه در مقام اتهام قرار گرفته است. به نظر می رسد که تنش در سوریه هر روز سیر صعودی خود را طی کند. نیروهای دولتی با معترضان درگیر شده اند و همین مساله بر آتش معرکه می افزاید. بسیاری از تحلیل گران آخرین بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه را در درخواست از معترضان برای همراهی با اصلاحات بشار اسد بزرگترین اشتباه می دانند.
پال اظهار داشت رجب طیب اردوغان برای مردمانی نسخه پیچید که بسیار بیش از دیگران از تحولات جاری در ترکیه پس از روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه استقبال کردند. آنکارا با این بیانیه به شکل تلویحی به مردم سوریه فهماند که ما رفاقت با مردی را که شما با وی مخالف هستید بر حمایت از شما ترجیح می دهیم.51
متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.
نظر شما