۳ نفر
۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۳
ترکیه سفیر آمریکا را احضار کرد

ایرنا نوشت: وزارت امورخارجه ترکیه شنبه شب به خاطر به رسمیت شناختن آنچه "کشتار ارامنه" توسط ایالات متحده خوانده شده است، سفیر آمریکا را احضار کرد.

به خبرگزاری آناتولی، "دیوید ساترفیلد" سفیر آمریکا به وزارت خارجه ترکیه فراخوانده شده است.

براساس این گزارش "سادات اونال" معاون وزیر امورخارجه ترکیه در دیدار با ساترفیلد مردودیت قاطع آنکارا در خصوص بیانیه جو بایدن رییس جمهوری آمریکا مبنی این که حوادث ۱۹۱۵ را کشتار دسته جمعی ارامنه دانسته، اعلام کرده است.

اونال گفت: بیانیه بایدن فاقد هرگونه اساس تاریخی و حقوقی و کاملا مردود و محکوم است.

وی افزود: سخنان رییس جمهوری آمریکا به لحاظ نقطه نظر حقوق بین‌الملل کاملا باطل است و موجب خدشه دار شدن روابط میان دو کشور می‌شود که بهبود آن دشوار خواهد بود.

پیش از آن نیز رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه سیاسی کردن موضوع کشتار ارامنه از سوی کشور سومی [چون آمریکا] را به شدت محکوم کرد.

وی گفت: هرگز اجازه نخواهیم داد که فرهنگ زندگی مشترک میان ترک‌ها و ارامنه از میان برود.

«ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه نیز در واکنش به اقدام رییس جمهوری آمریکا در برسمیت شناختن کشتار ارامنه گفت: آمریکا باید به گذشته خود نگاه کند.

مولود چاووش اوغلو وزیر امورخارجه ترکیه نیز در این باره افزود: تصمیم آمریکا برای به رسمیت شناختن کشتار ارامنه را کاملا رد می‌کنیم.

رییس جمهوری آمریکا شنبه شب به وقت تهران نسل کشی ارامنه در دوران حکومت عثمانی را برسمیت شناخت.

ترکیه می گوید ماجرای ارامنه در اوایل قرن بیستم نسل کشی نیست و ارامنه که درگیر رقابت های منطقه ای شده بودند، در جانبداری از  دولت های متخاصم علیه حکومت عثمانی قیام کرده بودند.

روابط ترکیه و آمریکا طی دو سال گذشته، بر سر موضوعاتی همچون حمایت های همه جانبه آمریکا از کردها که ترکیه آنها را گروه های تروریستی می خواند و همچنین اختلافات شدید در خصوص خریدهای تسلیحاتی ترکیه از روسیه بویژه سامانه دفاع هوایی اس ۴۰۰ با فراز و فرودهای زیادی روبه رو بوده است.

310 310

کد خبر 1508413

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • پویا IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
    0 2
    تاریخ زنده است.عجیبه که نسل کشی سال 1915 که خود مورخان بی طرف ترک هم آن را به رسمیت می شناسند توسط دولتمردان متعصب ترک نفی می شود.
  • IR ۱۰:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
    13 3
    #نسل‌کشی ارامنه، بزرگترین دورغ تاریخ است آنها همان مزدوران انگلیس بودند که علیه امپراطوری می جنگیدند ومسلمانان را می کشتند که عثمانی شکست شان داد. اقدام امریکا در به رسمیت شناختن این دروغ، ادامه جنگ صلیبی است .
    • IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
      0 0
      اینقدر تعصب قومی به خرج نده . حکومت عثمانی از آذری ها هم کم نکشته الان به صلاحش نیست ولی اگر قدرت بگیره به آذری های شیعه هم رحم نخواهند و مانند داعش با شما رفتار میکنند اگر تاریخ را بخونی بیشتر پی میبری.
  • ایران من FR ۰۸:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۶
    0 1
    عثمانی وحشی زن و بچه های مردم بی دفاع ارامنه را قتل عام کردن .تو داری از جنایت حمایت میکنی.اگه اونا هم نژاد تو بودن قبول میکردی؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین