به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ محمدقاسمی، دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: عوامل مختلفی در افزایش جرائم و آسیب های اجتماعی در سطح جامعه تاثیرگذار است و در این میان، مسائل اقتصادی و معیشتی از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است و گاهاً می تواند زمینهساز وقوع جرائم خشن در افرادی که مستعد اینگونه جرائم هستند، باشد.
او افزود: بر اساس بررسی ها و تحقیقات صورت گرفته، اغلب اشخاصی که مرتکب جرایم بخصوص جرائم خشن شده و یا به مفهوم عامیانه از آنها به عنوان اراذل و اوباش یاد می شود، افرادی هستند که درگیر آسیب های اجتماعی ناشی از مسائل اقتصادی و دچار اختلالات روحی و روانی هستند.
دادستان قزوین در ادامه گفت: بدونشک حبس و برخوردهای بدون اغماض با مرتکبان جرائم خشن ضروری و نوعی اقدام پیشگیرانه نسبت به این افراد است، اما صرفاً اقدامات قهری موجب اصلاح و بازاجتماعی این افراد نخواهد شد و گاهاً می تواند موجب تشدید رفتار آنها نیز شود و باید در وحله اول زمینه وقوع جرائم خشن توسط این افراد، ریشهیابی شود تا بتوان زمینه های وقوع جرائم را مرتفع کرد.
قاسمی با اشاره به آمار جرائم خشن تصریح کرد: متاسفانه طی سال گذشته بر اساس آمارها شاهد افزایش وقوع جرائم از جمله سرقت های خرد و کلان، شرارت، جعل، نزاع و درگیری های فردی و... بودیم و می توان افزایش مشکلات ناشی از مسائل اقتصادی و معیشتی، تعطیلی واحدهای صنعتی و تولیدی و به تبع آن بیکار شدن تعداد زیادی از افراد، رشد بی رویه ساخت و ساز باغ ویلاها در حاشیه شهرها و عدم رعایت موارد حفاظتی، افزایش چشمگیر قیمت خودرو و طلا که انگیزه سارقین را در این قبیل سرقت ها افزایش می دهد و عدم اطلاع رسانی صحیح به مردم از طریق رسانه ها را از جمله عوامل و دلایل افزایش آمار جرائم دانست.
این مقام قضایی استان راه اندازی مراکز ویژه نگهداری مجرمین خشن را یکی از راهکارهای مناسب جهت مقابله با ارتکاب مجدد جرم دانست و گفت: می توان با نگهداری مجرمین جرائم خشن در مراکز ویژه تحت نظارت قوه قضائیه، ضمن تشکیل پرونده شخصیت و بهرهگیری از مشاوران، روانشناسان و روانپزشکان، وقوع جرائم را ریشهیابی و برای هر یک راهکار و اقدامی پیشگیرانه پیشبینی کرد، تا شاهد کاهش چشمگیر ارتکاب جرائم در سطح جامعه باشیم.
دادستان عمومی و انقلاب قزوین در پایان تاکید کرد: عدم بهره مندی افراد شرور و سابقه دار از ارفاقات قانونی، توانمندسازی اقتصادی خانواده زندانیان به خصوص مجرمان حرفهای و سابقه دار، اصلاح و بازاجتماعی کردن مجرمان حرفهای، بهره گیری از ظرفیت شورای پیشگیری از وقوع جرم استان قزوین در پیشگیری و کنترل جرایم خشن، فعالیت و مشارکت نهادهای متولی امر فرهنگ و رسانه ها در آگاه سازی جامعه و... از جمله راهکارهای موثر برای کاهش آمار جرائم و آسیب های اجتماعی است.
48
نظر شما