آیت الله جوادی آملی در دیدار اعضای کمیته شهرسازی سازمان نظام مهندسی کشور با ملاک قرار دادن عقل در شهر سازی و معماری افزود: خانه نمور و تاریک جایی برای زندگی نیست.

به گزارش خبرآنلاین از قمآیت الله جوادی آملی دیروز در قم افزود: معماری اسلامی بدان معنی نیست که آیه‌ای در قرآن باشد تا بر اساس آن عمل کرد اما اینگونه می‌توان عنوان کرد اگر هر چیزی از ابتدا تا انتهای آن محکم و علمی نباشد و بر این اساس عمل نشود آن امر اسلامی نیست.

وی با بیان اینکه عقل یکی از محوری‌ترین عدله دین است ابراز داشت: کمتر آیه‌ای درقرآن وجود دارد که مخاطب آن عقلا نباشند و خداوند بار‌ها در قرآن با عناوین مختلف عاقلان را خطاب قرار داده است.

آیت الله جوادی آملی عنوان کرد: ملتی که به پیشرفت‌های علمی در ابعاد مختلف دست نیابد نمی‌توان به آن مسلمان گفت و چیزی که عقل آن را نمی‌پسندد اسلامی نیست.

وی با تاکید بر اینکه معماری اسلامی یعنی معماری عمیق علمی افزود: در روایتی آمده است که پیامبر (ص) به شخصی که در حال کندن قبر بود تاکید کرد که قبری مستحکم بسازد و این امر نشاندهنده تاکید اسلام بر انجام کارهای اصولی است.

استاد برجسته حوزه علمیه قم عقل، استدلال و برهان را عنصری‌ترین محور در ساخت و ساز اسلامی عنوان کرد و افزود: ساختن خانه‌های با آشپزخانه‌های به اصطلاح open که در آن صاحبخانه نتواند خود را از مه‌مان مصون و مستور نگه دار اسلامی نیست.

مفسر بزرگ قرآن کریم ادامه داد: زن باید هنگامی که در خانه مهمانی وجود دارد بتواند بدون آنکه در معرض دید مهمان باشد کارهای خود را انجام دهد و از نگاه دیگران مصون و محفوظ بماند.

آیت الله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رعایت برخی از اولویت‌ها در ساخت و ساز اظهار داشت: نمای بیرون منازل باید طوری طراحی شود خانه ساخته شده بر دیگر منزل‌ها اشراف نداشته باشد و دیگران نیز نتوانند از بیرون داخل خانه را نگاه کنند.

وی اضافه کرد: منازل در کشورهای غربی دیوارخاصی ندارند و از طریق نرده از یکدیگر جدا می‌شوند و این به دلیل آن است که آن‌ها منزل را به جای پرورشگاه و دین‌گاه، آسایشگاهی می‌پندارند.

مفسر بزرگ قرآن کریم در ادامه با بیان اینکه باید در ساخت خانه‌ها دقت کرد تا اتاق‌ها رو به قبله باشد ابراز داشت: در معماری‌های اسلامی باید مکانی را در خانه برای اقامه نماز خانواده در نظر گرفت.

وی افزود: اتاقی در خانه به عنوان مصلا باید در نظر گرفته شود چرا که در هنگام نیازمندی انسان باید جایی را برای دعا و نیایش داشته باشد.

آیت الله جوادی آملی اضافه کرد: مکان دعا می‌تواند بسیار موثر باشد و از طرفی در روایات آمده است اگر کسی در هنگام جان دادن با دشواری روبه رو شده است او را به مکانی ببرید که در آن مکان نماز اقامه می‌کرد.

این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: مرگ از پوست در آمدن است، انسان مرگ را می‌میراند و در صحنه مصاف با آن پیروز است لذا یک موجود ابدی باید کارهای ابدی انجام دهد و همین است که باید اتاقی به عنوان مصلا در منازل پیش بینی شود.

آیت الله جوادی آملی افزود: شهرسازان می‌باید علاوه بر علوم تخصصی خود بر علوم عمومی و پایه نیز مسلط باشند تا از ایجاد کارهای موازی و اضافه کاری در شهرسازی جلوگیری شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات مردم در کوچه و خیابان کندن مکرر زمین به دلایل مختلف است ابراز داشت: شهرسازان و شهرداران باید با یکدیگر هماهنگ باشند تا از دوباره کاری‌ها جلوگیری شود چرا که این امر باعث آزرده شدن مردم خواهد شد.

مفسر بزرگ قرآن کریم افزود: شهرسازان باید شهر مورد نظر را به خوبی بشناسند، با کیفیت اداره شهر آشنا باشند، ساختمان سازی را شناخته و در علوم پایه اطلاعات کامل داشته باشند.

آیت الله جوادی آملی در ادامه با اشاره به بی‌مسکنی برخی از افراد جامعه به خصوص جوانان عنوان کرد: باید زمینه‌ای فراهم شود تا زمین‌های فراوانی که در دست زمین خواران است از آن‌ها گرفته شود و به افراد بی‌بضاعت داده تا آن‌ها بتوانند مشکل مسکن خود را حل کنند.

وی ادامه داد: در اثر بی‌مسکنی عده‌ای از جوانان رنج می‌برند و نمی‌توانند ازدواج و تشکیل خانواده دهند و این شرایط باعث بوجود آمد فساد در جامعه خواهد شد که اگر در راستای حل این مشکل قدمی برداشته شود خدمت بزرگی به جامعه خواهد شد.

این مرجع تقلید با بیان اینکه اگر جامعه‌ای آسیب دید آنوقت همه در معرض خطر قرار خواهند گرفت افزود: امروز کشور ما دارای برکات و زمین‌ها فراوانی است و باید از این ظرفیت حداکثر استفاده را کرد.

در ابتدای این دیدار نیز مجید فارغیان قمی در سخنان کوتاهی به تشریح نشست کمیته تخصصی شهرسازی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در استان قم اشاره کرد و افزود: در راستای سفر رهبر معظم انقلاب در سال گذشته و تاکید ایشان بر رعایت شهرسازی و معماری اسلامی این نشست برگزار شد.

عضو کمیته تخصصی شهر سازی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور افزود: از دیگر اهداف برگزاری این نشست تاکید بر جایگاه تخصصی شهر سازی و تقویت این رشته در کشور و همچنین تاکید بر معماری اسلامی که از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب و مراجع معظم تقلید به شمار می‌رود است.

/6262

کد خبر 153677

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
    8 1
    معماری اسلامی به راستی چشم نواز است و هنوز در ورود به مکانهایی که از اینچنین معماری برخوردارند احساسی از آرامش به انسان دست می هد . علتش را از لحاظ علمی نمی دانم و حتی نمی دانم که آیا این حس در مردم سایر کشورها در هنگام بازدید از این بناها به وجود می آید یا خیر. اما پروژه جالبی برای تحقیق خواهد بود.
  • بدون نام IR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
    6 3
    موافقم
  • بدون نام IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
    0 7
    با سلام . فکر می کنم قرآن دریای بیکران از معانی زندگی هست که باید به آن پرداخت جناب جوادی آملی باید بیشتر به آن بپردازد . این که آشپزخانه اوپن اسلامی نیست درد روحی مردم را دوا نمی کند مردم به معنای حقیقی قرآن نیاز دارند نه به آشپزخانه اوپن . امام خمینی (ره ) گفته بودند عالم ماده ، عالم باطل و متغیر است در عالم باطل فرقی نمی کند آشپزخانه چه فرم باشد ..
    • بی نام A1 ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۸
      3 0
      سلام، خسته نباشید. یک ذره واقع بین باشیم. برای همه مردم بسیار ملموس هست که محیط اطراف بر زندگی خوشان تاثیر میگذارد. حال این محیط زندگی ما که تقریبا بیشتر زمان عمرمان را در آن میگذرانیم خانه اصولی ساخته نشده باشد. آسایش زندگی را بر هم خواهد زد. و برخی مواقع آزادی انسان رو در فعالیت هایش سلب میکند آشپزخانه اوپن را با حضور مهمان فرض کنید. خانم خانواده باید چه زحمتی را برای حفظ حجاب و احیانا اثاثیه منزل متحمل شود و موارد دیگر... . . با همه ی اینها، چرا کار اصولی ترین انجام ندهیم که زحمات کمتری را برای زندگی داشته باشیم. با تشکر
  • بدون نام US ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
    6 13
    از کی تا حالا روحانیون در ساخت و ساز دخالت میکنند.مگر دانش این کارو دارند؟ مثل این است که من در کار انها دخالت کنم و بگم باید نماز را برعکس خوند!!!!!
    • شهاب EU ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۱
      5 2
      با سلام خدمت حضرت عالی متاسفانه تفکر جناب عالی یک تفکر سکولاریسم است برای همین نمیتونید ورود آیت الله جوادی رو در این موضوع درک کنیدشما فکر میکنید دین فقط امده تا بگه تزکیه نفس کن و ادم پاکی باش در صورتی که دین علاوه بر این ها سبک زندگی هم به تو میدهد 0همچنین یکی از معضلات چنین معماری مشکلات محرم و نامحرم هست که با چنین معماری ضرورت طرح این بحث روشن میشه0
  • بدون نام DE ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
    5 10
    ایشون دیدگاه فرهنگی خودشونو بنام اسلام بیان می کنند. شاید توی یه خونه ای مرد بخواد در آشپزخونه کار کنه و نه زن! اونوقت حکمش چیه؟!
  • اکبر IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
    1 0
    سلام همکاران عزیز به گمانم کلمه عدله درپاراگراف سوم باید با ادله اصلاح شود. تصور من این است بررسی کنید. حیف است خبر آنلاین با این غلط ها آن هم ذیل این تیترهای مخاطب میخ کن غلط املایی داشته باشد. سرافراز باشید
  • بدون نام IR ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
    5 4
    حرفش حقه ولی کی می تونه خلاف نظر خانمها عمل کنه من که از علما این اقا رو بیشتر از همه قبول دارم خدا نگهش داره
  • بدون نام IR ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۹
    3 10
    منازل کشورهای غربی دیوار نداره به این دلیله که اونجا امنیت داره نیازی نیست مثل کشور ما 4متر دیوار درست کنن بعدشم روش سیم خاردار و نرده بکشند!!!!
  • امیر حسین IR ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
    4 4
    علامه جوادی آملی بزرگ ترین مفسر قرآن هستند. ایشان با اقامه دلایل عقلی و فقهی این مسئله را اثبات می کنند نمیتوانیم بگوییم این مطالب نظر ایشان است.
  • امیری IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
    1 1
    سلام العلیکم . برای دیدن ایت الله جوادی عاملی باید چکار کنم دوست دارم نزده یه عالمی برم ومشکلم رابازگو کنم میشه راهنمایی کنید . التماس دعا .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین