به گزارش خبرآنلاین از اراک، بهزاد سامدلیری روز یکشنبه در نشست کارگروه ویژه اشتغال شهرستان خمین بیان کرد: وضعیت بیکاری سه شهر اراک، خمین و شازند در استان مرکزی نسبت به سایر مناطق بیشتر است و میطلبد که نگاه آسیبشناسانه و عمیقی اعمال شود و موضوع بیکاری در این شهرها با راهبردهای علمی بهبود یابد.
وی عنوان کرد: فرصتهای شغلی متعددی در این مناطق وجود دارد و که باید به درستی طراحی عملیاتی شده و متقاضیان شغل بتوانند از مزایای آن بهرهمند شوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: استان مرکزی در سالهای اخیر گامهای عملی خوبی برای کم شدن نرخ بیکاری در مناطق مختلف استان داشته که مستندات این موفقیتها موجود است اما شرایط خمین متفاوت بوده و نرخ بیکاری ۱۱ و هفت این شهرستان زیبنده نیست.
سامدلیری اظهار داشت: در شهرستان خمین مزیتهای فراوانی از جمله بحث بومگردی و گردشگری وجود دارد که کمتر به آن پرداخته شده و علاقهمندان زیادی برای دیدن منزل تاریخیامام راحل به خمین سفر میکنند اما زیر ساختها متناسب با ظرفیت گردشگری رشد نکرده و باید سرمایهگذاران به این حوزه ترغیب شوند.
وی عنوان کرد: حمایت و هدایت منابع برای ایجاد اشتغال در شهرستان خمین باید در راستای جذب سرمایه تقویت شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی اضافه کرد: استان مرکزی در بحث تولید برخی محصولات کشاورزی حرف نخست را در کشور میزند اما در شهرستان خمین با وجود پتانسیل های کشاورزی بالا خیلی از این بخش بهرهگیری نشده است.
سامدلیری گفت: نرخ مشارکت اقتصادی شهرستان خمین بالا نیست و این شاخص ۳۷ و هشت دهم درصد است و میطلبد که در راستای افزایش آن در همه بخش ها و زمینهها تلاش ویژه صورت گیرد.
وی اظهار داشت: نرخ بیکاری شهرستان خمین نسبت به جمعیت، افراد جویای کار و فهرست بیمهشدگان اجباری رابطه معقولی نداردو بر اساس آخرین آمار نفوس و مسکن سال ۹۵، حدود ۳۹ هزار نفر در این شهرستان جویای کار هستند که رقمی بالا است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: نرخ بیکاری در استان مرکزی هفت و ۹ دهم درصد است اما ، شاخص مذکور برای شهرستان خمین ۱۱ و هفت دهم درصد است و از ابتدای امسال تاکنون تنها ۷۴ مورد شغل در سامانه رصد به ثبت رسیده که اگر این روند ادامه داشته باشد نرخ بیکاری در زادگاه امام راحل به بیش از نرخ فعلی میرسد.
سامدلیری عنوان کرد: فرصتهای زیادی در راستای کاهش نرخ بیکاری در سالهای اخیر مطرح شده اما ،شهرستان خمین از آنها به درستی استفاده نکرده و نیاز است که در سایه برنامه هدفمندی این فرصتها بارور شود.
وی گفت: مقوله تسهیلات مشاغل خانگی از مواردی است که در ایجاد اشتغال پایدار نقش کلیدی دارد و امسال به اعتبارات این بخش در استان مرکزی نگاه ویژه شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تاکید کرد: کاهش نرخ بیکاری شهرستان خمین در زمره اولویتهای این نهاد است و از وظایف سازمانی عبور کرده و بهعنوان یک مسئولیت اجتماعی در دستور کار است.
روزآمد شدن آخرین آمار بیکاری در خمین ضروری است
فرماندار خمین نیز در ادامه این نشست گفت: این شهرستان دومین کانون جمعیتی استان مرکزی پس از اراک است اما با چالش بیکاری دست و پنجه نرم میکند.
«احمد طهرانی» افزود: با وجود اینکه نرخ بیکاری استان مرکزی در کشور قابل قبول است اما نرخ بیکاری شهرستان خمین بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، ۱۱ و هفت دهم درصد است.
وی بیان کرد: از سال ۹۵ تاکنون اقدامات زیادی در راستای افزایش فرصتهای شغلی منطقه با پرداخت تسهیلات اشتغالزایی، کارآفرینی و سرمایهگذاریهای بخشهای خصوصی در شهرکها و نواحی صنعتی انجام شده است.
فرماندار خمین ادامه داد: علاوه بر اقدامات صورت گرفته، بنیاد برکت و علوی از سال ۹۸ در این شهرستان حضور داشته و اقدامات مطلوبی را در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی علاوه بر تسهیلات تبصرهای داشته است.
طهرانی عنوان کرد: سهمیه پرداخت تسهیلات ۴۰۰ میلیون ریالی بنیاد برکت امسال در شهرستان ۵۱۰ فقره است که تاکنون ۵۳۲ متقاضی ثبت نام کرده و ۲۱۹ نفر موفق به دریافت این تسهیلات شدهاند.
وی گفت: بنیاد برکت برای پنج طرح شهرستان خمین تسهیلات بالای پنج میلیارد ریال تا ۵۰ میلیارد ریال را مصوب کرده که این مهم در حال انجام است و پرداخت آنها نقش موثری در افزایش اشتغال دارد.
فرماندار خمین اضافه کرد: در بحث تسهیلات آسیبدیدگان از ویروس کرونا نیز ۷۵ میلیارد ریال تسهیلات از منابع بنیاد برکت برای پرداخت به گلکاران شهرستان خمین در قالب ۱۵۰ فقره صورت گرفته است.
طهرانی بیان کرد: سهمیه تسهیلات بنیاد علوی نیز در شهرستان خمین ۱۰۲ فقره است که تاکنون ۴۲ فقره آن پرداخت شده است.
فرماندار خمین ادامه داد: اطلاعات مستند بهترین شرایط برای برنامهریزی است و نرخ اعلامی بیکاری شهرستان خمین با ۱۱ و هفت دهم درصد مربوط به سال ۹۵ است و میطلبد هرچه سریعتر این آماربه روز شود تا بتوان بر اساس واقعیتها و دادههای آماری برنامهریزی مناسب صورت گیرد.
طهرانی گفت: استفاده از نیروهای بومی در واحدهای تولیدی و صنعتی شهرستان خمین با رعایت ضوابط و مقررات و رعایت لزوم امنیت سرمایهگذاران امری ضروری است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
46
نظر شما