مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

۰ نفر
۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۵:۴۳

یک کارشناس مسائل خاورمیانه می گوید آیا نبود اسامه می تواند بر سرنوشت و مسیر القاعده تاثیرگذار باشد.

محمد رضا بهرامی سفیر سابق ایران در افغانستان در یادداشتی برای خبر نوشت:هر چند شاخه های القاعده در کشورهای مختلف دارای ساختاری مستقل بوده و نیازی به هماهنگی برای عملیات های خود نمی دیدند اما شخصیت کاریزماتیک اسامه مهمترین عامل الهام بخش اعضای این گروه ، نمادی از مقاومت در برابر غرب و تنها عنصر محوری حفظ انسجام در مواقع لازم محسوب می گردید .

وی در ادامه افزود: در نبود اسامه نمی توان سرنوشتی بهتر از سایر جریانات و گروههای منطقه و در کشورهایی نظیر افغانستان ، پاکستان ، تاجیکستان و یا عراق که از رهبری کاریزماتیک برخوردار بوده و رهبری خود را از دست داده و با افول مواجه شده اند ( فارغ از نوع کارکرد متفاوت این گروهها در مقایسه با القاعده ) برای القاعده تصور نمود .

بهرامی معتقد است فرهنگ عمومی حاکم بر جوامع این منطقه عمدتا اینگونه بوده است . از این منظر شیب در حرکت القاعده اجتناب ناپذیر بوده و در میان مدت کارکردهای این پدیده تضعیف خواهد شد . نگاهی گذرا به چگونگی تعیین جانشین اسامه در القاعده ظرف هفته های گذشته بخوبی نشاندهنده دشواری تصمیم گیری سریع در این سازمان می باشد . البته باید توجه داشت تروریسم و افراط گرائی در این منطقه و حداقل در کوتاه مدت به فعالیتهای خود ادامه خواهند داد.26151

متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.

 

 

کد خبر 152737

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین