«ترانه بلند» نوشته آندرا لِوی جایزه 25 هزار پوندی والتر اسکات را برای بهترین داستان تاریخی سال به خانه برد.

به گزارش خبرآنلاین، این کتاب از زبان پیرزنی جامائیکایی روایت می‌شود و داستان خاطرات او از برده بودن در مزارع نیشکر در اوایل قرن نوزدهم در جامائیکا است.

«ترانه بلند» موفق شد رقبایی چون «هزار پاییز جیکوب دوزوئت» نوشته دیوید میچل درمورد ژاپن قرن هجدهم و «سی» («C») رمان تجربی تام مکارتی درمورد روزگار یک اپراتور رادیو در دوران جنگ اول جهانی را شکست دهد.

لوی که با داستان مهاجرت یک زوج به جامائیکا از لندن پس از جنگ در رمان «جزیره کوچک» برنده جایزه اورنج شده، گفت: «ادبیات می‌تواند و باید وارد وادی شود که مورخان نمی‌توانند به آن پا بگذارند، چون ساختار تاریخ‌نویسی بسیار بسته است. ادبیات می‌تواند روحی تازه در تاریخ فراموش‌شده ما بدمد.»

لوی در ادامه صحبت‌های خود گفت: «موضوع داستان‌های من همیشه رابطه‌ای مستقیم با چرایی و چگونگی نوشتنم دارد، موضوع آثار من تاریخ مشترک بریتانیا و جزایر حوزه کارائیب است. من دوست دارم با اهالی این جزایر که زمانی برده بودند آشنا شوم، افرادی که به ما و امروز ما کمک بسیاری کردند.»

هیئت داوران این جایزه که الیزابت لِرد نویسنده و آلن مِسی مورخ عضو آن بودند در بیانیه‌ای درمورد «ترانه بلند» نوشتند: «این داستان خیلی ساده گرامیداشت پیروزی روح یک انسان در زمانه‌ای سخت و بی‌رحم است. آندرا لوی درک شخصی و تخیل عمیق خود را وارد این داستان کرده. داستانی که شخصیت‌هایش از صفحه کاغذ بیرون می‌زنند و پیچیدگی، جذابیت و شوخ‌طبعی تمامی انسان‌ها را با خود دارند. در این اثر خبری از کلیشه نیست.»

جایزه سِر والتر اسکات از سوی دوک و دوشس بکلو در اسکاتلند حمایت مالی می‌شود که اجدادشان از نزدیکان والتر اسکات بودند. تنها آثاری می‌توانند برنده این جایزه شوند که داستان آنها 60 سال قبل از تاریخ انتشار کتاب بگذرد و ربطی با تجربیات شخصی نویسنده نداشته باشد.

«ترانه بلند» یکی از نامزدهای سال 2010 جوایز بوکر بود. سال گذشته هیلاری منتل با رمان «تالار گرگ» که زندگی توماس کرامول از ثروتمندان بریتانیای قرن شانزدهم را روایت می‌کرد برنده این جایزه شد.

والتر اسکات رمان‌نویس، شاعر، تاریخدان و زندگینامه‌نویس اسکاتلندی قرن هجدهم و نوزدهم است که او را اغلب ابداع‌کننده و یا پدر رمان تاریخی می‌دانند. اشعار و رمان‌های معروف به «وِیورلی» او، به بازگویی وقایع مهیج مربوط به تاریخ وطنش می‌پردازند. «آیوانهو» و «بانوی دریاچه» از آثار معروف او هستند.

گاردین / 20 ژوئن / ترجمه: حسین عیدی‌زاده

58241

کد خبر 158668

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 6 =