جمهوری‌خواهان آمریکا خطاب به ایران: هر توافق با جو بایدن را مُرده فرض کنید

فارس نوشت: رهبران حزب جمهوری‌خواه امروز پنجشنبه گفته‌اند ایران بایستی هر توافق با دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا که از حزب دموکرات است را از همان آغاز مرده فرض کند.

وبگاه «واشنگتن‌فری‌بیکن» که یک رسانه نزدیک به جریان نومحافظه‌کار در آمریکا با آرزوی براندازی حکومت جمهوری اسلامی ایران است به نقل از رهبران حزب جمهوری‌خواه نوشته که آنها می‌خواهند این پیام مستقیم را به ایران ارسال کنند که بایدن از هیچ اختیاری برای دادن وعده ابدی رفع تحریم‌ها برخوردار نیست.

بایدن در دیداری که روز نهم آبان‌ماه با سران انگلیس، فرانسه و آلمان داشت گفته بود که در صورتی که آمریکا بار دیگر به برجام بپیوندد دیگر از این توافق هسته‌ای خارج نخواهد شد.

در بخشی از بیانیه مشترک سران تروئیکای اروپا و آمریکا آمده است: «ما از تعهد صریح رئیس‌جمهور بایدن مبنی بر اینکه آمریکا خواستار پایبندی کامل به برجام است و تا زمان انجام اقدام مشابه از سوی ایران به آن پایبند خواهد ماند، استقبال می‌کنیم.»

این اظهارات از سوی بایدن در حالی مطرح شد که در روزهای گذشته برخی از منابع خبری افشا کرده‌اند اصرار آمریکا بر ندادن تضمین درباره عدم خروج از برجام اصلی‌ترین عامل متوقف ماندن مذاکرات وین بعد از ششمین دور این گفت‌وگوها بوده است.

رهبران جمهوری‌خواه کنگره به فری‌بیکن گفته‌اند رئیس‌جمهور از اختیار قانونی برای وعده دادن به نمایندگی از نهاد قانونگذار برخوردار نیست و کنگره، الزامی به رعایت توافق حاصل‌شده از سوی قوه مجریه با ایران نخواهد داشت.

قانونگذاران آمریکایی گفته‌اند که رفع تحریم‌ها در اختیار کنگره است و جمهوری‌خواهان تمامی آنچه در توان دارند را برای حصول اطمینان از بازگشت تحریم‌ها به کار خواهند گرفت.

واشنگتن‌فری‌بیکن نوشته در حال حاضر دموکرات‌ها با اختلاف بسیار اندکی اکثریت کرسی‌های مجلس نمایندگان و سنا را در اختیار دارند. این در حالی است که محبوبیت جو بایدن در آستانه برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره رو به ریزش است.

به نوشته فری‌بیکن، با توجه به جمیع این شرایط، جمهوری‌خواهان ممکن است در کمتر از یک سال توافق احتمالی میان دولت بایدن برای ورود به برجام را از اثر بیندازند.

«جیم بانکز»، یکی از اعضای کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان که ریاست کمیته مطالعاتی جمهوری‌خواهان را به عهده دارد گفت: «هر گونه وعده رفع تحریم‌ها که از سوی تیم بایدن داده شود اتفاقی فیصله‌یافته نیست.»

«جو ویلسون»، عضو کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا هم گفته که وعده بایدن به ایران، بی‌معنا است. او گفت: «رئیس‌جمهور بایدن از اختیار تصمیم‌گیری به جای کنگره برخوردار نیست و قوه مجریه نمی‌تواند کنگره را محدود کند.»

او اضافه کرد: «کمیته مطالعاتی جمهوری‌خواهان این را روشن کرده که وقتی اکثریت را در دست بگیرد برای رفع تمامی تحریم‌های رفع‌شده از سوی دولت بایدن تلاش خواهد کرد.»

گروهی از نمایندگان کنگره طرح‌هایی ارائه کرده‌اند که خواستار منوط کردن بازگشت آمریکا به برجام به کسب مجوز از کنگره است.

به عنوان مثال، ««کریس استورات»، قانونگذار ایالت «یوتا» تیرماه سال جاری طرحی معرفی کرد که خواستار جلوگیری از رفع هر گونه تحریم علیه ایران مگر در صورت کسب مجوز از کنگره است. (بیشتر بخوانید) 

پیش از آن، گروهی از نمایندگان مجلس سنای آمریکا هم طرحی ارائه کردند که در صورت تصویب، هر گونه توافق با ایران در موضوع برنامه هسته‌ای را به کسب مجوز از نهاد قانونگذار آمریکایی منوط می‌کند.

«ران جانسون»، نماینده جمهوری‌خواه ایالت ویسکانسین در مجلس سنا و ۲۱ نفر دیگر از سناتورهای جمهوری‌خواه این طراح را ارائه کرده‌اند.

این گروه از سناتورها می‌گویند توافق با ایران توسط دولت «جو بایدن» بایستی به شکل معاهده باشد. طبق قوانین آمریکا، معاهده‌ها به تأیید دو سوم اعضای مجلس سنا برسند.

علاوه بر این، گروهی از نمایندگان کنگره طرحی به نام «قانون فشار حداکثری» پیشنهاد داده‌اند که از حمایت ۱۰۹ عضو مجلس نمایندگان آمریکا برخوردار است.

این اقدامات در شرایطی انجام می‌شوند که دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

311311

کد خبر 1570087

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 25
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • US ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۳
    32 22
    یانکیهای بد ذات بی تربیت
  • حسن IR ۲۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۳
    29 17
    چرا ثبات ندارند آمریکاییها همش تو حرفاشون تضاده
  • حسین IR ۲۲:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۳
    12 19
    بخدااگر هرکشوری بود باتمام وجود این مذاکره راقبول وآخرین نفسها راتبدیل به زندگیه دوباره میکرد بابا وسیله ای پیداکنید کهبامردم آشتی کنید که هیچی سرمایه ای نمیتونه مردم همان کشوررامجاب به امید به زندگی کنه این وسیله راخدا دربرجام دراختیارشما قرارداده توحاشیه نرید قدرت بگیرید بخدادنبال عزت باشید مذاکره راذلت نمیدانید رحم کنید به نسل خودتون
    • میتی کومان IR ۱۲:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
      16 2
      شما مثل این که تیر و خبر رو نخوندی!جمهوری خواهان از همین الان دارن بهمون تضمین میدن که بعد از دوره بایدن بدون اینکه کسی جیکش در بیاد از برجام خارج میشیم!مثل اینکه یادتون رفته موقعی که ترامپ از برجام خارج شد از در و دیوار صدا در اومد ولی از اروپایی ها صدایی در نیامد!تو آمریکا تا چیزی به تصویب کنگره نرسه به اندازه ارزنی هم ارزش نداره و با توجه به اینکه دار و دسته جمهوری خواهان چندین سال است در کنگره حکم رانی میکنند باید پایبندی آمریکا رو تو رویا ها ببینیم،تازه دموکرات هایی خودشون مخالف برجام هستن هم به کنار!
    • IR ۱۲:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
      11 5
      وقتی آنها می گن تحزیمها نه رفع میشوند و نه حتی تعلیق پس بفرمائید ایران باید پای یک ترکمانچای دیگه رو امضا کنه و والسلام
    • علی IR ۱۵:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
      3 2
      عزیزان این دوستمون کمدین هستش و متنی که نوشته طنز تلخ بهش میگند . درست گفتم داش حسین یا واقعا همچین تفکری داری؟ یعنی میشه هنوز کسی متوجه نشده باشه که راه نجات کشور برجام نیست . چون خود روحانی هم گفت که برجام یک توافق نامه سیاسی بوده نه اقتصادی .
  • IR ۲۲:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۳
    19 52
    در صورت عدم رفع تحریم ها، اسرائیل را نابود شده فرض کنید!
  • ناصر IR ۲۳:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۳
    15 21
    من‌صحبت‌کردن‌با‌شما‌امریکابیهارا‌مرده‌فرض‌می‌کنم‌ور‌امریکا‌مردی‌که‌سر‌قولش‌باشد‌وجود‌ندارد‌....امریکا‌هیچ‌غلطی‌نمی‌تواند‌بکند
  • فرزاد IR ۲۳:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۳
    23 30
    خوب شد تکلیفمان مشخص شد وان این است که زلف اقتصاد کشور را به برجام گره نزنیم البته از قبل هم مشخص بود چون تجربه داریم وچه تجربه تلخ ولی ارزشمندی وضع فعلی اقتصاد کشور به خاطر شرطی شدنش نسبت به برجامی است که طرف مقابل هیچ تضمینی به وفاداری به تعهداتش نمیدهد اگر برجام نبود حداقل منفعتش این بود که اقتصاد کشور ثبات داشت و سینوسی نمیشد
  • لعنت بر ترامپ IR ۲۳:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۳
    17 37
    گور پدر جمهوری خواهان در راسشان ترامپ بی شرف این دیو وحشی که بویی از انسانیت نبرده ،شیطان جهنمی ملعون ابدی
  • علی IR ۰۱:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
    17 29
    نه بابا....؟ توافق با فیلها و الاغهای امریکا هر دو حماقته
  • سرباز بازنشسته IR ۰۱:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
    13 27
    جمهوری خواهان امریکا همگی غلط کردین
    • IR ۱۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
      1 3
      آمریکا همه اش هیچ غلطی نمی‌تواند بکند چه دموکراتش و چه جمهوری‌خواهش.... در این ۴۳سال هر غلطی هم که کرده‌اند جوری سیلی خورده‌اند که به غلط کردن افتادن... هیچ غلطی نمی‌کنید یانکی های بی‌عقل
  • سعید IR ۰۳:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
    7 6
    قابل‌توجه‌جمهوریخواهان ایران‌هر‌توافقی‌با‌آمریکا‌را‌مرده‌تصور‌می‌کند‌حالا‌چه‌جوبایدن‌باشد‌چه‌ترامپ‌آمریکا‌برای‌ایران‌یعنی‌شوروی‌سابق‌و تقریبا‌جوبایدن‌یعنی‌گورباچف
  • امیر IR ۰۵:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
    6 4
    ایران باید توافق را به گونه ای انجام بده که اقدامات بازگشت ناپذیر بوده و فقط در همان مقطع توافق متوقف شود و در صورت عدم پایبندی هر کدام از طرفین به تعهدات بتواند اقدامات را ادامه دهد و بازگشتی در کار نباشد فقط توقف و در صورت نیاز ادامه حتی تولید بمب هسته ای برای مقابله به مثل
  • علی IR ۰۶:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
    12 28
    ما خود آمریکا را مدت هاست مرده فرض کرده این
  • GB ۱۱:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
    10 0
    در هر توافقی نباید اورانیوم غنی شده از ایران خارج شود بلکه باید آنها را در مکانی امن تحت نظارت آژانس اتمی محافظت کرد.زیرا که معلوم نیست دولت بعدی آمریکا به توافق پایبند باشد و ایران باید کارت های بازی با آمریکا را به روسیه نفرستد
  • من IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
    13 27
    واقعا برام سواله الان کسی میمونه که در اوج حماقت باز حرف از مذاکرات بزنه؟ نمیخوام بپذیرم کسی انقدر فرومایه باشه. مشکل اقتصاد ایران از داخله، ربطی به شرق و غرب نداره.
  • خسته از دنیا و مسئولین بی معرفت IR ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
    7 2
    بمب اتم بسازید و خلاص....
  • محمد IR ۱۵:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
    2 1
    از طرف من بهشون بگید باشه هر وقت خارج شدن بگن به من یه کاسه آب بریزم پشت سرشون و بگم سفر بی خطر
  • دیپلمات رزمی سیاسی نیروی مقاومت اسلامی پیروز IR ۱۶:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
    3 0
    ما که می دانیم رییس جمهور چرتی شما اختیاری از خودش ندارد لذا ما تازمانی که به مفاد توافق پاره شده توسط رییس جمهور دیوانه قبلی را بهم نچسبانید و عذر خواهی نکنید و نمایندگان جمهوری خواه و دمکرات و خزانه داری امریکا و شورای امنیت تایید نکنند و کلیه تحریم هارا لغو نکنید و خسارات مارا ندهید ماهم برایتان فقط یک فاتحه می فرستیم و مکانسیم ماشه تان را از وسط می شکنیم.
  • دیپلمات رزمی سیاسی نیروی مقاومت اسلامی پیروز IR ۱۶:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
    2 0
    درصورتیکه تروریستهای امریکایی به برجام برنگردند و کلیه تحربم ها را لغو نکنند و کنگره جمهوری خواهان و دمکراتها و خزانه داریکل از ایران اسلامی عذر خواهی نکنند در انصورت رژیم جعلی اسراییل را محو سده درنظر بگیرید و همینطور کلیه پایگاه هایتان نیز را در هوا جستجو کنید.
  • IR ۱۹:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
    1 2
    ماه به شما میگیم هسته ای ادامه میدهیم با غنای ۱۰۰ درصد شما هر غلطی دوست دارید بکنید
    • IR ۲۰:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
      0 1
      بمب میسازیم به امریکا حمله مکنیم ،
  • DE ۲۱:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۴
    0 2
    باشه اقلا ۳ سال از امتیازها بهه ببرید گشایشارزی فروش نفت با تا ۳ سال خدا بزرگ است

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین