حسام الدین واعظ زاده استاد دانشگاه تهران در یادداشتی برای خبر نوشت: با توجه به واکنشی که از سوی حامیان بن لادن و القاعده در پاکستان و افغانستان در محکومیت عملیات آمریکا آغاز شده است، روند ناامنی و بی ثباتی در این دو کشور برای مدتی افزایش می یابد و آمریکا مجبور خواهد بود هزینه های مالی و تدارکات امنیتی بیشتری در این کشورها و حتی در خاورمیانه صرف کند.
وی با بیان اینکه آمریکا بعد از حوادث یازده سپتامبر به متحد خود پاکستان، میلیاردها دلار بعنوان کمک برای مبارزه با ترورریسم و دستگیری بن لادن اعطا کرده است، تا مدتی دیگر اعطای این کمکهای مالی را ادامه می دهد،تصریح کرد با توجه به گسترش حس انتقام جویی در میان حامیان القاعده، و در صورت بدست گرفتن رهبری القاعده توسط ایمن الظواهری، امکان ایجاد ثبات در افغانستان و پاکستان، و نیز عقب نشینی کامل آمریکا از این دو کشور همسایه ایران بسیار مشکل بنظر می رسد.
واعظ زاده بر این باور است که جنگ علیه تروریسم از نظر آمریکا به پایان نرسیده است، برای آمریکا از میان برداشتن بن لادن، دستاورد ده سال جنگ تن به تن و حضور در افغانستان و پاکستان است. شخص اوباما و حزب منسوب به وی از این حادثه برای مشروع جلوه دادن جنگ ده ساله در افغانستان حداکثر بهره برداری را خواهد کرد.26149
متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.
نظر شما