مکرون هم قربانی پگاسوس شد/عفو بین‌الملل:این افشاگری باید مو بر تن رهبران جهان راست کند

ایسنا نوشت: در پی گزارش روزنامه واشنگتن پست مبنی بر این که نام رئیس جمهوری فرانسه در فهرست افرادی که هدف نرم‌افزار جاسوسی پگاسوس بوده‌اند دیده می‌شود، دولت فرانسه خوhستار تحقیق درباره این گزارش شده است.

به نقل از شبکه خبری بی.بی.سی، پیشتر مجموعه‌ای از روزنامه‌نگاران که مشترکا درباره پروژه پگاسوس فعالیت می‌کنند اعلام کردند که از جمله ۱۴ رهبر جهان در فهرست افرادی هستند که با نرم‌افزار جاسوسی هدف تجسس قرار گرفته‌اند.

این نرم‌افزار جاسوسی تولید شرکت اسرائیلی "ان.اس.او" است که محصول خود را عموما به دولت‌های خودکامه فروخته است.

به گزارش این کنسرسیوم روزنامه‌نگاری - که از ۱۷ رسانه تشکیل شده - شماره سه رئیس جمهور، ده نخست وزیر و پادشاه مراکش در میان بیش از ۵۰ هزار شماره تلفنی است که توسط مشتریان شرکت امنیتی "ان.اس.او" زیر نظر بوده‌اند.

براساس گزارش روزنامه واشنگتن پست هیچ یک از این ۱۴ رهبر حاضر نشده‌اند تلفن خود را برای بررسی به این روزنامه بدهند، اما ۳۷ تلفن بررسی شده دیگر در این فهرست یا آلوده بوده‌اند و یا نوعی تلاش برای نصب بدافزار بر روی آنها مشاهده شده است.

کاخ الیزه، کاخ ریست جمهوری فرانسه گفته است که این موضوع در صورت تایید بسیار جدی است و تمام زوایای تاریک این گزارش‌ها باید روشن شود.

براساس بیانیه کاخ الیزه چند نفر از قربانیان فرانسوی این بدافزار اعلام کرده‌اند که به دادگاه شکایت خواهند کرد بنابراین به زودی تحقیقات قضایی آغاز خواهد شد.

روزنامه لوموند که یکی از اعضای کنسرسیوم است، اعلام کرد ۱۵ نفر از اعضای دولت فرانسه احتمالا در سال ۲۰۱۹ هدف این بدافزار قرار گرفته‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که افشاگری جدید در این زمینه باید مو بر تن رهبران جهان راست کند.

دو روز پیش اعلام شده بود که بسیاری از فعالان حقوق بشر، روزنامه‌نگاران و وکلا در سراسر جهان، هدف این بدافزار بوده‌اند. بنا به اخباری که به رسانه‌ها درز کرده، شماره تلفن پنجاه هزار نفر از طریق این شرکت کنترل می‌شده است.

دست‌کم ۱۵ هزار شماره تلفن مربوط به مکزیک در این فهرست هست که دست‌کم ۲۵ شماره متعلق به روزنامه‌نگاران بوده است. مشخص نیست دقیقا چند دستگاه تلفن هدف جاسوسی قرار گرفته‌اند. روزنامه گاردین می‌گوید مکزیک اولین کشور جهان است که بدافزار پگاسوس را خریده و به آزمایشگاهی برای تکنولوژی‌های جاسوسی تبدیل شده است.

به گزارش این روزنامه نهادهای مکزیکی که این بدافزار را خریداری کرده‌اند شامل وزارت دفاع، دفتر دادستانی کل و دستگاه امنیت ملی کشور است اما مجوز پگاسوس در سال ۲۰۱۷ در مکزیک منقضی شده و دیگر تجدید نشده است.

آندرس امانوئل لوپز اوبرادور، رئیس جمهوری مکزیک، روز سه‌شنبه تاکید کرد دولت مکزیک تغییر کرده است. او گفت "پلیس امنیت فدرال دیگر وجود ندارد. سرویس امنیت مرکزی دیگر نداریم. آزادی ضمانت شده است و کسی دستور سرکوب نمی‌دهد. علیه هیچ کس جاسوسی نمی‌شود. ما به ضمانت صلح امنیت و حمایت از همه به ویژه روزنامه‌نگاران ادامه می‌دهیم."

سازمان گزارشگران بدون مرز نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد که همراه با دو روزنامه‌نگار مراکشی که تبار فرانسوی دارند به دادگاهی در فرانسه در این زمینه شکایت کرده است.

شرکت ان.اس.او که پگاسوس را تولید کرده از سال ۲۰۱۶ بارها متهم شده که نرم افزارش فعالان مدنی و سیاسی و روزنامه‌نگاران را هدف قرار داده است.

از جمله کسانی که هدف این بدافزار بوده‌اند رافائل کابررا روزنامه‌نگار مکزیکی و خانواده روزنامه‌نگار مقتول سعودی، جمال خاشقجی هستند. در میان رهبران جهان نیز به نام عمران خان رئیس جمهوری پاکستان، سیریل رامفوزا رئیس جمهوری آفریقای جنوبی و برهم صالح رییس جمهوری عراق اشاره شده است.

شرکت اسرائیلی «ان‌.اس‌.او» هرگونه عمل خطا در این زمینه را تکذیب کرده و تاکید دارد که این بدافزار تنها برای مقابله با تروریسم و دیگر جرایم استفاده می‌شود. این شرکت تاکید کرده که صرف وجود شماره تلفنی در این فهرست به معنای جاسوسی علیه آن یا مالک آن نیست.

310 310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1537351

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =