۶ نفر
۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۰
همه بر سفره همین پدریم!

شخصیت پدر و تعلق به او، رمز و راز هویت و ریشه دار بودن است و انسان، هر که و هر کجا باشد با انتساب خود به پدرش جایگاه و موقعیت پیدا می کند و عنوان و نشان می یابد.

در زندگی انسان، مادر و دلبستگی عاطفی به او تعلق در عرصه دل و قلب را رقم می زند و پدر و انتساب به او هویت و شناسنامه ای در ساحت فکر و عقل را شکل می دهد. کسی که پدر دارد هویت پیدا می کند و حتی در پایین ترین سطح و عادی ترین شکل می توان از رفتار ناشایست او به پدرش شکایت برد یا در موقعیتی حساس او را به نام پدرش آرام کرد یا از او به سوگند و تمنا به حساب پدرش چیزی خواست.

اما کسی که این وابستگی و انتساب را ندارد و به اصطلاح مشهور بر سر سفره پدر خود بزرگ نشده، هویت شاخصی ندارد که برای رفتارش حد و مرزی رسم کند یا در بزنگاه حوادث او را از کرداری ناشایست بازدارد یا به شیوه ای پسندیده وادار سازد.
زندگی مادی و طبیعی انسان -فارغ از نژاد و قبیله و محل زندگی و قومیت- در این چارچوب شکل می گیرد و پدر و پدربزرگ و نسلهای پیش از آن امتداد پشتوانه ای را شکل می دهند که می توان به آن افتخار کرد و بر پایه آن مسیر نسلهای بعد را بنا نمود.  

در باور دینی، اما همه ماجرا همین انتساب خانوادگی و تعلق رسمی به پدر ظاهری نیست و چه بسا کسانی که فرزندان پدرهایی با فرهنگ و ایمانی دیگر هستند و ریشه و پشتوانه خود را در فرزندی آن پدران نمی بینند.
باورهای دینی که قرار است زندگی انسان ها را برای سعادت دنیا و نیکبختی آخرت سامان بخشد، رابطه پدر و فرزندی را از محدوده روابط ظاهری فراتر می بیند و در عین پاسداری شدید از روابط معمول خانوادگی و اصرار جدی بر حفظ این روابط، مؤمنان را به ریشه های تعلق معنوی هوشیار می سازد.
اسلام به پیروان خود یادآور می شود که در هر جای دنیا که باشند -از هر رنگ و نژاد و قوم و قبیله ای- همه اعضای یک خانواده اند و برادران یا خواهران یکدیگر به شمار می روند و بر اساس هویت دینی و باور مشترک به هم پیوند می خورند.

این خانواده پدر و پدربزرگی دارد ، برای انتساب هویتی، همان طور که مادر و مادربزرگی دارد برای تعلق عاطفی؛ از پدر و پدربزرگ پشتوانه هویتی و شناسنامه می گیرد و با نام شان سر می افرازد و به مادر و مادربزرگ دلگرم می شود و عاطفه و احساس خود را از چشمه محبت شان سیراب می کند.   
پدر این امت علی علیه السلام - امام مسلمانان و امیر مؤمنان است و پدربزرگ حضرت رسول خدا پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله، چنان که مادر امت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و مادربزرگ همه حضرت خدیجه کبری هستند.

ما احساس می کنیم که چنین پدران و چنین مادرانی داریم و هویت ما، رگ و ریشه ما، پیشینه و عقبه ی ما هرچه هست از این پدران است و دلبستگی ها و دلگرمی ها و امیدها و آرزوهایمان در خانه این مادران است.
باور داریم که بر سر سفره این پدر نشسته ایم و دل به مهربانی و حمایت این مادر گرم کرده ایم.
کسی که چنین پدری داشته باشد دیگر تنها نمی شود، هر خطایی نمی کند، به احساس پوچی و بی هویتی نمی رسد!
کسی که بر سر این سفره نشسته باشد و خود را فرزند پدری چون امام علی علیه السلام ببیند و او را با تمام وجود و در عمق دل و جانش فرزند او بداند، هرگز در این دنیای پرآشوب و آشفته گم نمی شود و سر از بیابان بی پناهی و سرگردانی در نمی آورد.
ما فرزندان این خانواده ایم، هرچند بدکرده و خطاکار.
ما بر سر این سفره نشسته ایم، هرچند ناسپاس و فراموشکار.
ما در برابر هر هجوم و مزاحمتی، به هیبت و اقتدار چنین پدری دلگرم و مطمئنیم.
ما هر چند بد و نالایق، سرخوشیم که وقتی خورشید در خیابان زندگی غروب می کند، خانه ای داریم که به آن پناه ببریم و تنهایی شب را در آغوش حمایت و مهرش سرکنیم!

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1489764

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۶
    1 0
    در مشهد یک بنیاد بی نام و نشان در راستای الصلوه عمودالدین بنرهای بزرگی از در و دیوار آویزان کرده علی عمودالدین. امام علی نیاز به غلو ندارد بلکه مرام و راهش را باید شناخت اکه اتفاقا خیلی مدعیان علی دوستی و علی وارگی با او به کلی بیگانه هستند
  • بازنشسته IR ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۷
    1 0
    ...ای بعضی از سیاستمداران که در چاه سیاست غریقید، آیا بازنشستگان این پدران و مادران زحمتکش،بی ادعا و شکسته استخوان ، بیمار ، چهره های پرچروک و معصوم، کسانی که پرورده ی شما با نان حلال بودند و هستند آیا یک نگاهی از روی محبت و محبت آمیز به آنها نمی کنید، شماهایی که بر روی دوش آنها بالا رفتید و اینها لهیده شدند تا شما اوج گرفتید؛ اکنون آیا باید خرج درمان و معیشت شان را با اعتراض خود در پشت درب سازمان های مدیریتی شما فرزندان خود از شما گدایی و تمنا کنند؟؟؟در صورتی که بزرگان گفته اند قبل از آنکه پدر و مادر نیازشان را به زبان بیاورند شما برآورده کنید. به کجا دارید میروید چنین شتابان، مگر رسالتی غیر از اجرای آموزه های دینی و انسانی و اخلاقی دارید؟ ای فرزندان ! پدر و مادران شکسته را دریابید !! قبل از آنکه جستجو کنید و نیابید و اشک بریزید...
  • IR ۰۶:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
    0 0
    احسنت