برای آنکه بدانید چرا اول تیر بلندترین روز سال در نیمکره شمالی است، اینجا را بخوانید.
مردمان باستان که متوجه این حرکت خورشید شده بودند، رصدخانههای خود را طوری ساخته بودند که در روزهای خاص مانند اول فروردین، اول تیر، اول مهر و اول دی، خورشید از نقاط خاصی طلوع یا در نقاط خاصی غروب کند.
تصویر اول را گئورگی لیکووسکی از مقدونیه برای نشنالجئوگرافیک گرفته است. علاقمندان اهل مقدونیه بامداد دیروز را در رصدخانه باستانی کوکینو جمع شده بودند تا طلوع خورشید را از حفرهای که در دیوار رصدخانه ایجاد شده بود، مشاهده کنند.
در نمای دوم هم مردم بسیاری در استونهنج گرد آمده بودند تا طلوع خورشید را در اولین روز تابستان از میان ستون سنگی خاص این روز در این رصدخانه باستانی مشاهده کنند، اما هوا ابری شد و چند ساعت پس از طلوع بود که چهره خورشید از پشت ابر نمایان شد. مجموعه استونهنج که در انگلیس واقع است، بین 3000 تا 1600 پیشاز میلاد از سنگ تراشیده شده و علیرغم آنکه برخی کارشناسان آنرا رصدخانهای قدیمی خواندهاند، کاربری و دلیل ساخت آن هنوز کشف نشده است. برای مشاهده عکس بزرگ از آسوشیتدپرس، اینجا را کلیک کنید.
در بسیاری از بناهای باستانی ایران هم چنین قاعدهای رعایت شده و خورشید در اولین روز فصلها از زاویه خاصی طلوع یا غروب میکند. شما کاربران عزیز میتوانید تصاویری را که از این پدیده تهیه کردهاید، به خبرآنلاین ارسال کنید (technology@khabaronline.ir) تا به نمایش درآید.
5353
نظر شما