۵ نفر
۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۹
ایران در نگاه شکسپیر

سیروس غنی در کتاب «شکسپیر: ایران و شرق»، سعی کرده است بخشی از جهان‌بینی زمانه‌ شکسپیر را با بررسی ارجاعات او به مشرق‌زمین آشکار سازد. او در این کتاب می‌کوشد آگاهی شکسپیر از ایران را در بافت تاریخیِ آن بررسی کند. این کتاب، سه‌شنبه پنجم اسفند در شهر کتاب، نقد و بررسی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نشست نقد و بررسی کتاب «شکسپیر: ایران و شرق»، نوشته سیروس غنی با ترجمه مسعود فرهمندفر برگزار می‌شود.

کتاب «شکسپیر: ایران و شرق» نوشته سیروس غنی با ترجمه مسعود فرهمندفر، توسط نشر مروارید منتشر شده است. تحلیل ارجاعات شکسپیر به ایران و شرق در نمایشنامه‌هایش از مباحث مهم این کتاب است.

درباره‌ ویلیام شکسپیر و آثار او کتاب‌های بسیاری وجود دارد. نمایشنامه‌های او به تمام زبان‌های شناخته‌شده‌ دنیا ترجمه شده‌اند. هر واژه و کلام او موضوع نقد و بررسی‌های بسیار بوده است. کتاب‌ها و مقاله‌های بی‌شماری به علایق گسترده‌ شکسپیر (از گل و گیاه تا موسیقی و پزشکی) پرداخته‌اند. کتاب حاضر نیز یکی از این تلاش‌هاست که به بررسی دانش و علاقه‌ شکسپیر به ایران و دیگر مناطق مشرق‌زمین می‌پردازد.

تعلیمات تاریخی شکسپیر، او را با ایران باستان آشنا ساخته بود. و این دانش تاریخی بخشی از تعلیمات رایج در دوران رنسانس بود. در ضمن، کتاب‌ها و رساله‌هایی هم درباره‌ ایران‌زمین به‌قلم جهانگردان موجود بود که به احتمال فراوان شکسپیر با آن‌ها آشنا بود.‌

سیروس غنی (۱۳۰۸-۱۳۹۴)، سعی کرده است بخشی از جهان‌بینی زمانه‌ شکسپیر را با بررسی ارجاعات او به مشرق‌زمین آشکار سازد. غنی با بررسی دقیق بافت اجتماعی و سیاسی نمایشنامه‌های شکسپیر، سازمایه‌های گفتمان غالب زمانه را شناسایی می‌کند و بدین‌ترتیب خواننده را به درک ژرف‌تری از نمایشنامه‌های شکسپیر می‌رساند. سیروس غنی در این کتاب می‌کوشد آگاهی شکسپیر از ایران را در بافت تاریخیِ آن بررسی کند.

نشست هفتگی شهرکتاب، در روز سه‌شنبه (پنجم اسفند) ساعت ۱۱ صبح با حضور امید طبیب‌زاده، مصطفی حسینی و مسعود فرهمندفر به صورت مجازی برگزار می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند این نشست را از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب پیگیری کنند.

۵۷۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1487933

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 14 =