کنت برانا در اجرای رادیویی نمایشنامه هشت ساعته «زندگی و سرنوشت» اقتباسی از اثر حماسی جنگی واسیلی گراسمن صداپیشگی می‌کند.

به گزارش خبرآنلاین، سارا کِستلمن، بازیگر برنده جایزه اولیویر (معتبرترین جایزه تئاتر بریتانیا) نیز در این نمایش حضور دارد، داستان نمایشنامه «زندگی و سرنوشت» در دوران نبرد استالینگراد در جنگ دوم جهانی می‌گذرد. رمان گراسمن شرح سرنوشت و روزگار این شهر روسیه است و سال 1959 منتشر شد.

شبکه «رادیو4» تمام برنامه‌های نمایشی یک هفته خود را از 18 سپتامبر به بعد در اختیار گروه این نمایش و اجرای آن می‌گذارد.

بجز نمایشنامه رادیویی «The Archers» که مدت‌هاست در این شبکه رادیویی پخش می‌شود حتی برنامه‌های همیشگی چون «نمایش عصرگاهی» و «ساعت نمایش زنان» هم برنامه‌های خود را متوقف کرده و این اثر اجرا می‌شود.

از طرفی مستند رادیویی درمورد گراسمن، نویسنده و خبرنگار مشهور اهل روسیه نیز به همراه کتابخوانی بخش‌هایی از آثار او از جمله گزارش‌های او از نبردهای خط مقدم از این شبکه پخش می‌شود. این نویسنده یکی از مطرح‌ترین خبرنگاران جنگی روسیه در جنگ دوم جهانی بود.

گوئینیت ویلیامز، مدیر شبکه «رادیو4» درمورد این اجرا گفت: «خیلی هیجان‌زده هستیم که از این شبکه «زندگی و سرنوشت»، این اثر درخشان و البته کمترشناخته شده را به مخاطب گسترده معرفی می‌کنیم.»

او افزود: «پیام نهفته در این رمان این است که روح انسان دربرابر ظلم توتالیترها و مصائب جنگ سر خم نمی‌کند، این مسئله امروز پس از 70 سال همچنان درست است.»

«زندگی و سرنوشت» یکی از مهم‌ترین رمان‌های قرن بیستم روسیه معرفی شده است. مقایسه استالینیسم با نازیسم در این اثر از سوی مقامات شوروی سابق خطرناک خوانده شد و دستنویس‌های رمان توسط کا.گ.ب. ضبط شدند.

هرچند به گراسمن گفته شد رمانش تا 200 سال بعد منتشر نخواهد شد، اما نسخه‌ای از اثر که روی میکروفیلم ضبط شده بود به بیرون از شوروی قاچاق و در نهایت در اروپا منتشر شد.

کنت برانا که هنوز مشخص نیست در این نمایش نقش کدام شخصیت را ایفا می‌کند یکی از بازیگران و کارگردان‌های مشهور بریتانیایی است. ساموئل وست، جان سشنز و کنت کرنهم از دیگر صداپیشگان این نمایش رادیویی هستند.

کنت برانا بیشتر به خاطر به صحنه بردن یا تصویر کردن نمایشنامه‌های شکسپیر مانند «اتللو» و «هیاهوی بسیار برای هیچ» شهرت دارد. او سال 1990 برای «هنری پنجم» نامزد اسکار بهترین کارگردانی و بازیگری مرد بود و در 1997 برای «هملت» نامزد اسکار فیلمنامه اقتباسی شد.

«بازرس»، «دوباره مرده» و «دوستان پیتر» از دیگر آثار برانا در مقام کارگردان هستند، اخیرا فیلم «تور» به کارگردانی او روی پرده رفت که فروش خوبی هم کرد.

بی‌بی‌سی / 27 مه / ترجمه: حسین عیدی‌زاده

58241

کد خبر 153944

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین