پوتین: واکسن اسپوتنیک روسیه به اندازه کلاشنیکف قابل اعتماد است

ایسنا نوشت: همزمان با مجوز گرفتن نسخه تک دوز واکسن اسپوتنیک وی با نام "اسپوتنیک لایت" از سوی مقامات بهداشتی روسیه، "ولادیمیر پوتین"، رئیس‌جمهور این کشور تأکید کرد واکسن کرونای ساخت روسیه به اندازه "تفنگ کلاشنیکف" قابل اعتماد است.

به نقل از روزنامه تلگراف، اسپوتنیک وی که در ماه فوریه مشخص شد تا ۹۲ درصد مؤثر است، برای استفاده اضطراری در ۶۴ کشور تأیید شده اما هنوز در اتحادیه اروپا مجوز نگرفته است.

روسیه بجز اسپوتنیک وی، ۲ واکسن دیگر کرونا را هم به ثبت رسانده اما داده‌های بالینی آن‌ها مانند اسپوتنیک دقیق نیست.

پوتین در ویدئو کنفرانسی با حضور مقامات ارشد روس در حوزه پاسخ به همه‌گیری اظهار کرد: واسکن‌های ما برگرفته از فناوری و بسترهایی هستند که دهه‌ها مورد استفاده بوده‌اند.

وی ادامه داد: آن‌ها همان‌طور که یک متخصص اروپایی گفته، به اندازه تفنگ کلاشنیکف قابل اعتماد هستند.

پوتین در حال اشاره به نظرات یک دکتر استرالیایی در ماه فوریه بود.

در حالی که داده‌های اثربخشی واکسن اسپوتنیک وی خوب بوده، سؤالاتی پیرامون کنترل کیفیت حین تولید مطرح است. در ماه آوریل، مقامات در اسلواکی گفتند محموله‌ای از واکسن‌ها که این کشور دریافت کرده، با دوزهایی که به آژانس دارویی اروپا (EMA) یا جای دیگر ارسال شده، مطابقت ندارند و روسیه در تأمین داده‌های کافی برای واکسن شکست خورده است.

با وجود عدم تأیید آژانس دارویی اروپا، برخی کشورهای اتحادیه اروپا از جمله مجارستان، این واکسن را سفارش داده‌اند، در حالی که ایتالیا نیز توافقی را برای تولید داخلی اسپوتنیک وی به امضا رسانده است.

نخست‌وزیر اسلواکی پس از سفارش مخفیانه ۲ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک وی، ناچار به استعفا شد.

سازندگان اسپوتنیک لایت بیان می‌کنند این واکسن تک دوز، حفاظت کافی برای دست‌کم مدت کوتاهی را فراهم می‌کند و می‌تواند به عنوان ابزار قابل توجهی علیه همه‌گیری به کار آید.

310 310

کد خبر 1512518

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۸
    14 7
    تعداد واکسن هایی که زده شده تو روسیه با گذشت چندماه شده کلا ۱۲ دوز واکسن! در حالی که خود روسیه واکسن اسپوتنیک رو ساخته! امریکا چین ۲۵۰ ۳۰۰ میلیون دوز واکسن زدن تو چندماه ولی روسیه ۱۲ میلیون! تازه اونم روسیه ای که کلا دو سه شهر بزرگ بیشتر نداره و اکثریت جمعیت هم داخل اون شهرها هستند! هیچ کسی هم سوال نمی کنه که چرا روسیه که خیلی زودتر واکسن زدن رو شروع کرده خودش هم واکسن ساخته، هنوز مردم خودش رو واکسینه نکردن حتی ۱۰ درصد مردمش هم واکسن نزدن؟!
    • IR ۱۳:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۸
      6 15
      تو غربزده حرف های غربی ها را میزنی حالا روس ها کم واکسن روسی زدند به تو چه
    • یه آدم عادی IR ۱۴:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۸
      4 8
      آمار رو از کجا اوردی؟
    • IR ۱۸:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۸
      1 0
      ببین اونی که نوشتی غربزده اینو توی اون سر بی مخت فرو کن بی عقل کله پوک روسیه بزرگترین دشمن ایران و ایرانی بوده و هست و تو شرق زده روزی به این حرف من میرسی که عکس پوتین را بالاجبار باید بزنی توی خونه ات . این خط این هم نشون _____________________
    • IR ۱۹:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۸
      0 0
      چی میگی روسیه زده
    • IR ۲۲:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۸
      1 0
      حالا ایشون غربزده ، شما چرا شرقزده ای و سنگ شرق رو به سینه میزنی؟ چه فرقی کرد؟ هر دو بیگانه پرستیه بجای شرق و غرب کردن در اینجور مواقع باید واقع بین بود جهنم سر غرب و شرق هر دو ، ما باید به فکر سلامت مردم خودمون باشیم و ببینیم درواقع کدوم بهتره و سازمان لهداشت جهانی تاییدش کرده اون رو تهیه کنیم
    • IR ۲۳:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۸
      0 0
      البته دقیق بگم آمار رو، حدودا ۹ درصد جمعیت تا دیروز، حداقل یک دوز دریافت کردن و درصد کسایی که دو دوز کامل دریافت کردن هم ۵.۷ درصد هم کامل واکسینه شدن! از اوایل دسامبر ۲۰۲۰ هم شروع به واکسن زدن که اتفاقا جزو اولین کشورهایی بود که واکسینه کردن رو شروع کرد. جمعیتش ۱۴۶ میلیونی هم داره! آمار رو هم از سایت های معروف اطلاعات آماری بدست اوردم. ourworldindata مثلا جالبه که اون شخصی که ۱۳:۱۶ پیغام داده به من میگه غرب زده! خب عزیز من، الان نزدیک ۸ ماه میگذره از واکسیناسیون روسیه! بخوای حساب کنی میشه ماهی هفت دهم درصد ملت رو واکسینه کامل کرده! من اینارو گفتم که جای سوال بشه براتون که چرا این جوریه!! تازه کلا ۸ کشور تنها واکسن اسپوتنیک رو میزنن، ۲۴ کشور هم به عنوان واکسن با تعداد کم سفارش دادن و واکسن های فایزر و اکسفورد رو به عنوان واکسن اصلی سفارش دادند! کشورهایی که تنها اسپوتنیک میزنن هم بلاروس، الجزیره، ارمنستان، گینه، قزاقستان، پاراگوئه، سوریه و ونزولا هست. کاربر ۱۳:۱۶ جای اینکه کورکورانه از روسیه دفاع کنی، یه کم فکر کن که چرا این جوری شده! دلیلی داره بیان بگن خب مشکلی نداره!
  • IR ۱۶:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۸
    1 0
    آقای پوتین ، گلوله کلاشینکف بخوره تو قلب خودت و روس گراها ، با اون حرف زدنت ،
  • آسو IR ۱۶:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۸
    5 0
    یعنی این واکسن هم به زودی و به وفور در اختیار تروریستها و کودتاچیان و قاچاقچی ها قرار میگیره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • IR ۲۲:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۸
    0 0
    تا حالا کی به ماست خودش گفته ترش؟ بگید سازمان بهداشت جهانی درباره اسپوتنیک چی گفته؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین